keskiviikkona 26.06.2013

Olen nyt selvitellyt tästä keskustelusta nousseita asioita ja erityisesti tuota ikärajakysymystä ja noita paljon huolestuttaneita lakiasioita HR- ja lakiasiantuntijoilta. Ja tässä selvityksen antia..

TV2 kanavakonsulttien tehtävässä ei ole kyse työnteosta eikä siten myöskään työsuhteesta. Heidän saamansa pienehkö rahallinen korvaus on verrattavissa kokouspalkkioon.

Hämäävää toki on, että hakemusten käsittelyssä käytetään rekryjärjestelmäämme, jolloin haku saattaa äkkiä katsottuna näyttää siltä, kuin kyse olisi normaalista rekrytoinnista. Saamme toivon mukaan niin paljon hyviä hakijoita, että hakemusten vastaanotto esim. sähköpostilla olisi todella hankalaa. Ja myös hakijalle tämä voi olla miellyttävämpi vaihtoehto.

Sitä paitsi työsuhteeseenkin rekrytoitaessa voidaan käyttää työnhakijan ikää valintakriteerinä, jos sille on hyväksyttävä peruste. TV 2:n kohdalla lain mukainen hyväksyttävä peruste on, että kanavakonsulteiksi ei haeta media-alan ammattilaisia, vaan tavallisia ihmisiä, jotka konsultoivat oman henkilökohtaisen kokemusmaailmansa kautta. TV 2 haluaa lisätä ymmärrystään nimenomaan nuorten aikuisten median käytöstä. (Ja kuten voitte lukea ylempäätä keskustelusta, tämä ei tarkoita sitä että kaikki muita syrjittäisiin..)

Kiitos vielä kommenteista! Hienoa, että kanavakonsulttihaku on herättänyt näin paljon mielenkiintoa heti alkuvaiheessa - hakemuksiakin olemme jo saaneet!

Hakuaika päättyy vasta 11.8., joten aikaa hakemiseen on. Sen jälkeen kanavakonsulttivalinta etenee varsin ripeästi ja toiveemme on, että uudet kanavakonsultit olisi valittu syyskuun alkuun mennessä.

Tsuua / TV2

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä