tiistaina 13.08.2013

Kiitos kehuista! Mahtavaa, etteivät pölötykseni kaiu aivan kuuroille korville (osuvampi sanonta kyllä taitaisi olla "välky sokeille silmille") Tiedän että sepitykseni joskus tuppaavat olemaan hiukan... kymmenen... miten sen nyt sanoisi... tosi pitkiä XD Opettajatkin huomauttelevat taipumuksestani usein, vitsailevat etten tarvitse edes nimeä kokeisiin laittaa, koska minun vastausnivaskani erottuu jo paksuudellaan ;)

Olen pohtinut tuota Jenny-asiaa joltiseenkin aktiivisesti. Periaatteessa Vastran Jenny voisi olla Tohtorin tytär, mutta eikö hän silloin olisi tunnistanut isänsä? Ei tietenkään ulkonäön perusteella, mutta nimen ja puheiden pitäisi soittaa hälytyskelloja. Enkä muutenkaan usko, että ohjelman tekijät olisivat laittaneet isän ja tyttären suutelemaan, silläkään oletuksella etteivät he tunnistaisi toisiaan.
Yksi vieläkin huomattavampi seikka sotii Jenny=Jenny teoriaa vastaan. Nimittäin Jennyn ulkonäköhän ei vaihtunut, kun hän uudentui! Ihmettelin sitä suuresti jakson katsottuani, ja ihmettelen yhä. Ehkä Jenny ei sittenkään ollutkaan siinä mielessä täydellinen ajan herra, ettei hän kykene vaihtamaan kasvojaan. Olen tosin miettinyt sitäkin, että mitäpä jos kehon vaihtumiseen ei olekaan biologista pakkoa? Jospa se onkin vain ajatuksen tasolla, eli koska ajan herrat ovat vuosituhansien ajan uudentuessaan muuttuneet, he ovat alkaneet uskoa että kehon on pakko vaihtua toiseen uudentumisessa, eli kun ajan herra on kuolemaisillaan, hän ajattelee "Okei joo nyt mä uudennun, millainenkohan uusi minä on" niin silloin keho myös muuttuu! Selitin nyt vähän huonosti, mutta yksinkertaistettuna sehän on niin kuin negatiivinen ajattelu meillä ihmisillä. Jos ajattelemme, ettei yrityksemme onnistu, se ei takuuvarmalla onnistu. Eli se on niin sanotusti korvien välistä kiinni.
Jenny, jonka tietoisuus omasta kansastaan oli niin kovin vähäinen, ei osannut odottaa kehon (ja siinä samalla persoonan) vaihtumista, joten sitä ei tapahtunut! En ymmärrä miksi ohjelman tekijät eivät laittaneet Jennyä muuttumaan, joko he eivät vain viitsineet hankkia Jennylle kahta näyttelijää, tai sitten he halusivat antaa Tohtorille mahdollisuuden tunnistaa tyttärensä... Kuka tietää? Minusta olisi aivan mahtavaa, jos Tohtori saisi tietää Jennyn elävän! Mutta luulen, että sitä kohtaamista saadaan odottaa kauan. Sillä silloinhan Tohtorilla olisi seuranaan toinen kaltaisensa, kumppani jonka menettämistä ei tarvitsisi pelätä (siis tietenkin ajan herrankin voi tappaa, mutta siihen tarvitaan huomattavasti järeämpiä aseita kuin yksi harha-askel kadulla, kuten meillä ihmisillä) joten tämä ulotuvuus sarjasta menetettäisiin. Saattaahan se tosin olla, että kun Tohtorin Trenzaloreen astumisen aika alkaa olla lähellä, hän saa vielä kerran tavata tyttärensä.

Jennystä Tohtoriin, onko kukaan koskaan ryhtynyt oikein filosoimaan Tohtorin eri inkarnaatioita. Silloin tällöinhän Tohtorin kaikki kasvot vilahtavat yhtenä slaidina. Ainakin meille classista whota ei-niin-hyvin-tunteville kasvot ensimmäisestä kahdekaan ovat vain... kasvoja. Eivät muuta. Vain edeltäjiä, muistoja siitä miltä Tohtori on joskus vuonna keppi ja kivi näyttänyt. Ei minkäänlaista tunnesidettä, hyvä että edes olankohautusta.
Entä sitten jos DW jatkuu vielä toiset viisikymmentä vuotta? Kun tämä slaidi sitten villahtaa ja meidän lapsemme ja lapsenlapsemme näkevät Ecclestonin, Tennantin ja Smithin, mitä tämä kolmikko on heille? Pelkkiä kasvoja. Nimettömiä, joille tuskin olkia kohautetaan. Heidän Tohtorinsa edeltäjiä.
Voi ei, nyt rupeaa silmäkulma uhkaavasti kostumaan, pitää katsoa Doctor Who - Cast & Crew Special - Tennant's Wrap Party. Pakollinen kaikille kunnon naurukohtausta kaipaaville, ja kaikille oodi-faneille! (ja tietenkin Tennant- ja Who -faneille myös!)

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä