maanantaina 30.12.2013

Viimeinen Jäärä on täällä taas!

Oma piiiiiiiiitkä mielipiteeni on vielä työn alla, mutta voisin hiukan tarkentaa Quin esiin nostamia pointteja.

1. Selvä virhe, ei siinä muuta
2. Jaksosta selvisi, että Silenceja on kahdenlaisia: on kuudennen kauden pahat Silencet ja tömän jakson neutraalit Silencet. Jouluspesiaalin Silencet ovat ne oikeat ja normaalit Silencet - kirkon ja Tasha Lemin palveluksessa olevat papit. Kuudennella kaudella esiintyneet Silencet kuuluivat Kovarianin alaisuuteen. Kovarian irtautui pääkirkosta ja sai päähänpinttymäksi tappaa Tohtorin, jotta hän ei pääsisi Trenzalorille. Kovarian ja tämän Silencet olivat siis toisin sanoin hulluja ja tulkitsivat Hiljaisuuden kirkon tehtävän hiukan liian radikaalisti. Tasha Lem ei ollut paha eikä halua tappaa Tohtoria, vain estää häntä sanomasta nimensä. Siksi hänen alaisesna Silencet eivät myöskään ole vaarallisia, vaan taistelevat jopa Tohtorin rinnalla!
Voi olla, että Tohtorin tappoviesti koskee vain juuri kuulennon nähneitö ihmisiä ja juuri siihen aikaan maailmassa olleita pahoja Silenceja. Siksi Clara ei niitä tappanut.
3. Varmaankin, mutta hehän piiloutuivat ilmeisen voimakasrakenteiseen kirkkoon...
4. Pahikset eivät varmaan tienneet viestin sisältöä ennen sen kääntämistä, mutta kyllä he tiesivät sen olevan viesti. Ja jos jokin tuntematon viesti lentelee avaruudessa ja iskee aluksesi monitoreihin, on ihan loogista, että sen alkuperä yritetään selvittää. Ajan Herrat ovat emlko tunnettua sakkia etenkin Tohtorin pahimpien pahsiten keskuudessa, joten ehkä he tiesivät sen olevan Ajan Herrojen tekoa ja arvelivat siten, että Gallifreykin on palannut.
Clara siteerasi pyynnössään Ajan Herroille suoraan Tohtoria The Name of the Doctorissa. Tohtorin oikealla nimellä ei ole mitään merkitystä. Tohtorin valitsema titteli, tärkeä lupaus, on se jolla on väliä, ja siksi se on nimi jolla hänet tunnetaan ja jonka Ajan Herrojen on hyväksyttävä.
5. Uskon, että Tohtori tulee vielä kuolemaan Trenzalorelle. Muutenhan kaikki tämä ei olisi tapahtunut, ja Gallifrey olisikin tuhoutunut, niin kuin alunperin luulimme. Tai sitten Tohtori vain muutti tulevaisuutta, niin kuin Tasha Lem halusi. Tällöin Tohtorin kuolema Trenzalorella on yksi aikajana ja Tohtorin regeneroituminen on toinen.
6. Tohtori teki myös täsmälleen samoin Roselle ensimmäisen kauden lopussa, sekö sitten oli parempi? Tohtori ei sitä paitsi valehdellut. Hän lupasi olla lähettämättä Claraa uudestaan Trenzalorelta Maahan. Sen sijaan hän siirsi itsensä ja Tardiksen Maasta Trenzalorelle, eli hän piti lupauksensa ;)
Tasha Lem muistuttaa paljon River Songia, mutta en kuitenkaan usko hänen olevan sama henkilö. Hän varmaan myös ajatteli, että koska Clara on Tohtorin matkakumppani ja tämän hetken paras ystävä, olisi hänen läheisyys tärkeintä. Loogista!
En kyllä tiedä, lähtikö Clara oikeasti Tohtorin mukaan VAIN koska oli häneen ihastunut.

Noin, kun hiukan muistelee sarjan historiaa ja oikeasti ajattelee jakson tapahtumia läpi, saa useimpiin kysymyksiin vastauksen. Jos johonkin asiaan ei saada selvyyttä, voi kukin itse loogisella ajattelulla muodostaa sopivan vastauksen :) Ei se sen vaikeampaa ole. Kaikkea ei vain voi/ehdi selittää jokaisessa jaksossa. Me olemme sentään ajattelevia ihmisiä, joten meidän odotetaan itsekin hiukan muodostavan loogisia vastauksia asioihin. Muutenhan me tulisimme tyhmemmiksi, jos jokainen asia pitää selittää juurta jaksain telkkarissa (ja kaikesta tulisi melko vetistä) ;)

Eipä tässä muuta. SE ON GERONIMOOOOOOOOOOOOOOO!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä