tiistaina 13.08.2013

Regeneraation alussa on ajanjakso, jolloin keho edelleen udentuu (tämän takia Kympin käsikin kasvoi uudelleen). Jennyhän kuoli samana päivänä kuin "syntyi", joten hänellä oli varmaan vielä regeneraatio vaiheessa? Ja olihan siellä myös se Lähde (vai mikä se kaiken uuden elämän antaja nyt siellä olikaan, se, mitä ne molemmat (ihmiset ja ne kurluttajat) etsivät), ehkä se herättikin Jennyn henkiin?

Eli mun mielestä Jenny nimenomaan heräsi henkiin, ei regeneroitunut. Mutta se ei poissulje sitä, etteikö Jenny pystyisi regeneroitumaan. Pystyihän Melody/Riverkin, ja ainakin sillä lapsi-Melodyllä ei ollut mahdollisuutta tietää, mikä se regeneraatio on. Sitten se lapsi-Melody, joka karkasi sieltä avaruuspuvusta, niin hän jo tiesi regeneroituvansa kuollessaan (kertoi sille pultsarille), joten hän oli siis jo ainakin kertaalleen regeneroitunut.

Regeneraatio on siis Ajan Herrojen ominaisuus, ei taito. Regeneroitumiseen liittyvä energia on rajattua, ja sitä voi siirtää muille (River Tohtorille, Tohtori Riverille korjatakseen Riverin murtuneen käden ja vähän muutakin damagea mitä oli ajan saatossa syntynyt).

Gallifreyssa regeneraatiot olivat vissiin hyvin hallituja, mutta nythän Tohtori on käytännössä ainoa olemassaoleva ajan herran, joten regeneraatio ei ole niin hallittu. Ja jostain olen ymmärtänyt niin, että mitä pidempään edessä olevaa regeneraatiota viivyttää, sitä rajumpi se tapahtumana on. Sen takia Ysin regeneroituminen ei tuhonnut Tardista, mutta Kympin tuhosi. Samoin ensimmäisissä regeneraatioissa Tohtori jatkoi suurinpiirtein siitä mihin oli jäänyt, ja myöhemmin on ollut yhä pidempään sekava/tajuton....

Minä olen aloittanut Doctor Who-tutustumiseni kirjoista (Tohtori Kuka-otsikolla), joten minulle Tohtori on alunperinkin ollut "kasvoton" tai oikeammin monikasvoinen vanhemmanpuoleinen avaruusolento. Ja koko ajan olen ollut tietoinen siitä fanaattisuudesta, jolla monet ovat omaan Tohtoriinsa suhtautuneet - mutta niitä omia Tohtoreita on tähän mennessä ollut 11, ja kohta on 12 (+John Hurtin esittämä ei-Tohtori, joka jollekulle on varmasti se ainoa oikea Tohtori).
Nyt 50-vuotisjuhlan kunniaksi BBC tekee myös dokumenttisarjaa Doctor Whosta (sarjan tekemisestä) ja se on varmasti mielenkiintoista katseltavaa, sitä vartenhan on kuvattu uusiksi mm. dalekien hyökkäystä Lontooseen. Tuo dokkari voisi olla sellainen kevyempi tutustumispaketti kaikkiin Tohtorin inkarnaatioihin, ettei tartte katsoa koko tuotantoa.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä