maanantaina 05.08.2013

No tuosta sitten taas voi vääntää maailman tappiin. Jo pelkkä PC:n ikä sai osan faneista ulisemaan. Sarjaa ei kuitenkaan tehdä pääsääntöisesti faneille, vaan keskivertokatsojille. Ei 50v juhlaohjelmaankaan tehdä faneille, vaan ohjelman katsojille. Ko. Ohjelman fanitus taisi olla hurjimmillaan silloin, kun ohjelman katsojaluvut olivat ennätysalhaalla... (fani tässä tarkoituksessa sellainen, joka elää Doctor Whota, syö ja juo sitä, ostaa fanituotteet ja katsoo joka jakson uudelleen ja uudelleen ja kaivelee piilomerkityksiä joka lauseesta ja kulmakarvan kohotuksesta; tavallinen katsoja: katsoo sarjaa, saattaa ostaa äänimeisselin ja t-paidan, mutta syö edelleen kalapuikkoja ketsupin kera, ei vanilijakastikkeen kanssa).

Moffatin/BBC:n maailmankuvaa voi tietenkin miettiä, että mahtuuko sinne naisia ykköspaikoille ollenkaan. Samaa voi miettiä koko showbisneksestä (eikä siitä ole kuin muutama kymmenen vuotta, kun luutnantti Uhura mullisti maailmankuvaa Star trekissä ensimmäisenä mustaihoisena naisena, joka ei ollut palvelija tms. statistia scifi-sarjassa...)

BBC on kuitenkin brittiläinen yleisradioyhtiö, jonka johtokunnissa istuu varmaan satoja keski-ikäisiä miehiä. Valitettavasti edelleen on niin, että kulujen maksaja pääsee aika lailla päättämään ohjelmien maailmankuvasta. Seksismiä kyllä, eihän tän yhdennentoista äänimeisselikään pysy kurissa Jennyn läsnäollessa.

Mutta joskus tv-sarja on vain tv-sarja.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä