tiistaina 31.12.2013

"Who else?" ei ollut "virhe", tai oli, ihan miten vaan. Tohtorilla on tapana personoida muitakin kuin vain tietoisia (sentinen) olentoja, tyypillinen lausahdus on ollut "Oh you are beautiful!", muistaakseni sanoi ekan kerran kirkossa aikasärön nähtyään, että what took you so long?
Moffat varmaan muuten rakastaisi suomen kielen hän-pronominia, se kun ei erottele sukupuolta - kuinka paljon kieroilumahdollisuuksia se avaisikaan hänelle!

Nämä Silencethän olivat AIVAN eri näköisiä kuin ne Kovarianin Silencet ;-D (poolopaita kauluspaidan sijaan...) No ei vaan, koko Madame Kovarianiin ja River Songiin liittyvät jaksot ovat mielestäni olleet yhtä päänsärkyjatkumoa. Kertojahan kuitenkin sanoi, että ikiaikaiset viholliset Tohtori ja Hiljaisuus taistelivat rinta rinnan dalekeja vastaan. Eli kahdet eri Silencet, viralliset Papal Mainframe-kirkon ja sitten Kovarianin?

Kirkko ehkä suojasi Joulun asukkaita. Etenkin jos se oli vanhin rakennus kylässä (vrt. Father's Day...) Lähinnä itse ajattelin myrskyn silmä-tyylistä tilannetta, en niinkään atomipommin ground zero-tilannetta.

Viestin kuullessan pahikset EIVÄT tienneet sen tulevan Gallifreystä. Viesti aikaansai vastaanottajissaan pelkoa, joten sen lähetyskohtaan lähetettiin sota-aluksia varmistamaan, että mitä on tapahtumassa. Viesti aiheutti kuitenkin niin paljon pelkoa, että kukaan ei uskaltanut olla ensimmäinen ja ottaa riskiä ja mennä tutkimaan sitä Kirkon saarron läpi. Vasta kun Ripa käänsi viestin (ja mahdollisesti myös ilmoitti sen alkuperän), niin kaikki saivat tietoonsa sen olevan Gallifreyltä. Tuota Doctor Who-jankutusta on kuulunut muissakin jaksoissa (mielestäni myös jossain Classic-jaksoissa? voin olla väärässäkin). Kukaan ei siis automaattisesti tiennyt sen viestin olevan Gallifreyltä eikä kukaan automaattisesti tiennyt sen kutsuvan Tohtoria.

Miksi Tohtori ei vastannut kysymykseen, vaikka oli totuuskentässä? Ajan Herroillahan on ylivertainen kestokyky muihin lajeihin verrattuna... Eihän hän edelliselläkään kerralla Trenzalorella vastannut kysymykseen. Ehkä rasitus sai hänet vanhenemaan niin näkyvästi (vrt. 200 vuotta luostarissa ja vain tukka kasvoi).
Miksi Ajan Herrat luottivat Claraan? Minun mielestä homma meni niin, että ei heillä ollut paljon vaihtoehtoja. Todennäköisesti Tontori (ja ehkä Mestari...?) on ainoa, joka voi Gallfreyn palauttaa takaisin tähän aikaan ja paikkaan, eikä heillä ollut vaihtoehtoa - Tohtorille oli annettava uudet regeneraatiot tai Gallifrey jäisi ikuisiksi ajoiksi ansaan. Kuka sen viestin oli Tohtorille lähettänyt, Gallifreyn Suuri Neuvosto vai sotilasjohto? Jälkimmäisillä todennäköisesti sen verran realiteetit vielä hallussa, että uskaltavat ottaa riskin (hehän tiesivät Tohtorin aikeista jäädyttää Gallifrey ja hyväksyivät/alistuivat siihen).

Sitten tämä wibbly wobbly-tilanne. Jos Tohtori ei kuole Trenzalorella, Clara ei koskaan hajoa hänen aikajatkumoonsa eikä koskaan pelasta häntä ja Tohtori kuolee Trenzalorelle ja palaa Trenzalorelle Claran kanssa eikä kuole Trenzalorella jolloin Clara ei koskaan astu hänen aikajatkumoonsa....

Tohtori valehtelee (ja Moffat). Miksi ylipäätään kukaan Tohtorin kanssa tekemisissä oleva luottaa tähän? Tohtori on manipuloinnin ammattilainen, hänen kanssaan matkustavat haluavat luottaa häneen, haluavat hänen olevan kaikkivoipa, kaikki osaava ja kaikentietävä. Tohtori TIESI pettävänsä Claran. Clara ehkä kuvitteli voivansa luottaa Tohtoriin, hänhän oli voinut aikaisemmin sanella ehdot heidän "suhteessaan" eli tietty päivä viikossa seikkailuille. Tohtorihan ei ole mikään kiltti ja mukava mies, vaikka pääosin siltä näyttää. Rosenhan hän kiristi mukaansa (Ysi), ja on muutenkin kohdellut kumppaneitaan ihan miten sattuu (Sarah Janen jättö maahan Classic Whossa, tai mennään ihan alkuun, se, miten Tohtori jätti oman lapsenlapsensa maahan - tai mitä hän oli tehnyt, jotta joutui karkaamaan Gallifreyltä ja varastamaan Tardisin?). Kukapa EI lähtisi Tohtorin kyytiin?

Tasha Itse tiesi, että hän ei ollut heidän suhteessaan (Tasha ja Tohtori siis) eteenpäin vievä voima. Tardisia on helppo lentää (lyhyistä pätkistä voitiin päätellä, että Tohtorilla ja Tashalla oli takanaan enemmänkin menneisyyttä ja Tohtorilla on ollut näköjään tapana opettaa Tardisin lentämistä etenkin naispuolisille kumppaneilleen - ja Kirkon teknologia on todennäköisesti lähempänä Ajan herrojen teknologiaa kuin maan teknologia nykypäivänä?). He olivat puhuneet Clarasta Tohtorin ollessa Trenzalorella ja Tasha ilmeisesti piti Claraa tärkeämpänä Tohtorille kuin itseään. Suurin osa Tohtorin kumppaneista (Rosea lukuunottamatta, ja ehkä myös Amya) pitää Tohtoria paljon tärkeämpänä kuin omaa itseään. He ovat valmiita luovuttamaan oman osansa jollekulle muulle, jos se on tärkeämpää Tohtorille. Sitäpaitsi Tashahan joutui koko ajan pitämään sisäisen dalekinsa kurissa, ehkä hän ei luottanut siihen, että se pysyisi kurissa Tohtorin kuolinvuoteella?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä