maanantaina 27.08.2012

Ei jumankauta! Järkytyin, kun erehdyksissäni satuin katsomaan ensimmäisen jakson. Se "pomo" oli itse hirviö... No mutta ehkä syyksi voidaan laskea vanhempien lepsuus asioihin ja niin kutsuttu varakkuus.
Tämä ohjelma olisi hyvin rinnastettavissa subilla esitettävään Nuoret, laiskat ja tyhmät, koska itse olen sitä mieltä, että heidät kaikki saisi laittaa sen neljän viikon ajaksi asuntolaan elämään ja harjoittelemaan itse leipänsä tienaamista. Kokemuksesta voin sanoa Sonja Maisilalle ettei viidellä eurolla osteta ruokia edes juurikaan itselleen tai ylipäätään viisi henkiselle perheelle viikoksi.
Joten äly hoi älä jätä! Jos halutaan ohjelma, mistä nuoret oppisivat oikeasti käyttämään, säästämään ja "sijoittamaan" rahaa tehkää sellainen, mutta kunnolla suunniteltuna. Itse olen nuori, enkä vieläkään osaa kunnolla säästää tarpeen tullen, mutta asiaan voitaisiin tehdä muutos itseäni nuorempien kanssa. Kouluissa ei esimerkiksi anneta tarpeeksi neuvoja rahan käyttöön, mikä vaatii oppimista asiaan itse ja kantapään kautta.
Ohjelmassa on kyllä hyvä runko, mutta puutteita löytyi enemmän kuin liikaa, että sitä kehtaisi pitkäaikaisesti alkaa katsomaan. Kotimaisia ohjelmia on vähän, jotka ovat suunnattu pääosin nuorille aikuisille ja sitä nuoremmille. Uskoisin, että jos mahdollisuus tulisi kyllä meidän maastamme löytyisi halukkaita osallistujia kilpailemaan siitä kuka on "reippain" ja säästeliäin kuluttaja.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä