tiistaina 31.12.2013

Kiitos vaan alentuvasta asenteesta, "kun hiukan muistelee sarjan historiaa ja oikeasti ajattelee jakson tapahtumia läpi, saa useimpiin kysymyksiin vastauksen".

2. Itse olen nähnyt kuulennon. Aika moni ihminen on nähnyt sen, vaikkei ollutkaan vielä silloin syntynyt. Sitä näytetään telkkarissakin (uutisissa, TV-sarjoissa, elokuviss jne.) aika usein. Miten ihmiset osaavat erottaa "pahat" Silencet "hyvistä"? Tohtorin ajatus käyttää kuulentoa aivopestessään ihmiskunta tappamaan Silencet perustui nimenomaan siihen, että mahdollisimman moni ihminen näkee sen sukupolvi toisensa jälkeen.

3. "Varmaankin". Satojen vuosien ajan Tohtori huolehti tuosta kaupungista, ja sitten sen kohtalosta ei edes kerrota. Tohtorin ei tarvinnut lähteä heti saatuaan regeneraatiot.

4. "Tuntematon viesti avaruudesta. Kukaan ei tiedä, mitä se tarkoittaa... SIISPÄ VARMAAN AJAN HERRAT OVAT SEN LÄHETTÄNEET JA AI NIIN GALLIFREY SITTEN ON VARMAAN PALANNUT" lol. Hyvä on.
+Mistä Ajan Herrat tiesivät Claran siteeraavan Tohtoria? Ei hän ole yleisesti lamentoinut nimestään, ainoastaan Claralle aikahaavan sisällä.

5. Tässä aikajanassa, jossa Tohtori ei koskaan kuollut Tranzalorelle ei hän olisi tavannut Claraa.

6. Tohtori lähetti Claran pois KAKSI KERTAA PERÄKKÄIN jättämättä mitään mahdollisuuksia tai kontakteja, koska ei halunnut nähdä tämän ikääntyvän ja kuolevan. Ysi ajatteli kuolevansa ja lähetti Rosen turvaan TARDISin ja JÄÄHYVÄISVIESTIN kera, eikä hän sanonut päin naamaa "en aio lähettää sinua pois". Rose myös taisteli perheensä kanssa tiensä takaisin, kun Clara joutui odottamaan jotain random Tasha Lemiä joka osaa käyttää TARDISta because of reasons. Ja miten niin piti lupauksensa? Clara joutui jätetyksi maahan?
Tohtori on kohdellut Claraa törkeästi aiemminkin, ja myös muutoin tuossa jaksossa. Hän ei kertonut Claralla tämän joutuvan esiintymään alasti ventovieraiden ihmisten ja olioiden edessä, laittoi hänelle digivaatteet päälle vaikka Tasha Lemin joukot on treenattu katsomaan niiden läpi.
Clara itse möläytti Trenzalorella kaikenlaista, ja jos hänellä oli ollut toinen syy, oli typerää jättää se kirjoittamatta, kun hän ei kerran olisi voinut olla sitä sanomatta. Ja joo, en todallakaan usko sen olleen ainoa syy.

Ja ei, Tasha Lem ei ole koskaan aiemmin esiintynyt Doctor Who'ssa, eikä hän ole mikään versio aiemmin esiintyneestä hahmosta. Hän vain yksi lukuisista naisista valta-asemassa, jotka ovat valmiit tiputtamaan vaatteensa Tohtorin nähdessään.

Totta kai meidän kuuluu ajatella itsekin, ja totta kai me siihen myös kykenemme. En kuitenkaan koskaan muulloin ole joutunut täyttämään puolet juonesta itse, jotta siinä olisi jotain järkeä. Ei asioita tarvitse selittää juurta jaksain, mutta joku vinkki (mm ns. "throwaway linet" olisivat vähintä, mitä voi tehdä) täytyy hyvän kirjoittajan osata antaa, jotta katsojat eivät joudu kirjoittamaan itse jaksoja kokonaisiksi. Tämä myös karkottaa uusia ja satunnaiskatsojia, jotka eivät voi tai halua investoida ylimääräistä aikaa saadakseen juoneen pienintäkään tolkkua.
Moffat on kehittänyt kolmessa tuotantokaudessa kahdeksan eri aikajanaa, koska ei ole osannut (tai viitsinyt) kirjoittaa itseään ulos nurkista, jotka on itse luonut. Paljon tapahtuu, mutta usein siitä ei edes seuraa yhtään mitään (miksei Amy Pondin vanhempia koskaan edes mainittu häiden jälkeen? Kuinka ihmeessä hän selvisi pakotetun raskauden, syntymän, siepatun lapsen ja päälle vielä lapsettomuuden aiheuttamista traumoista kuin ei mitään? Ihan vaan muutaman mainitakseni). Ennenkuulumatonta. Moffat osaa kirjoittaa, hän vain tarvitsee jonkun editoimaan ja luomaan isommat kaaret, muuten hän tunkee juonet TOHTORIN synkimmästä tunnista/päivästä/kahvitauosta täyteen liekinheittimiä käyttäviä puu-Cybermenejä, Silence-Dalekeja ja Enkeleitä, joiden toimintamalli muuttuu jatkuvasti ja jättää hahmojen kehittämisen katsojille.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä