keskiviikkona 19.06.2013

Moffat on symppis jätkä, joka osaa pitää yleisönsä hyvässä koukussa. Nautin silti Moffatin käsikirjoituksesta Uudessa Sherlockissa selvästi paljon enemmän, kuin näissä uusissa DW jaksoissa. RTD:n kirjoittajanlahjat ovat omasta mielestäni pääkirjoittajan roolissa palvelleet sarjan tarkoitusta ja sen moniulotteisuutta paremmin ilman, että uskottavuus kärsii. Dramaturgisesti kun neljä ekaa tuotantokautta ovat olleet aivan mielettömiä. Pääkirjoittajan vaihtumisen huomasi heti, sillä esim. RTD:lle tutut satiiri ja rohkeat LGBT-viitteet ovat hiipuneet hiljalleen.

Kannattaa silti pitää mielessä, että Moffat on ollut mukana rivikirjoittajana jo ykköskaudelta lähtien. Eli tuskin tässä muita hahmoja mitenkään pois ollaan konkkaamassa. Niin kuin on tapana sanoa, muutos vie eteenpäin. Ja se on tähän mennessä ollut sarjalle aina se kaikkein edullisin ratkaisu.

Seuraan sarjaa edelleen, sillä vaikka meininki onkin nyt erilainen, koen muutoksen aiheuttamat kasvukivut toisaalta myös hyvänä asiana. Niinhän se oikeassakin elämässä menee, että jostain pitää luopua voidakseen kokea jotakin uutta, tai että voisi oppia jotakin.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä