maanantaina 01.07.2013

River Song:
Olen samaa mieltä YANAn kanssa, että Tohtorin ja Riverin häät oli pettymys. Ok, itse seremonia yksinkertaisuudessaan kyllä kelpasi minulle, mutta asiaa olisi voinut pohjustaa enemmän. Tohtorin käytöksestä mulle tuli mieleen, että hän meni naimisiin enemmän velvollisuudesta kuin rakkaudesta. Jälleen ok, mutta miksi juuri nyt.

Ensin ajattelin, että vihkimisen avulla Tohtori saisi Riverin taivuteltua ampumaan itsensä ja aika alkaisi taas virrata jne. Mutta tämä syy tuntuu turhalta, koska olisihan River voinut muutenkin katsoa Tohtoria silmiin ja tajuta tämän olevan robotti. Toinen syy olisi River itse. Tohtori piti tulevaisuuden Riveristä, jonka tiesi olevan kanssaan naimisissa. Tohtori halusi varmistaa tämän tulevaisuuden tapahtumisen, jossa River olisi hänen vaimonsa ja maailman silmissä myös murhaajansa. Mutta miksi juuri nyt?

Hiukan ihmettelen universumin/ajan/Hiljaisuuden toheluutta, kun robottitohtorin kuolema meni täydestä, mutta sopii mulle. :)

Tohtori piti tulevaisuuden Riveristä. Minusta Tohtori ja River olivat kuin vakiintunut pariskunta, joka viihtyy yhdessä, silloin kun he vertailivat päiväkirjojaan kuppilassa Utahissa. Tämä Tohtori oli vanhempi (1100- vuotta, jos uskomme rannalla kerrottua) ja heillä oli ollut paljon seikkailuja yhdessä mm. Jim the Fish. Kuten Bad Wolf kirjoitti meille ei näytetä kaikkea heidän suhteestaan.

Minusta Tohtorin suhde Riveriin on kehittynyt sarjan aikana. Kirjastojaksojen alussa River oli täysin tuntematon, Byzantiumin (enkeleitä pudonneessa avaruusaluksessa) aikana kiinnostava kiusankappale ja Pandorican lopussa jo kumppani, joka kiehtoi Tohtoria. Tämä tuli esille loppupuolen kohtauksessa, jossa Tohtori palautti päiväkirjan. Flirttiä taas oli ilmassa siellä ja täällä. "Hyvän miehen sodan" lopussa Tohtori raivostui niin paljon Riverin ilmaantuessa, koska oli jo oppinut luottamaan tähän, eikä tämä ollut vastannut avunpyyntöön. Loppukohtauksessa kehdon äärelllä tohtori osoitti minusta sekä iloa että hellyyttä Melodya/Riveriä kohtaan. Myös jaksosssa "Surmataan Hitler!" Tohtori usein korosti tulevaisuuden Riverin tärkeyttä ja osittain siksi oli niin ymmärtäväinen Melodya kohtaan.

Vaikka pidänkin River Songin ja Tohtorin suhteesta, ei se taida saada universumin vaikuttavimman rakkaustarinan nimeä. Tarinaan olisi voinut panostaa enemmänkin :)

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä