Kanavakonsulttihaku 2013 on päättynyt

Kakkonen kertoo

Kanavakonsulttihaku 2013 on päättynyt

Julkaistu perjantaina 14.06.2013

YLE Kuvapalvelu

Oletko 25-35 -vuotias, täynnä intoa ja ideoita, aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja kiinnostunut Ylestä ja TV2:sta? Haluatko tutustua Suomen suurimpaan mediataloon ja päästä mukaan kehittämään monimediaista kanavaa?

Jos vastasit kysymyksiin myöntävästi, Kakkosen kanavakonsulttihaku voi olla elämäsi tilaisuus. Etsimme kuutta henkilöä uusiksi kanavakonsulteiksi, joiden ensimmäinen tehtävä on luoda itsenäisyyspäivän (6.12) ohjelmakaavio TV2:lle.

Tehtävä on määräaikainen ja vie 1-2 päivää kuukaudessa. Hakuaika päättyi 11.8.2013.

Hakeminen kannattaa, jos mieli on avoin uusille ideoille ja haluaa haastaa itseään ajattelemaan laatikon ulkopuolelta. (Eljas)

Työ on antanut ennen kaikkea mahtavia kokemuksia ja kontakteja. En usko, että missään toisessa työssä pääsee näkemään yhtiön toimintaa näin laajasti ja hauskalla tavalla. (Maria)

YLE KuvapalveluYLE Kuvapalvelu

Kanavakonsulttius on täydellinen pesti oman oppimisen kannalta niin suhteessa mediamaailmaan kuin itseensäkin. Pitää vain luottaa itseensä ja olla rohkea. Se riittää. (Aapo)

Kanavakonsulttius on ollut paras työ, joka minulla on ollut. Ryhmätaidot ja innokas asenne riittävät! (Maria)

Viime vuonna kahdeksan ensimmäistä kanavakonsulttia rakensivat elokuisen Supersunnuntain ja kesäkuun alun School´s Out -ohjelmistot. Töihin mahtui paljon muutakin - mm. ohjelmien ja strategian kehittämistä ja blogin kirjoittamista.

Monipuolisia näköalapaikkoja riittää uusillekin kanavakonsulteille. Suunnitelmissa on muun muassa työpaja draaman tekijöiden kanssa.

Lue ja katsele lisää:

Kanavakonsulttivuosi täynnä energiaa ja ideoita

Kanavakonsulttien blogi

Kanavakonsultit kertovat työstään osa 1

Kanavakonsultit kertovat työstään osa 2

TV:stä tuttu video kanavakonsulttihausta

Inspiraatiota hakuun Pinterestissä

Tutustu vuoden 2013 ohjelmistoon

 

Kommentit

maanantaina 24.06.2013

Onkos tällainen ikäsyrjivä työnhakuilmoitus edes laillinen?

maanantaina 24.06.2013

Eikö vanhempien ihmisten ääni kelpaakaan Ylelle? Tämän kierroksen lopputulemana tulee olemaan lisää realitya...valitettavasti.

Väsynyttä Tartu Mikkiin -sarjaa ei saa mikään konsultti loppumaan :D

maanantaina 24.06.2013

Hyvä, hyvä! Koko kansan yleisradio näyttää esimerkkiä muillekin työnantajille, miten harjoitetaan ikärasismia rekrytoinnissa. Ja näinhän se on myös kyselytutkimuksen mukaan, että työnantajan ihannetyöntekijä on 29-35 -vuotias. Sen jälkeen joutaakin km-tehtaalle. Koetapa siinä kerätä eläkettä keskimääräisellä 6 vuoden työhistorialla!

maanantaina 24.06.2013

Ilmeisesti yhteiskuntavastuu painaa niin paljon, että nuorten palkkapussi tulee kevyemmäksi kantaa.
Olitko paikalla? Otitko kuvan?

maanantaina 24.06.2013

Juuri samaa minäkin ihmettelin!!! Jos korkeintaan 35-vuotias saa olla vaikuttamassa sisältöihin, niin heikolta näyttää Kakkosen tulevaisuus. Ei niin, että sieltä tulisikaan mitään itseäni kiinnostavaa, mutta minähän olenkin 43-vuotias ikäloppu.

maanantaina 24.06.2013

Ai että, tämä pelasti päiväni! Tartu mikkiin -sarja olisi kannattanut lopettaa jo vuosia sitten, kun se vielä oli edes jotenkin voimissaan. Nykyäänhän sinne ei enää saada kuin sellaisia B-luokan artisteja, joille ei keikkaa riitä muualta.

maanantaina 24.06.2013

Kaikki alle 25-vuotiaat ja yli 35-vuotiaat kai sitten vapautetaan myös Yle-verosta?

maanantaina 24.06.2013

Hei Yle,

täällä odotetaan vastausta, onko moinen ikärasismi eettistä? Tai laillista, kun kyse on koko väestön rahoittamasta toiminnasta. Raha kyllä kelpaa, mutta eivät mielipiteet. Millä oikeudella Yle voi jakaa ihmiset valittuun kansanosaan?

maanantaina 24.06.2013

Edelliset kysyjät ovat ihan asiallisesti vaatineet vastausta kysymyksiinsä. Luetaanpas hivenen yhdenvertaisuuslakia:

"Ketään ei saa syrjiä iän, etnisen tai kansallisen alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden, sukupuolisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

Ehkä meissä jokaisessa asuu pieni Espoon "kaitaalainen", myös YLE:ssä.YLE tosin vetoaa epäilemättä yhdenvertaisuuslain seiskapykälän kolmoskohtaan, jossa on kysymys oikeuttamisperusteesta asettaa eri ikäiset erilaiseen asemaan:

"laissa tarkoitettuna syrjintänä ei pidetä ikään perustuvaa erilaista kohtelua silloin kun sillä on objektiivisesti ja asianmukaisesti perusteltu työllisyyspoliittinen taikka työmarkkinoita tai ammatillista koulutusta koskeva tai muu näihin rinnastettava oikeutettu tavoite tai kun erilainen kohtelu johtuu sosiaaliturvajärjestelmien eläke- tai työkyvyttömyysetuuksien saamisedellytykseksi vahvistetuista ikärajoista."

Objektiiviset ja asianmukaiset perustelut esiin! Hakuilmoituksessa ei valitettavasti näitä näy, sillä energisyys, uudet ideat, innokkuus, laatikon ulkopuolelta ajattelu tai vaikkapa aktiivisuus sosiaalisessa mediassa ei suinkaan tyhjenny alle 35-vuotiaiden ihmisten ominaispiirteeksi.

maanantaina 24.06.2013

Minä jään ainakin mielenkiinnolla odottamaan, mitä TV2 tarjoaa tulevan itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Pari faktaa:

1. Itsenäisyyspäivän tärkeimmät ohjelmat Suomessa ovat vuodesta toiseen olleet Linnan juhlat ja Tuntematon sotilas. Tuleeko jompi kumpi näistä TV2:lla?

2. Viime vuoden itsenäisyyspäivän (2012) ohjelmistoon TV2:lla kuuluivat mm. seuraavat ohjelmat:
- salibandyn MM
- "Vuohia tuijottavat miehet" (elokuva)
- silminnäkijä: Susi hukassa

TV2:n viime itsenäisyyspäivän tarjontaa katsoessa voivat myös lukijat pohtia, voiko vastaavaa tarjontaa vielä jotenkin parantaa. Minulla olisi pari ehdotustakin, vaikka minulla ei konsultin valtuuksia olekaan :))

1. Ristiin rastiin Norjaa - 5 tunnin koostelähetys (osat voitte valita itse)
2. Jokin tanssikisa täysin tanssitaidottomille (henkilöillä ja musiikilla ei ole mitään väliä).

Eikö näillä ehdotuksilla päästäisi jo hyvin eteenpäin luomaan tulevan itsenäisyyspäivän ohjelmistoa, joka varmasti nostaisi rimaa myös TV2:lla verrattuna edelliseen itsenäisyyspäivään?

Onnea uusille konsulteille joka tapauksessa toivoo: Partamooses

maanantaina 24.06.2013

Tässä taas nähdään että YLE ei välitä yli 35v katselioista. Ainoa mikä YLElle kelpaa yli 35v katselioilta on YLE vero, raha kelpaa. Mutta yli 35 vuotiaiden mielipiteet ei kelpaa.

Sehän on jo nähty YLEn ohjelmien tasossakin.

YLE HARRASTAA SELVÄÄ IKÄRASISMIA.

maanantaina 24.06.2013

Ikähaarukkaan mahdun, mutta ensimmäisenä tuli sama mieleen kuin monella muullakin: Törkeää! Kuinka on mahdollista, että ilmoituksessa on ikähaarukka? Uskomatonta touhua...

tiistaina 25.06.2013

Se ikähaarukka on ihan aiheesta, kun alle 25-vuotias on junnu ja yli 35-vuotias ei jaksa enää innostua eikä ideoida ja on ihan pihalla Somesta ja digitaalisesta maailmasta ylipäätään.

tiistaina 25.06.2013

Ikäkysymys sikseen. Epäilen, YLE:n kykyä avoimmuuteen todella uusille ajatuksille ja ideoille.

Organisaatioissa on ikävänä ilmiönä se, että ideat polarisoituu ts. tehdään mielummin tuttuja asioita kuin ei tuttuja.

Todelliset uudet ideat syntyvät ja kehittyvät jossain ulkopuolella.

Toivoisin pikkuhiljaa saavani YLE-verolle vastinetta, mutta se ei ole mahdollista jos ohjelmia tehdään jatkossakin vain laumoille.

tiistaina 25.06.2013

Vastaan silti, vaikka Yle ei halua mielipidettäni kuullakaan.

Kakkosesta voisi tehdä TV-historian ensimmäisen kanavan, jolla ei näytetä lainkaan urheilua. Ei edes uutislähetysten yhteydessä.

Kakkosella voisi olla myös nykyistä enemmän uutis-, ajankohtais- ja dokumenttiohjelmia.

Uusinnoista pitäisi myös päästä kokonaan eroon. Nykytekniikan ansiosta (Yle Areena, tallentavat digiboxit yms) uusinnoissa ei ole enää mitään järkeä.

tiistaina 25.06.2013

Asiallinen keskustelu on toki aina paikallaan ja vastaamme ja selvennämme parhaamme mukaan. Olen pyytänyt Kanavakonsultti-projektista vastaavaa päällikköä vastaamaan vielä tarkemmin ja lisää, mutta tässä muutama kommentti jo näin alkuun:

Ensinnäkin, kyseessä on yksi määräaikainen projekti, johon on tällä kertaa tehty tälläinen kohdennus. Erilaisia ikähaarukoita ja muita rajauksia valitaan, kun jatkuvasti selvitetään kaikenikäisten mielipiteitä. Näin ei siksi, että haluttaisiin sortaa tai syrjiä vaan, jotta pystyttäisiin palvelemaan juuri kaikenikäisiä sopivin keinoin.

Viimevuotisten konsulttien ikähaarukka oli eri kuin nyt haettavien ja tulevaisuudessa luultavasti tehdään taas toisenlaisia projekteja. Tämä kanavakonsulttiprojekti ei myöskään ole kuin yksi pieni uusi tapa, jolla pyrimme parantamaan ohjelmistoa. Mielipiteitä tutkitaan ja kysellään kaiken ikäisiltä jatkuvasti. Vaikuttaa saa muutkin kuin kanavakonsultit! Esimerkiksi ohjelmapalautteeseen saapuvat viestit sekä kommentit tänne Kakkosen sivuille, välitetään eteenpäin. Ne pidetään mielessä ja otetaan huomioon, vaikka aina kaikkea ei pysykään toteuttamaan.

Vaikka kanavakonsulttiryhmää on tällä kertaa rajattu iän mukaan, heitä ei pyydetä avuksi ohjelmiston kehittämiseen vain omanikäisilleen vaan kaikille nuorenmielisille - ikään katsomatta. Sen lisäksi, jotta kaikkia suomalaisia pystyttäisiin mahdollisimman hyvin palvelemaan, Ylellä on myös muita kanavia, joilla on jokaisella omat, erilaiset erityistehtävänsä.

Selvittelen vielä lisää ja pyydän kommenttia juuri tästä projektista vastaavilta, muun muassa tuohon lakikysymykseen. Palataan siis asiaan!

Tsuua / TV2

tiistaina 25.06.2013

Tälläisiä lisäterveisiä sain kanavakonsulteista vastaavalta projektipäälliköltä jo näin alkuun:

"Ensimmäisessä vaiheessa kuuntelimme 18-28 -vuotiaiden näkemyksiä Ylestä ja TV2:sta. Nyt olemme vähän nostaneet ikää, jotta kuulisimme taas hieman uudenlaisia näkemyksiä. Kuuntelemme eri-ikäisiä ja eri elämänvaiheessa olevia ihmisiä. Ylen tavoite on avata toimintaamme ja toimintatapojamme ulkopuolisille ja kuunnella heidän mielipiteitään. Tällaista hakua täytyy jotenkin rajata ja nyt sitä rajattiin näin. Seuraava haku saattaakin olla jo keski-ikäisille."

Tsuua / TV2

tiistaina 25.06.2013

Jos tarkoitus on kuunnella asiakkaan ääntä, niin miksei tehtävä voisi olla "Asiakkaan ääni -raati" johon haetaan eri ikäryhmiä, kukin vuorollaan. Nyt ilmoitus kyllä näyttää lainvastaiselta rekryilmoitukselta.

Tarkoitus varmasti hyvä, toteutus aika mielenkiintoinen.

tiistaina 25.06.2013

Työkkärissä on tiukat rajoitukset profiloinnista, koska julkisissa tahoissa on syrjintäkielto.

tiistaina 25.06.2013

Hyvä vastaava projektipäällikkö,

miksi hakua täytyy rajata ikäryhmittäin, jos halutaan avata toimintaa ja kuulla katsojien mielipiteitä? EIkö olisi rehellisempää sanoa, että halutaan kuulla vain nuorten mielipiteitä?

Mielenkiintoista, että kukaan YLE:stä ei ole edelleenkään kommentoinut työhakemuksen laillisuutta ja eettisyyttä, jota moni on edellä kysynyt. Kyse on työpaikkailmoituksesta, ja Suomen laki kieltää syrjinnän. Tähän moni odottaa edelleen vastausta.

keskiviikkona 26.06.2013

Olen nyt selvitellyt tästä keskustelusta nousseita asioita ja erityisesti tuota ikärajakysymystä ja noita paljon huolestuttaneita lakiasioita HR- ja lakiasiantuntijoilta. Ja tässä selvityksen antia..

TV2 kanavakonsulttien tehtävässä ei ole kyse työnteosta eikä siten myöskään työsuhteesta. Heidän saamansa pienehkö rahallinen korvaus on verrattavissa kokouspalkkioon.

Hämäävää toki on, että hakemusten käsittelyssä käytetään rekryjärjestelmäämme, jolloin haku saattaa äkkiä katsottuna näyttää siltä, kuin kyse olisi normaalista rekrytoinnista. Saamme toivon mukaan niin paljon hyviä hakijoita, että hakemusten vastaanotto esim. sähköpostilla olisi todella hankalaa. Ja myös hakijalle tämä voi olla miellyttävämpi vaihtoehto.

Sitä paitsi työsuhteeseenkin rekrytoitaessa voidaan käyttää työnhakijan ikää valintakriteerinä, jos sille on hyväksyttävä peruste. TV 2:n kohdalla lain mukainen hyväksyttävä peruste on, että kanavakonsulteiksi ei haeta media-alan ammattilaisia, vaan tavallisia ihmisiä, jotka konsultoivat oman henkilökohtaisen kokemusmaailmansa kautta. TV 2 haluaa lisätä ymmärrystään nimenomaan nuorten aikuisten median käytöstä. (Ja kuten voitte lukea ylempäätä keskustelusta, tämä ei tarkoita sitä että kaikki muita syrjittäisiin..)

Kiitos vielä kommenteista! Hienoa, että kanavakonsulttihaku on herättänyt näin paljon mielenkiintoa heti alkuvaiheessa - hakemuksiakin olemme jo saaneet!

Hakuaika päättyy vasta 11.8., joten aikaa hakemiseen on. Sen jälkeen kanavakonsulttivalinta etenee varsin ripeästi ja toiveemme on, että uudet kanavakonsultit olisi valittu syyskuun alkuun mennessä.

Tsuua / TV2

keskiviikkona 26.06.2013

Mieluummin olisi kuullut pahoittelut huonosta rekrytointikriteriasta (jos vaikka ei laiton olisi ollutkaan), kuin puolusteluja sen puolesta. Jos yhteiskunta rahoittaa niin silloin sen ääntä tulee tulee myös arvostaa.

keskiviikkona 26.06.2013

Ylellä on kokemusta nyrjähtäneistä projekteista; kuten Uusi päivä sekä se tanssiohjelma jonka nimeä en tässä edes muista. Laillista tai ei, enemmän nyt tuli lommo ylen julkisivuun joka on painottanut olevansa kaikkien kanava. No kuitenkin sitten ensi vuonna lisää realitytuubaa ja Uutta päivää....

keskiviikkona 26.06.2013

Sääliksi käy YLEä: ensin TV2:n katsojapohja tuhottiin hätäisellä uudelleenprofiloinnilla ja nyt keski-ikäiset päällliköt yrittävät paikkailla mokiaan kysymällä katsojilta neuvoa. Uskokaa nyt: nuoret eivät katso mitään nuorille suunnattuja ohjelmia vaan - jos muiden aktiviteettiensa ohella yleensä mitään katsovat - hyvin tehtyjä kiinnostavia ohjelmia, jotka sopivat kaiken ikäisille. Lopettakaa kohderyhmäajattelu, joka on museaalinen jäänne 80-90-luvuilta. Vaihtakaa mieluummin kanavapäälliköt ja muu poppoo, joka tämän ongelmatilanteen on tyrimisillään aiheuttanut.

torstaina 27.06.2013

Olisko ollut aihetta miettiä kanavakonsultin ikähaitaria? TV2:n ohjelma tarjonta on mennyt alaspäin, kun lehmänhäntä ja näin ajattelee 42v. nainen. Ennen kanavalta tuli laadukasta ohjelmaa, mutta nyt ohjelmat ovat luokatonta katseltavaa ja voi sitä myötähäpeän määrää, kun ohjelmien välissä tulee niitä ääliömäisiä kovalla rahalla tehtyjä teennäisiä välispiikkejä...ARGH!

Tykkään tosi tv.stä, mutta kaikki TV2 ohjelmat ovat flopanneet törkeästi, menetätte vielä ne vähäisetikin katsojat jotka teidän kanavalla vielä säälistä roikkuvat!

torstaina 27.06.2013

YLE:llä on ja on ollut hyvin laadukasta ohjelmistoa - sitä en kiistä. Mutta kritiikki on tarkoitettu sitä kuultavaksi ja siitä opiksi otettavaksi. YLEn päälliköt; olisiko aika panostaa parempaan PR:ään kanavakonsulttien lisäksi?

torstaina 27.06.2013

Hienoa kuulla näkökulmianne ja ideoitanne! Työnsarkaa Kakkosen kehittämisessä riittää ja upeaa, että se innostaa laajemminkin. Vien mielelläni täältä ehdotuksia ja ideoita myös eteenpäin. Tsuua / TV2

torstaina 27.06.2013

Se vaan tuli mieleen, että kun muutamat kommentoijat ovat hirvittävän järkyttyneitä olleet tästä "työpaikasta", niin maksetaanko tuosta pari päivää kuussa harrastuksesta palkkaa, kun en tietoa mistään löytänyt? tai kulukorvauksia? Ei kai työlainsäädäntö talkoohommia koske?

Ja perin outoa olisi, jos konsultaatioapu haettaisiin kohderyhmän ulkopuolelta: esim. yle x:n ohjelmakaavion suunnittelisivat eläkeläiset. Jos joku ei ole huomannut: yle:n uudistukssa kakkonen kohdennettiin nuorille aikuisille.

torstaina 27.06.2013

Teme, konsulteille maksetaan pienehkö rahallinen korvaus - verrattavissa kokouspalkkioon. Tsuua / TV2

lauantaina 29.06.2013

Siteerasit tuossa rikoslakia, ei meillä ole "yhdenvertaisuuslakia".

lauantaina 29.06.2013

Oletteko oikeasti sitä mieltä, että pelkästään, koska tähän kk-hakuun on asetettu targetryhmäksi 25-35-vuotiaat, että he eivät osaisi arvostaa sitä "vanhaa ja hyvää", mitä noin 90% tässä keskustelussa osallistuvista hakee....

Älkää olko niin hätäisiä. Katsokaa asiaa muutamasta eri näkökulmasta ennenkuin kommentoitte. YLE arvostaa kuitenkin perinteitä ja asiakaspalautetta. Jos haluatte vaikuttaa niin kirjoittakaa palautetta!!! Tämä on vain yksi tapa saada palautetta, ja nyt se kohdistuu tiettyyn ikäryhmään.

sunnuntaina 30.06.2013

Nyt olen vahvasti eri mieltä Anonyymin kanssa. Ylen henkilökuntaan kuuluu nuoria ja vanhoja, innokkaita ja puurtajia, ideoita pursuavia ja bulkkityön tekijöitä. Työtehtävät yhtiön sisällä ovat keskenään todella erilaisia ja kaikentyyppisiä duunareita tarvitaa. Taloon tulee paljon ihmisiä ulkopuolelta, mainosmaailmasta, yliopistoista, kaduntallajia jne.
"Todelliset uudet ideat" mitähän tarkoitat? Yle on "ideoinut" itse elävän arkisto, areenan, hbo-sarjojen hankinnan, teeveehen liittymisen ja sen kymmenen some-sovellusta ja appseja jne. Aika paljon on syntynyt "organisaatiossa, jossa ideat polarisoituu"?
Ylen tarjonta on valtava eri medioissa. Se on myös hyvä alusta kokeilla uusia ideoita, toimivat niistä otetaan käyttöön, huonot hiipuvat pois. Aika hyvää vastinetta verolle.
"Laumoille"? Jos ohjelma, sovellus tms. on suosittu, se on vain hyvä asia? Kaikki kaupallisen median toiminta tähtää tähän. Ylessä tehdään paljon pienten katsojaryhmien ohjelmia, rutkasti enemmän kuin kaupallisella puolella.
Tsemppiä Anonyymille ja tutustu ylen tarjontaan laajemmin!

lauantaina 06.07.2013

Aika naurettavaa valittamista tuosta ikäasiasta. Jos ylivoimaisesti suurin osa nuorista aikuisista katselee muita kanavia kuin ylen kanavia, ja yle haluaa katsojia myös tästä ikäryhmästä, niin eihän silloin millään ilveellä voi ottaa tuohon mukaan esim. 50 vuotiaita kertomaan mitä nuoret haluavat televisiosta katsoa. Vähän sama kuin libresse palkkaisi miehiä testaamaan ja antamaan palautetta terveyssiteistä...

lauantaina 06.07.2013

Mikä ihmeen poru täällä oikein nousi tämänkaltaisesta asiasta? Kuka jaksaa tällaisesta parkua ja valittaa? "Ikärasismia", "Laitonta!" - rakkaat ihmiset, tehkää hyvin ja kasvakaa aikuisiksi.

tiistaina 09.07.2013

Ylen harjoittaa tässä työpaikkahakemuksessa ikärasismia, kyllä jokaisella iästä huolimatta tulisi lakipykälien mukaan olla oikeus hakea työpaikkaa. Tämä on sitä Ylen johdon hyväksymää rasismia ja ikäsyrjintää, myös omassa yhtiössä, veronmaksajien rahoittamassa.

tiistaina 09.07.2013

Kun kuitenkaan kyseessä ei ole "työpaikka", vaan mielipidepaneeli josta maksetaan käytännössä pieni kokouspalkkio...

keskiviikkona 10.07.2013

Missä tässä on se hakulomake, tai edes osoite johon ne hakemukset pitää lähettää? Kerrotte vaan konsultin hommasta, mutta missään ei ole tietoa mihin hakemus tulee lähettää tms.
Olisin kiinnostunut pestistä.

keskiviikkona 10.07.2013

Mihin voi lähettää hakemuksen?

keskiviikkona 10.07.2013

Hienoa! Hakemukseen pääsette tästä linkistä.

(jos tämä kommentti jää vielä muiden kommenttien väliin hankalasti uudestaan löydettäväksi, linkki löytyy myös tuolta ylhäältä artikkelista: "Hae TV2:n kanavakonsultiksi tästä", juuri ennen sitaatteja)

Tsemppiä hakuun!

Tsuua / TV2

keskiviikkona 10.07.2013

Mitäköhän Suomen Laki tuumaa tämmöisestä ikäsyrjinnästä?

torstaina 11.07.2013

Aiheesta on keskusteltu laajemmin jo kesäkuussa. Suosittelen lukemaan keskustelua tuosta ylempää! Tsuua / TV2

torstaina 11.07.2013

Ikärasismia on Ylessä harjoitettu jo kauan aikaa,Kokoomusjohto ei suosi muita kun "kauniita ja nuoria".Kuitenkin vanhempi sukupolvi katsoisi mielellään heille tuotettuja ohjelmia,MUTTA HERRA PARATKOON EIHÄN NIITÄ TULE. Kun ylellä on monta kanavaa niin miksi ei voisi yhtä niistä käyttää,iäkkämmälle sukupolvelle suunnatulla ohjelmistolla. Laitettinhan Kakkonenkin nuorisolle ja kuka sitä katsoo,Sarjakin joka tehtiin että Kotikatu saatiin lopetettua,niin minkähänlaiset katsoja luvut silläkin on,vaikka tulee uusintojen uusintoja niin ei sitä monikaan katso. Kateeksi käy muut pohjoismaat missä ostaan tehdä sarjoja jotka todella on laadukkaita. Jos Suomessa tehdään jotain sarjaa niin niissä pitää kirota hirveästi ja näyttää sänkyhommia ja on nähty että ilman niitäkin jotkut osaa tehdä laatukamaa. Olemme niin tossu kansa että emme koskaan osoita mieltä ja mitäpä sillä olisi merkitystä,kun kannanotot ei kuitenkaan auta.

perjantaina 12.07.2013

Luin mielenkiintoisia ja tärkeitä kommentteja Kanavakonsultti -hausta!

Löytyykö tietoa YLE:n kanavien tuoreesta katsojatutkimuksista?

18-28v. konsultteja on jo töissä. Nyt etsitään 25-35v. ikäisiä.
Seuraava haarukka on ilmeisesti 35-45v.?
Mietin lasteni 34v ja 38v TV-elämää. Perheellisenä ja töissä pitkää päivää puurtavina ei heillä ole aikaa istua telkkarin äärellä aamulla, päivällä eikä illallakaan. Perjantai ja/tai lauantai-iltaan he tilaavat netistä mieleisensä leffan. Sama tilanne heidän ikätovereillaan.
Jäin eläkkeelle vuosi sitten. Sairaspäivinä telkkari on ollut hyvä seuralainen aamulla, päivällä ja illalla. Ylen kanavilta en ole löytänyt jatkuvasti seurattavaa ohjelmaa, mikä saisi minut jättämään muut mielenkiintoiset menot pois ohjelmastani. Jatkuvat uusinta -merkinnät harmittavat, kun miettii mihin pakkoveroja käytetään! Samaa kertovat muut 65+ ikäiset, joita olen tavannut eläkeliitoissa ja -järjestöissä. Meitä 65+ ikäisiä on noin 1,5 miljoonaa! Montako suomalaista kuuluu ikäryhmiin 18-28 ja 25-35? Onko TV heille tärkeä kanava?

perjantaina 12.07.2013

Hei Sipe,
Haasteita riittää ja parannettavaa löytyy, mutta mielestäni tilanne ei ole aivan noin suoraviivainen. Laatuun ja monipuolisuuten panostetaan. Yhtenä esimerkkinä: mekin olemme näyttäneet ja näytämme noita mainitsemiasi pohjoismaisia sarjoja. Uudesta päivästä tulee nyt kesällä uusintoja (joita niitäkin kyllä katsotaan), mutta syksyllä alkaa taas uudet jaksot ja sitä odottaa innolla tuhannet fanit.

Kurjaa, jos tällä hetkellä ohjelmistosta ei tunnu löytyvän mitään itseä kiinnostavaa. Palautetta ja toiveita kannattaa ehdottomasti lähettää! Ne auttavat kehittämään ja hankkimaan sisältöjä.

Tsuua / TV2

sunnuntaina 14.07.2013

Pakko tanssia ja muuta huuhaata siis taas luvassa . Veroilla. Onneksi ei ole pakko katsoa kuten Neuvostoliitossa. Ainoastaan pakko maksaa.

maanantaina 15.07.2013

Suosittelen tutustumaan Finnpanelin TV-mittaritutkimukseen, jos haluaa seurata tilastoja tv-katselusta.

Ylen tehtävä on palvella kaikkia suomalaisia, joten haasteisiin täytyy yrittää tarttua mielummin kuin lannistua niistä.

Mummi 65v: Kurjaa, että kanavilta ei ole löytynyt koukuttavaa, jatkuvasti seurattavaa ohjelmaa. Ohjelmatoiveita kannattaa jättää ja antaa palautetta ja siten auttaa kehittämään Yleä itseäkin paremmin palvelevaksi.

Nainen ja mies 55v: Toivottavasti yllätyttekin positiivisesti!

Tsuua / TV2

tiistaina 16.07.2013

kiitos tiedosta,
mielelläni 43-vuotiaana ja kahden kouluikäisen lapsen vanhempana osallistun osaltani laadukkaan ohjelmatarjonnan kehittämiseen.

t. RR

keskiviikkona 17.07.2013

Olette tekin kaikki aikamoisia valittajia. Ikärasismia olisi hakea minkä ikäisiä tahansa mutta palkata ikän perusteella. Kait sitä nyt saa hakea semmoista henkilöä kun kokee tarvitsevansa. On muissakin työpaikka ilmoituksissa erinäköisiä vaatimuksia niin miksi tässä ei voi olla ikä jos tehtävä sitä kerran edellyttää. Mielestäni tuon ikäryhmän ihmiset saisivat muutenkin olla aktiivisempia vaikuttajia kautta koko yhteiskuntarakenteen niin saataisiin vähän muutosta tähän Kekkoslovakiaan.

keskiviikkona 17.07.2013

Yle on unohtanut täysin suuren ikäluokan, joka totuuden muistutukseksi on myös suurin katsojakunta. Nykyisin ei löydy ohjelmistosta kunnon katseltavaa, esim. suoria viihdeohjelmia, muistaen kaiholla Aarre Elon, Matti Kuuslan ja Heikki Kahilan aikoja. Nuorille löytyy muita kanavia, joita he myös katselevat ja tulevat katselemaan jatkossakin... ilman kolmekymppisiä kanavakonsultteja.
Kaiken tämän johdosta aion hakea paikkaa ja jos en pääse, tulkitsen rekrytoinnin ikärasismiksi.

torstaina 18.07.2013

Omikko, jälleen kerran muistutan, että kanavakonsultit ovat vain pieni murto-osa keinoista vaikuttaa ja kehittää kanavia ja ohjelmistoa. Tämä lyhyt projekti ei ole pois suurilta ikäluokilta tai keiltään muiltakaan.

Suosittelen jättämään rohkeasti palautetta ja erityisesti aina mahdollisuuksien mukaan tarkentamaan, mikä on se oma näkemys "kunnon katseltavasta". Silloin se voidaan ottaa paremmin huomioon. Esimerkiksi nyt viestistäsi poimin tuon toiveesi suorista viihdeohjelmista, vien toivetta eteenpäin ja se voidaan ottaa huomioon.

Tsuua / TV2


Muualla Yle.fi:ssä