maanantaina 30.12.2013

Siinä hotellihuonejutussa ei kyllä ollut mitään järkeä, Tohtori sanoi "WHO else", ei "WHAT else"...

Melkosia pappeja nuo Silencet, kun tappoivat ekoissa jaksoissaan naisia noin vain vessoihin. Ja aika hassua, että Clara ei yrittänyt niitä tappaa heti nähdessään, eikä sitä edes selitetty mitenkään. Olisi riittänyt, että Tohtori olisi kysynyt etteikö Clara ole nähnyt kuuhun laskeutumista... no joo, toivottavasti Moffat nyt jättää nuo sekamelskat sikseen.

Ja eikö Tohtorin regeneroituminen, joka tuhosi Dalekit ja puolet Christmasista olisi tuhonnut myös Christmasin asukkaat?

Miten kaikki pahikset yhtäkkiä tiesivät Gallifreyn palanneen? Miten he edes ymmärsivät sen viestin, kun se oli Gallifreyn kielellä? Miten Ajan Herrat saattoivat olla varmoja että Tohtori oli oikeasti Claran kanssa, jos kerran hänen oikeaa nimeään ei sanottu? Miksi he yhtäkkiä kuuntelisivat jotakuta IHMISTÄ? Miten Tohtori pystyi viettämään satoja vuosia Trenzalorella vastaamatta kysymykseen, vaikka nimenomaan Trenzalorella "kukaan ei pysty valehtelemaan tai jättämään vastaamatta"?

Tuleeko Tohtori vielä myöhemmin nyt kuolemaan Trenzalorelle, kun tässä jaksossa niin ei käynyt? Koska jos Tohtori ei koskaan kuole Trenzalorelle, ei hänen hautansakaan ole siellä joten G.I. ei mene hänen aikahaavansa sisälle, eikä Clara mene heidän peräänsä (miten hän ja Tohtori muuten sieltä selvisivät pois?) eikä siis hajautunut mm. Oswin Oswaldiksi ja Viktoriaanisen aikakauden Claraksi, eli Tohtori ei heitä koskaan tavannut ja lähtenyt selvittämään sitä "mysteeriä", eli Clara ei myöskään estänyt viime jaksossa Tohtoria käyttämästä Hetkeä, koska ei koskaan matkustanut tämän kanssa?

Tohtori myös kohteli Claraa aivan törkeästi, lähetti tämän pois, valehteli päin naamaa lupaamalla, ettei tee sitä uudestaan ja silti teki. Clarana en enää luottaisi Tohtoriin, olisin jäänyt kotiin kun Tasha Lem tuli hakemaan (miten kaikki osaa yhtäkkiä ohjata TARDISia, ja miksei Tasha Lem itse mennyt lohduttamaan Tohtoria jos he kerran tunsivat toisensa niin hyvin?). Minusta on myös typerää, että Clara lähti Tohtorin matkaan muka vain siksi, että oli tähän ihastunut. Clara, joka oli aina haaveillut matkustamisesta.

Ihan ok jakso, mutta sen verran sekava ettei saanut minua itkemään. Mattin suoritus oli oiken hyvä (mielestäni ei ihan vetänyt vertoja Rings of Akhatenille), ja olen varma, että Peter Capaldista tulee erinomainen Tohtori, ainakin näyttelijäntyönsä perusteella.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä