sunnuntaina 24.11.2013

No niin, Day of the Doctor on nyt katsottu kolme kertaa (2xyö, 1xaamupvä) ja Five(ish) Doctors kaksi kertaa. Sitten on vaihdettu talvirenkaat ja tapeltu konevuoroista.

Mutta. Kolmatta kertaa kun katsoi, niin alkoi jo pysyä kärryillä (myös sisäpiirin vitseissä, joskin edelleen niistä osa meni ohi). Yllättävän paljon Moffat oli saanut mahdutettua vanhoja/kierrätettyjä/vanhaan viittaavia vuorosanoja. Vielä en ole löytänyt tarinasta epäjatkuvuuskohtia tai ristiriitaisuuksia aiempiin näkemiini kausiin verrattuna (mutta tosiaan Classic-sarjaahan olen nähnyt vain muutamia osia).

Billie Piper oli hyvä, tuli mieleen Tardis (siis siitä jaksosta kun Tardis materialisoitui Idrikseksi).

Vaikka varsinaisesti eivät mukana olleetkaan muut, niin minusta oli tärkeätä, että mainittiin: Jack Harkness (eli hän on edelleen mukana "taustatarinassa"). Samoin kiva pikku yksityiskohta oli se, kun Sotatohtori sanoi, että hän haluaisi suudella tuota naista (kun totesi, että Momentti näytti hänelle sen mitä piti tulevaisuudesta) niin Momentti totesi, että juu, niinpa teet.

Näinkö oikein, lensikö Gallifreyn kadotessa yksi Dalekien pieni sota-alus suht' ehjänä pois sieltä? Nyt oltiin siis Gallifreyn War Roomissa, eikös silloin Sound Of Drumissa (eikun se seuraava jakso) oltu Neuvoston huoneessa - eli nämäkään eivät olleet ristiriidassa, nää sotilaat toesivat, että poliitikot ovat jo menettäneet tatsinsa, ja suostuivat Tohtorin ehdotukseen.

Tohtorien numeroinnista. Peter Cushingin esittämä alieni ei ole Tohtori, häntä ei koskaan edes Tohtoriksi ole kutsuttu. Night of the Doctor:issä näytettiin Sotatohtorin regeneraatio, kun Kasitohtori (Payl McGannin upea pikkasen kieli poskessa suoritus joka silti sai sydämen jättämään parikin lyöntiä väliin, kun velmuili, että "ehken kuitenkaan se jota odotit") kuoli ja valitsi tulevaisuudekseen sodan ja sotilaan. Jos tätä ei ole nähnyt, niin voi olla, että ei ihan pysy kärryillä järjestyksessä.
Moffat itse ei vielä laske Hurtin Sotatohtoria mukaan, mutta on selkeääkin selkeämmin ilmoittanut, että tämä on kasin ja ysin välissä, ilman numeroa (ja Moffat kun tällä hetkellä omistaa Tohtori Who:n niin turhaa tapella, mies tekee mitä tahtoo).
Kolmannentoista Toohtorin hieman maaninen katse oli yksi leffan loppupuolen huipuista (vaikka McGannin paluu Tohtorin rooliin onkin tyydyttänyt hieman kaipaustani kypsempään Tohtoriin, niin ....) Niin ja mitäs muuta pitikään sanoa...

Ai niin, Sotatohtori kyseli, että keski-iän kriisikö häneen on iskenyt, joten kun hän itse oli noin 800-vuotias, niin Ajan Herrojen keski-ikä tulee sitten vasta sen jälkeen...? Eli iän puolesta vielä toiset 50 vuotta menee ihan kevyesti vielä sarjaa tehden.
Kuka on Derric Brown? (en ole ehtinyt googlettaa)

Zygonien kohtalo jäi siis avoimeksi, ehkä ihan tarkoituksella. Tohtori ja Clara varmaan matkaavat seuraavaksi Trenzalorelle, ehkä selvittämään, että miten "nothing you can do" voidaan muuttaa sellaiseksi, että jotain on tehtävissä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä