tiistaina 16.07.2013

Eilinen jakso (Akhatenin renkaat) oli pitkästä aikaa "ajaton" drwho-jakso. Tohtorina olisi voinut olla kuka tahansa häntä tähän mennessä näytelleistä (ei ollut mukana muuta painolastia kuin Gallifreyn ja dalekien tuhoaminen). Mitä enemmän Matt Smithiä on Tohtorina katsonut, sitä parempi hän on.

Jos joku kaipaa kyynelkanavien puhdistamista, niin juutuupista löytyy Kymmenennen Tohtorin jäähyväislaulu englanninkielisillä teksteillä (se esitetään latinaksi, ja mun latinantaidoilla ei kyllä olisi osannut kuin osan tulkita) http://www.youtube.com/watch?v=ZIW6CdgYDY0 . Minun mielestäni tuo jäähyväislaulu oli synninpäästö Tohtorille Gallifreyn tuhoamisesta, ja selittää sitä, miksi Yhdennentoista ei ole tarvinnut enää raahata Aikasotaa jatkuvasti mukanaan (ei sillä, etteikö se seuraisi regeneraatiosta toiseen).

Kesäkuussa oli Bad Wolf - päivä (itseasiassa ainakin kolme eri päivämäärää eri lähteiden mukaan). Meidänkin pikkukaupungissa oli joku rohkea uskaltanut laittaa Bad Wolf-kirjoituksia näkyville. Eli tällä alueella ainakin pari fania löytyy... Tällaisen bad wolf-pesueen kanssa on hankalaa lähteä edes oman maan pääkaupunkiin elokuvateatteriin (joku jo mainitsikin maan sisäisten matkojen kustannuksista, halvemmalla pääsee ulkomaille kun ei ole Tardista käytössä).

Uutta Tohtoria ei ole vielä valittu. Jos mennään vanhan kaavan mukaan, niin Tohtori tulee olemaan klassisen näyttelijäkoulutuksen saanut britti. Joku, joka ei ole ehkä kuuminta kärkeä, mutta vahvasti omanlaisensa. Tuskin ihan rantaleijonatyyppinen ;-)
Ongelmana on se, että regeneraatioita olisi käytössä vain kaksitoista, eli kaksi jäljellä (tai yksi, jos John Hurtin esittämä Tohtori lasketaan mukaan, yhdestoista ei häntä Tohtoriksi suostu nimeämään, vaikka onkin yksi regeneraatioista). Sarjan tekijöiden täytyy kehitellä jotain tämän hankaluuden ylipääsemiseksi; periaatteessahan tuo regeneraatioiden määrähän oli rajattu Gallifreyn lakien pohjalta. Katsotaan ja odotetaan, joko kohta olisi punapää Tohtori (nythän on ollut ysi ja kymppi, jotka olivat vaan "rude and not ginger"). Ehkä tämä selittää Tohtorin mieltymyksen punapäihin matkakumppaneina...

Alkukeväästä oli cdon:issa tms myytävänä neljän ekan kauden boxi suomenkielisillä teksteillä, nyt ei enää löydy ollenkaan. Tod.näk. joudun hankkimaan alkuperäisen bbc:n boxin, koska sieltä löytyy confidentialit. Simultaanitulkkaus kunniaan, vaatii vaan sen, että ehtii ensin itsekseen katsoa jakson ennenkuin joutuu tulkkaamaan (ja tietää missä kohtaa joutuu nieleskelemään...)

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä