Perheen talous Teinipomon käsiin

Juttuarkisto

Perheen talous Teinipomon käsiin

Julkaistu torstaina 23.08.2012

TV2 torstaisin 6.9. - 4.10.2012 klo 19.30. Uusinta sunnuntaisin n. klo 15. Tunnin pituiset jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan tv-esityksestä. Huom. avausosan ensiesitys Supersunnuntaina 26.8. klo 15.

Mitä tapahtuu, kun perheen talous annetaan kuukauden ajaksi teini-ikäisen haltuun? Se nähdään kuusiosaisessa sarjassamme syys-lokakuun aikana. 

Kaikkia Teinipomon päähenkilöitä yhdistää kiinnostus rahaan ja halu saada enemmän kuin on mahdollista.

Taustoiltaan ja taloudelliselta asemaltaan sarjan nuoret ovat kuitenkin hyvin erilaisista lähtökohdista, aina pienituloisen yksinhuoltajaäidin lapsista erittäin hyvin toimeentuleviin nuoriin.

YLE Kuvapalvelu

Ensimmäisessä osassa tapaamme Sonja Maisilan (kuvassa keskellä), joka keksisi loputtomia kulutuksen kohteita aiheuttaen vanhemmilleen harmaita hiuksia.

Toisen osan Teinipomo on Janna Shipley, jolla ei ole mitään käsitystä paljonko vanhemmilla menee rahaa perheen ylläpitoon.

Nuorten tukena sarjassa toimii talousneuvoja Satu Silen. Ohjelma perustuu Norjalaisformaattiin Teenage boss.

Ohjaajat: Markku Sipi ja Niina Melanen. Tuottaja: Alexandra von Knorring-Rosti / Yle Oppiminen

Syksyn muuta ohjelmistoa

Kommentit

sunnuntaina 26.08.2012

ei herran jumala, joko tuo ohjelma on tehty tarkoituksella noin ärsyttäväksi tai sitten tuo pikku tyttönen ei ymmärrä maailmasta mitään.. o

sunnuntaina 26.08.2012

En edes ymmärrä miksi tuollaisia ohjelmia tehdään? Ärsyttävä kakara [emme julkaise fyysiseen kuritukseen perustuvia kasvatusohjeita #1 / TV2] Ja sitten vielä ne kaverit(perskärpäset). Hohhhoija.

sunnuntaina 26.08.2012

Enpä usko että tuo omahyväinen ja hemmoteltu tyttö oppi tuosta yhtään mitään, huvittelu ja luksus lienee tärkeää jatkossakin. Rahasalkun eteen ei tarvinnut tehdä yhtään mitään eikä kukaan kyseenalaistanut kersan rahankäyttöä mitenkään. Oppipahan vaan, että itseensä saa käyttää vaikka kuinka paljon rahaa, raha on valtaa ja muilla ihmisillä ei ole väliä. Jos mikään ei muutu, tuosta tytöstä tulee vielä tulevaisuudessa ilkeä narsisti. Toivottavasti ei sentään turha julkkis.

sunnuntaina 26.08.2012

Jos tällaisen roskan tekemiseen käytetään tv-lupamaksuja ja ensi vuonna verovaroja - ei voi muuta sanoa kuin että kyllä on Ylellä tekemisen linja kertakaikkisesti HUKASSA!

Yleä on totuttu - tai ainakin itse olen tottunut pitämään laadukkaiden tv ohjelmien esittäjänä/tuottajana - tämä menee amerikkalaisroskatositeeveebeebeeviihteen tasolle.

Mikä tarkoitus tällaisella ohjelmalla on?

Jokainen tietää että kakaroista ei ole perheen raha-asioita hoitamaan. Miksi edes teoriassa kuvitellaan että tällainen järjestely voi toimia.

Vai oliko tämä kokonaan näytelty ja järjestetty juttu - teinipomo tässä oli kyllä peestä!

sunnuntaina 26.08.2012

Ei luoja, katoin tämän ensimmäisen jakson ja kävi niin sääliiksi perhettä. Pikkusiskot ei saanu mitään, toinen siskoista ei saanu edes luokkasormukseen rahaa. (29€). Pomo vaan sano notta ''kyllä pärjäät ilman sormusta''. Kyllä pomo olisi ihan hyvin pärjännyt itse ilman uusia vaatteitansa ja ripsipidennyksiä. Ja tosiaan kun ei suostunut maksamaan auton katsastusta, koska ''se on pirusti liikaa''. Likka ite käytti katsastusmaksun verran rahaa omiin humputuksiinsa!! Lisäksi valitti äitellensä, kuinka hän tuhlaa 5€ yhteen tupakka-askiin kuukaudessa..... Jösses.
[emme julkaise fyysiseen kuritukseen perustuvia kasvatusohjeita #2 / TV2]

sunnuntaina 26.08.2012

Katoin ensimmäisen jakson. En kyllä tykännyt heti alusta yhtään. Sitten vielä mihinkään ei tarvinnut edes itse vaivautua hankkimaan rahaa. Lopuksi ei edes käyty rehellisesti läpi sitä, kuka käytti eniten rahaa tärkeisiin asioihin ja kuka käytti enemmän rahaa omaan huvitukseen, oliko ryhmän "pomo" oikeuden mukainen vaiko liian ankara muille. Miten sain ekasta jaksosta sen käsityksen, että henkilö kulutti enemmän rahaa omaan huvitukseen kuin toisten tärkeisiin tarpeisiin vain sen takia, että pysytään "budjetissa". Omasta mielestä nyt jäi itsellänikin jotain hampaan koloon.Saa nähä jatkuuko sama meininki seuraavassa jaksossa.

sunnuntaina 26.08.2012

Niin ja tätä olisi voitu vähän kehittää paremmin. Lapsi käy saman kaltaisessa työssä kuin jompikuimpi vanhemmistaan ( mieluummin se rankempi työ) ja sitten saa sitä mukaan sitä rahaa esim: viikossa käyttöön vanhempien palkan mukaan ( kuukaudessa sama määrä rahaa). Lasten pitäisi ymmärtää se tosiasia, ettei se ole pelkästään ottaa, vaan se on ottaa sekä antaa meininkiä. Jos kerralla saa noin paljon rahaa, niin voi helposti ajatella, että jää helposti varaa vielä suurempaan omaan kulutukseen kuin ennen. Pitäisi ikäänkuin lapsen ja vanhempien vaihtaa paikkaa ja tehdä vanhempien asiat mm: pyykätä,siivota, tehdä ruokaa,maksaa laskut, mennä vanhempien mukaan auton katsastukseen ja maksaa itse se jne. Tällöin itsekkin luulisin lapsen oppivan mitä aikuisuus ja rahan hankinta oikeasti on.

sunnuntaina 26.08.2012

Valehtelikin vielä, ettei oo itelleen mitään oikein ostanu. Kyllä varmasti osti enemmän. Kahdet housut ja kaks hupparia muka ja sekin vaihtui yhtäkkiä kaksiin housuihin ja yhteen huppariin...

sunnuntaina 26.08.2012

Eipä näy YLE Areenalla vaikka ylhäällä niin luvataan.

sunnuntaina 26.08.2012

näkyy netissä, mutta ei esim iPhone apps Areenassa. Huono sovellus muutenkin. Voisivat tehdä myös iPad version.

maanantaina 27.08.2012

Sonjalle (ja muille ohjelman nuorille) olisi voinut antaa käytännön vinkkejä taloudenpitoon. Esim. kilohintojen katsomiseen kaupassa ym. Tuntuu hölmöltä, että perheen pitää säästää normaaleista perusmenoista kuten katsastuksesta. Ne pitäisi huomioida jo kiinteissä menoissa...

maanantaina 27.08.2012

Vanhemmat ne viime kädessä mallia antaa - niin ruoka-, liikunta- kuin talousasioissa. Ei ihme, kun katsoo äidin rahankäyttöä, että tyttärillä on raha lipuu käsistä.

maanantaina 27.08.2012

Ei jumankauta! Järkytyin, kun erehdyksissäni satuin katsomaan ensimmäisen jakson. Se "pomo" oli itse hirviö... No mutta ehkä syyksi voidaan laskea vanhempien lepsuus asioihin ja niin kutsuttu varakkuus.
Tämä ohjelma olisi hyvin rinnastettavissa subilla esitettävään Nuoret, laiskat ja tyhmät, koska itse olen sitä mieltä, että heidät kaikki saisi laittaa sen neljän viikon ajaksi asuntolaan elämään ja harjoittelemaan itse leipänsä tienaamista. Kokemuksesta voin sanoa Sonja Maisilalle ettei viidellä eurolla osteta ruokia edes juurikaan itselleen tai ylipäätään viisi henkiselle perheelle viikoksi.
Joten äly hoi älä jätä! Jos halutaan ohjelma, mistä nuoret oppisivat oikeasti käyttämään, säästämään ja "sijoittamaan" rahaa tehkää sellainen, mutta kunnolla suunniteltuna. Itse olen nuori, enkä vieläkään osaa kunnolla säästää tarpeen tullen, mutta asiaan voitaisiin tehdä muutos itseäni nuorempien kanssa. Kouluissa ei esimerkiksi anneta tarpeeksi neuvoja rahan käyttöön, mikä vaatii oppimista asiaan itse ja kantapään kautta.
Ohjelmassa on kyllä hyvä runko, mutta puutteita löytyi enemmän kuin liikaa, että sitä kehtaisi pitkäaikaisesti alkaa katsomaan. Kotimaisia ohjelmia on vähän, jotka ovat suunnattu pääosin nuorille aikuisille ja sitä nuoremmille. Uskoisin, että jos mahdollisuus tulisi kyllä meidän maastamme löytyisi halukkaita osallistujia kilpailemaan siitä kuka on "reippain" ja säästeliäin kuluttaja.

torstaina 30.08.2012

Minä haluan, minä haluan, minä haluan, siinä oli tuon tytön sanavarasto, yleensä tuollaista kiukuttelua kuulee 2-5 vuotiailta.

torstaina 30.08.2012

Älkää nyt tyttöparkaa syyllistäkö, kyllä se kulutuskäyttäytyminen ja käytöstavat opitaan vanhemmilta. Lisäksi nykynuoret elävät ahdistavassa maailmassa, jossa mainokset, tv-sarjat ja musavideot, puhumattakaan blogeista ja nuorten lehdistä, kehottavat ostamaan, kuluttamaan, käyttämään merkkivaatteita jne. Mielestäni 14-vuotiaalta ei sitä paitsi voi odottaa asioiden kokonaishallintaa, en itsekään sen ikäisenä tajunnut jostain autonkatsastuksesta tuon taivaallista.

Ohjelmasta jäi maku, että nuori jätetään yksin pohtimaan päätöksiä. Talousneuvoja saisi tosiaan mennä kauppaan mukaan, opettaa kuinka paljon tarvitaan viisihenkisen perheen ruuan valmistukseen jne. Yritystä oli (kokki ja stylisti) mutta vähän ikävä fiilis jäi tytön puolesta. Huomasi myös, että kameroiden edessä oleminen jännitti häntä, piti ehkä esittää vähän coolimpaa kun kaveritkin näkee telkusta... Ajatus sinällään ohjelmalla on hyvä, mutta käytännön toteutus ei toimi. Nyt ohjelma oli kohtuullisen pitkäveteinen. Ehkäpä opettavaisempaa olisi viedä nämä selvästi hyvätuloisessa perheessä eläneet lapset asumaan köyhään perheeseen, jossa ei äidillä ole varaa ostella (mautonta) sisustuskrääsää viikoittain.

torstaina 30.08.2012

Kyllä köyhiä laitetaan halvalla. Ei taida keskituloisillakaan olla 5000 euroa kuukaudessa tuhlattavaksi

torstaina 30.08.2012

Olipa itsekkään oloinen teinipomo. Isä paapoi häntä liikaa. Äiti oli perheen täyspäisin. Ihmettelen vain mitä tämä ohjelma antaa. Opetettiinko tässä ostelemaan kenkiä ja ajattelemaan vain itseään. Työn itsekkyydestä on selvästi kiittäminen isää. Äitipaka.

torstaina 30.08.2012

Onkohan kellään kommentoijalla suunnilleen tuonikäistä tytärtä?Mielestäni tuo kuvaa kyllä aikalailla hyvin neljätoistavuotiaan tytön ajatusmaailmaa tämän hetkisessä maailmassa.
Kilpailu on kova millainen puhelin,millaiset vaatteet ym.Valitettavaa mutta totta.
Mielestäni ainakin eka jakso oli hyvin tehty ja ei tosiaankaan pitkäveteinen.Kohderyhmänä lienee teini-ikäisten perheet.Huomattavasti parempaa viihdettä kuin BB.

torstaina 30.08.2012

Norjan ohjelmassa oli kovia kuukausituloja! Noin 95000nok.
Suomessa ei taideta päästä samaan!

perjantaina 31.08.2012

Ylen torstainen Teinipomo näyttää kirvoittaneen vireän keskustelun. Siltä osin ohjelma on täyttänyt tehtävänsä. Paljon hyvää siinä onkin!

Moni kommentoija ei tunnu tietävän tai liekö unohtanut, millaista elämä teinien kanssa voi olla. Aina ei vastata kohteliaisuuksin, vanhempien auktoriteettia yritetään murentaa monin tavoin. Raha on perheissä keskeinen kysymys: mistä se tulee ja mihin menee? Sonja oppi taatusti paljon siitä, millaisia summia euroja menee eri momenteille, miten varautua yllättäviin menoihin ja kenties tärkeimmäksi sen miten vaikea on toimia tasapuolisesti ja vastuullisesti, kun on monien tarpeet täytettävinä. Sonja ei tietenkään onnistunut täydellisesti - ei rahankäyttö ja käyttäytyminen aina onnistu aikuisiltakaan. Hänestä jäi pomottava ja hetkittäin vahingoniloinen kuva, mutta ohjelman tehtävä ymmärtääkseni olikin saada katsoja hereille pohtimaan rahan ja vallan suhdetta, kohtuullisuutta, reiluutta, vaivannäön ja siitä saatavan palkkion välistä yhteyttä. Näiden vuoksi tarvittiin kärjistettyjä tilanteita, joita toki Sonjan johdolla perheessä riitti.

Teinipomon ensimmäistä jaksoa saattoi katsoa myös perheen prosessina, jopa suorastaan kasvutarinana. Vanhemmat todella näkivät lapsessaan omat tapansa kommunikoida, kiristää, sanella asioita syitä selittämättä ja paljon muuta. Isän yhteenveto lopussa oli, että perhe voisi ruveta käyttämään rahaa tavoitteellisesti. Ei lainkaan huono lopputulos.

Ylen tuotannossa ei ole juuri tosi-tv -ohjelmia tehty. Onhan siinä riskinsä. Teinipomo -perheen dynamiikkaa tekijät eivät voineet etukäteen tietää, ei myöskään sitä, mitä nuori lopulta oppii ja mikä menee yli ymmärryksen. Kun tämäntyyppisissä ohjelmissa kaikki ei aina mene katsojan toiveiden tai kasvatusoppaiden mukaan, ei siitä mielestäni ohjelmaa voi syyttää. Hieno avaus Yleltä, mielenkiintoista nähdä minne eurot menevät seuraavissa jaksoissa.

nimim. kaksi teiniä kasvattanut

sunnuntaina 02.09.2012

Ihan järkyttävää toimintaa tältä teiniltä :( Itselläni on 2 teiniä ja luojalle kiitos he arvostavat rahan käyttöä! Sydän pomppii vieläkin volttia tuosta omahyväisyydestä :/

tiistaina 04.09.2012

Itse olen sonjan ikäinen nuori, mutta pidän huolta ettei vanhemmat osta turhaan tavaroita ja ruokaakin joskus saattaa kertyä vähän liikaa muttei meillä !

Käy kyllä sääliksi noita muita perheenjäseniä !

tiistaina 04.09.2012

Tuo applen juttu,,,,,parempi kamera sen takiahan on kamerat. Hienompi onko niillä nyt väliä ? Omahyväinen teini !!!

torstaina 06.09.2012

"itse olen sitä mieltä, että heidät kaikki saisi laittaa sen neljän viikon ajaksi asuntolaan elämään ja harjoittelemaan itse leipänsä tienaamista."

Muutetaan neljä viikkoa kolmeksi vuodeksi ja se on amis

torstaina 06.09.2012

Nyt oli ihan normiperhe rahahuoline. Ihana perhe - ei mitään isoja tuloja ja rahat jopa loppui kesken. Tyttö selvisi loistavasti vaikeasta tilanteesta.
Toivottavasti loputkin jaksot ovat yhtä realistisia ja kuvastavat arkipäivää tavallisissa perheissä.

torstaina 06.09.2012

'' Ja rahat jopa loppu kesken ''. No niin loppu ku osti itelleen roinaa.

perjantaina 07.09.2012

Janna pärjäsi kyllä loistavasti! Minä aikuisena olisin ollut oikeasti paniikissa, jos kesken kaiken olisi ilmoitettu että onkin sitten 400€ pienempi tämä budjetti. Tyttö osasi myydä tavaraa nykyaikaisesti, ei tosiaan luuhata kirppiksellä (turhaan?) jotain viikonloppua, vaan nettiin myyntiin. Tuuri kävi ja uusi koti turhaksi jääneille tavaroille korjasi vajeen.

Loistavaa, Janna, loistavaa!

Sikäli tietysti kaupassakäyntiä tosiaan voisi opettaa, mitä kannattaa ostaa, miten vertaillaan kilohintoja yms. - mutta kokemus varmasti noinkin.

torstaina 13.09.2012

Ei ollut pojalla minkäänlaista vastuuta rahankäytössä 13.9 näytetyssä ohjelmassa, teini käytti omiin tarpeisiinsa 1800 € ja sisar pyysi 20 €, ei saanut, siis haloo ! Voipi olla vaikeuksia tuolla pojalla tulevaisuudessa, kun on omat rahat. Todella ärsyttävä penska.
Taidettu hemmotella piloille.

torstaina 13.09.2012

Uskomatonta että nuori poika saa tuhlata rahaa harrastuksiin tuommoiset määrät,eikö nyt golffi voisi jäädä.Eikö vanhemmilla ole mitään sanomista käsittämättömään rahastukseen jääkiekossa,ihana tyttö jää ihan pojan varjoon ,siinä oli hyvä esimerkki lellitystä pojasta joka saa tahtonsa läpi helposti.

torstaina 13.09.2012

Kyllä oli hieno esimerkki pilalle hemmotellusta lapsesta. Todella ärsyttävä ohjelma, onneksi ei tarvitse enään katsoa, luulisi vanhempia hävettävän, tämä poika on meidän eläkkeiden maksaja !

perjantaina 14.09.2012

Täytyy sanoa, että silmät pyöreinä katsoin Feelix pojan "selviämisen" Onko todella näin naurettavia vanhempia olemassa, että antaa 14-vuotiaan nuoren pyörittää arkea. Naureskellaan kahvipöydässä, kun pojan harrastukset maksavat paljon ja tyttökin olisi varakas, jos hänellekin rahaa annettavaksi jäisi. Pikkusisko siinä pöydän päässä nieleskelee, kun isoveljeen sijoitetaan. Olisikohan tämän perheen ollut viisaampi miettiä kaksi kertaa osallistumistaan ohjelmaan, ennen kuin tekevät itsestään täysin pellejä?

lauantaina 15.09.2012

Mitä tämä opettaa nuorille rahan käytöstä, jos perheellä on käytössä 5000€/kk. Onko todella suurella osalla perheistä käytössä noin paljon vai olenko itse vain tosi köyhä? Olisimme todella rikkaita jos saisimme noin paljon käteen kuukaudessa? Mielestäni pitäisi näyttää perheitä, joissa on tuloja esim 3500€/kk tai vaikka toinen perheenjäsenistä työtön. Mitä mieltä olette?

sunnuntaina 16.09.2012

Jakso numero 2.... koska spagetti maksaa 80senttii ni jää rahaa vähä golffii 800e. no problem.

sunnuntaina 16.09.2012

Toivottavsti edes ohjelmassa olleet vanhemmat lukis täältä näitä kommentteja ja miettisivät kasvatustaan.. huoh.

maanantaina 17.09.2012

OMG totisesti näitä sarjoja!

torstaina 20.09.2012

Todella ontuva toteutus. Odotin innolla ohjelman loppupuolta, jossa teini saataisiin ymmärtämään rahan ja säästämisen merkitys. Eihän siinä niin käynyt. Juontaja on niin ponneton että eivät teinit todellakaan opi mitään. Saavat vain kuukaudessa tuhlattavakseen vielä hieman normaalia enemmän rahaa. Jos vanhemmat ovat päästäneet teininsä tuohon tilaan (kuten sen kiekkoilevan itsekkään teinin), tulisi juontajan ottaa ohjat käsiinsä, eikä antaa teinin johtaa keskustelua vastaan väittämällä. En katso enää ohjelmaa, niin ärsyyntyneeksi se minut sai.

maanantaina 24.09.2012

Seurasin sunnuntaina 23.9. Teinipomo-jaksoa, missä yksinhuioltajaperheellä oli käytettävissä kuukaudessa n. 1400 e. Äiti, kuvaamista intohimoisesti harrastava tyttö, kora ja kissa. Pöyristyttävän itsekäs teini?!! Teinityttö laski, että kuukaudessa perhe käyttää ruokaan 80 e, 20 e/vko. Äidille teini antoi käyttövaroja koko kuukaudeksi 20 euroa!! Ja se, että äiti söi 3 eurolla työpaikalla, oli yksi turha menoerä. Kun äiti pyysi lisää viikkoraahaa ruokaan, peruste ei ollut riittävä. Tyttö itse söi joka päivä koulussa lämpimän aterian. Äiti söi jugurtin ja karjalanpiirakan. Auto oli turha menoerä. Autolla sitä kutienkin neitiä kuskattiin, shoppailemaan. Siellä se likka pitsaa söi kaverinsa kanssa, kun äiti seisoi parkkihallissa ja odotti.
Koira oli varmaan useamman päivän syömättä, ennenkuin lopulta nälkäisenä suostui syömään purkkiruokaa, suunnilleen markkinoiden halvinta.
Jakson lopussa tyttö kiiteltiin, kun sai perheen ruokalaskun pysymään 80 eurossa kuukaudessa.
Todellisuudessa tytön isä, naisen exä, toi kassillisen ruokaa; maitoa, hedelmiä, jugurttia, joka sekin ilmeisesti teinitytön mielestä on turhake, koska se tulee äidille? Eihän se tyttö saanut ruokataloutta pysymään suunnitellussa! Ulkopuolista apua tarvittiin. Miksi siis kehuttiin?

Tytön itsekkyyttä ei kukaan ainakaan ohjelman ulostulleessa nauhoituksessa kritisoinut. Sitä, ettei äidillä ole oikeutta syödä kunnolla työpäivän aikana samaan aikaan kun tyttö itse nauttii koulussa kunnon lounaan. Tottahan sitä illan jaksaa löysällä hernekeitolla kun ensin on päivällä itse syönyt hyvin. Ja äidille annettu viikkoraha 20 e / kk on lähinnä kiusantekoa etenkin kun samaan aikaan neiti itse shoppailee ja käy pitsalla - ja samaan aikaan äiti seisoo betonisessa parkkihallissa odottamassa! Eikö siitä teinin omista käyttövaroista liiennyt äidille edes kahvikupillista?

Onhan se ajatuksena hienoa, että teineille opastetaan oikein konkreettisesti, mihin rahaa menee, mutta toteutus on äärimmäisen itsekästä. Minäminäminä ensin, minulle kaikki, minulle lisää. Kukaan muu perheessä ei tarvitse mitään. Etenkin ruuasta tingitään, perhe on nälässä ja syö yksipuolisesti, muiden perheenjäsenten käyttövarat vedetään olemattomaksi, koska eivät he mitään tarvitse - ja samaan aikaan teinipomo itse shoppailee, mässää herkkuja ja pitsoja kavereiden kanssa ja loppupalaverissa teini saa kiitosta kun on niin hienosti huolehtinut perheen taloudesta ja vanhemmat hymistelee!

Mitä tästä opimme? Ihmisen itsekkyys on pohjaton. Vanhemmilla ei ole lattialuutua kummempaa arvoa. Muut perheenjäsenet ovat riesa, täysin turha kuluerä, jotka voisi myydä vaikka orjakauppiaalle, jos sellaisia vielä olisi.

T, äiti - teiniajat takana ja tulossa -

lauantaina 29.09.2012

Valokuvaajatytön jaksossa oli sentään lohtuna, että tyttöä rohkaistiin kaupustelemaan kuviaan ja hän sai bändiltä satasen ottamistaan kuvista. Tuo on todella suuri summa ottaen huomioon perheen pienet tulot. Toivottavasti tuosta jäi tytölle kipinä yrittää myydä kuviaan jatkossakin.

Järkyttäviä tarinoita on tässä ohjelmassa nähty, mutta sitähän ihmiset juuri haluavat. Kuka haluaisi katsoa, kun fiksu teini pistää perheensä raha-asiat järjestykseen ja tuhlailevat vanhemmat kuriin? Hulttiotarinat keräävät enemmän katsojia ja valtaosa voi tuntea ylemmyydentunnetta miettiessään, että "meidän perheessä ei tulisi kuuloonkaan!"

torstaina 04.10.2012

Tsemppiä Kokkolaan Jerelle joka oli kuukauden ajan perheen pomona. Ei ollut äidistä kannustajaksi, omat mielihalut piti saada tavalla tai toisella täytetyksi. Fiksu ja rauhallinen poika, joka olisi tarvinut enemmän tukea!

torstaina 04.10.2012

Nyt kävi kyllä Jereä sääliksi. Hän selvästi oli kiusaantunut siitä, että näin julkisesti nolattiin. Tottahan hänellä oli oppimista rahan käytössä, mutta hänen käytöksensä ja asenteensa oli huomattavasti parempi kuin aiempien jaksojen kiroilevien ja itsekkäiden teinien. Äiti teki kyllä parhaansa vesittääkseen budjetin. Perheen muuta elämää oli kyllä ilo katsoa. Molemmat isot veljet kohtelivat pieniä sisaruksia todella kauniisti ja hellästi.

perjantaina 05.10.2012

Tsemppiä Jerelle! Hän on todella sympaattisen oloinen nuori mies. Toivottavasti hänelle liikenee suuressa perheessä tarpeeksi huomiota ja resursseja. Verrattuna moneen muuhun ohjelmassa esiintyneeseen teiniin hän käyttäytyi vastuuntuntoisesti ja ystävällisesti.


Muualla Yle.fi:ssä