You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

perjantaina 14.06.2013

Nelikymppinen katselee sarjaa lasten (5-13v) kanssa, puoliso on sen verran syrjäsilmällä vilkuillut, että totesi edellisen tohtorin olevan parempi (eli Tennantin kymppi).

Tohtori Who on alkanut 60-luvulla, ja sarjaa on esitetty siis 50 vuotta. Koko ajan sarja on edennyt "kronologisesti" eli Tohtorin oman aikajanan mukaisesti. Aluksi Tohtori matkusti lapsenlapsensa Susanin ja tämän opettajien (oliko historian ja äikän maikat...) kanssa. Ajan Herrat kulkivat Tardiseillaan ympäri maailmankaikkeuksia TARKKAILLEN tapahtumia, mutta Tohtori alkoi kiintyä Maapalloon ja ihmisiin ja halusi myös vaikuttaa niihin asioihin, joihin hänellä oli mahdollisuus vaikuttaa. Osa tapahtumista on kiinteitä pisteitä ajassa, niihin ei voi vaikuttaa, tai jos niihin puuttuu, seuraukset ovat vakavia.
Tohtorihan on ehtinyt yhdeksässä sadassa vuodessa tehdä vaikka mitä, hänhän on mm. ollut Gallifreyn presidentti. Ajan herrat karkoittivat yhdessä vaiheessa hänet Maapallolle, silloin hän työskenteli UNITissa (jossa Martha työskenteli sitten myöhemmin).

1900-luvun puolella ns. Classic Dr. Who-jaksoissa oli mukana myös Tohtorin omia myöhempiä inkarnaatioita, Valeyard, joka oli "paha" Tohtori.

Aikasota osuu johonkin kahdeksannen ja yhdeksännen regeneraation välimaastoon, tämä uuden vuosituhannen Tohtori Kuka alkoi siitä, että yhdeksäs Tohtori oli vasta regeneroitunut (mm. katseli itseään peilistä). Ihan viimeisin Briteissä esitetty jakso antoi viitteitä siitä, että meidän ysinä tuntema tohtori ei olisikaan ysi, vaan itseasiassa kymppi. Toisaalta Tohtori sanoi, että hän (John hurtin esittämä regeneraatio) ei ole Tohtori sen vuoksi mitä oli tehnyt.

Aikasodassa Gallifrey ja muut osapuolet (mm. dalekit) olivat joutuneet aikaluuppiin, eli sota alkoi joka päivä uudestaan ja uudestaan samasta pisteestä, ja edellisenä päivänä kuolleet kuolivat aina vaan uudestaan ja uudestaan mitä karmeimmilla tavoilla. Tohtorin oli pakko lopettaa sota, se tarkoitti samalla Gallifreyn tuhoutumista - ja hänen oman perheensä (vanhemmat, puoliso, lapset, lapsenlapset jne) tuhoamista.

Tohtorin tytärtä esittänyt Georgia Moffett on Tohtoria esittäneen Peter Davisonin (os. Moffett) tytär, Peter Davison esitti aikanaan viidettä Tohtoria. Georgia Moffett on nykyään naimisissa Davit Dennantin kanssa, joka siis esitti Gergia Moffettin roolihahmon isää eli kymmenettä tohtoria ;-) Ja nykyään heillä on tytär, jonka isä on Tohtori ja isoisä on Tohtori. Viides ja kymmenes tohtori ovat esiintyneet yhdessä Tohtori Who-lyhärissä Time Crash(näitä hyväntekeväisyyteen tehtyjä 5-10min jaksoja).

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä