You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

88 kesäelokuvaa!

Juttuarkisto

88 kesäelokuvaa!

Julkaistu perjantaina 06.05.2011

YLE Kuvapalvelu

Kuten otsikossa julistetaan, Kakkosella nähdään tänä kesänä lähes 90 elokuvaa (ao. listojen tilanne 6.5., pienet muutokset mahdollisia). Pelkkä lukumäärä ei tietenkään kerro mitään, mutta luvassa on siinä määrin myös monipuolisuutta ja elokuvan hehkua, että kokonaisuudesta kelpaa nolostelematta kertoa.

Kesän hahmoja ovat mm. Pekka ja Pätkä, kovaksikeitettyjen yksityisetsivien kantaisä Philip Marlowe, Asterix, kaksi vanhaa tukkijätkää, musikaalisin lännensankari Johnny Guitar ja lopulta elokuussa myös kuvan tarkastaja Clouseau.

Erikseen huomioitakoon rikosteema "L.A. Crime", jonka elokuvia yhdistävät Kalifornia ja vahva noir-henki. Teemaan kuuluvat Mulhollandin putous, kirjailija Norman Mailerin oma ohjaustyö Kovat kundit eivät tanssi sekä kaksi Raymond Chandlerin ja kolme James Ellroyn romaaneihin perustuvaa elokuvaa.

Kesän kotimaiset elokuvat 

Kesän ulkomaiset elokuvat 

James Ellroyn haastattelu 2010 

Asiasanat:

Kommentit

sunnuntaina 12.06.2011

nopeasti laskettuna huomasin että kesän ulkomaalaisista elokuvista puolet on amerikkalaista perua. sen voi nyt jotenkin tajuta että kaupalliset kanavat suoltaa amerikkalaista roskaa, mutta nyt sitten ylekin on hypännyt samaan junaan. haloo! totta että niitä jenkkien elokuvataiteellisia tuotoksia dumpataan markkinoille puoli-ilmaiseksi mutta eikös yle ihan asemansa puolesta vois pikkasen panostaa laatuun.

sunnuntaina 12.06.2011

Yle ei ole hypännyt mihinkään junaan, eikä Kakkonen ole koko Yle.

Esim. Teeman ulkomaiset kesäelokuvat sisältävät kymmenkunta yhdysvaltalaista ja yli viisikymmentä muuta. Tarjonta on runsasta ja monipuolista muutenkin.

Sitä paitsi tuotantomaa ei kyllä kerro elokuvan laadusta yhtään mitään.

Yön kuumuudessa, Starman, L.A. Confidential, Glory ja Johnny Guitar - amerikkalaista roskaako?

Miika / TV2

keskiviikkona 22.06.2011

Juhannusanime kuulostaa hienolta uudissanalta, kiitokset sen keksijälle! Kikin lähettipalvelu on jostakin näkökulmasta katsottuna jopa parasta Miyazakia. Ainakin se on tunnelmaltaan hyvin pirteä ja positiivinen, juhannukseen sopivin.

torstaina 23.06.2011

Minähän tuon sen suuremmin keksimättä nostoja huhkiessa kirjoitin ; )

Miika / TV2

tiistaina 28.06.2011

Onkohan joskus tulossa lisää Burt Reynoldsin loistavia elokuvia? Kiitos nimittäin Sharky hoitaa homman leffasta :)

T: Burt Fani

tiistaina 28.06.2011

Varmasti, vaikkei ihan lähiaikoina.

Miika / TV2

sunnuntaina 10.07.2011

koska tulee seuraavat sarjat uusintana näitä on kauan jo ootettu ( sheriffi mccloud , cannon , eka näkymätön mies sekä lännentie jossa oli mukana clint eastwood ) kun on muitakin huonoja sarjoja esitetty niin miksi näitä hyviä EI !!!!!!!!! OLLA ESITETTY UUSINTANA KOSKA TULEVAT

sunnuntaina 10.07.2011

Se, mikä sarja on hyvä ja mikä huono, on tietenkin suurelta osin makuasia.

Mainittujen sarjojen uusiminen ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa, mutta mahdollista joskus myöhemmin.

Paljon riippuu esitysoikeuksien saatavuudesta ja siitä, löytyykö sarjoille esityspaikkaa.

Miika / TV2

torstaina 14.07.2011

miksi ei löytyisi esitys aikaa sheriffi mccloud ja cannon kun muillekkin uusinnoille löytyy esitys aikaa nää voisi esittää vaikka 23.00-3.00 välisellä ajalla kun ei yöllä muutenkaa tuu ohjelmaa näin yö aika voisi käyttää hyödyksi kun elokuva kanaviltakin tulee läpi yön elokuvia niin miksei yle voisi myös näin toimia päivällä tulevat kotimaiset elokuvat voisi lähettää yöllä uusintana silloin nekin ihmiset jotka ovat päivät töissä näkis ne

lauantaina 16.07.2011

Yleä ei oikein voi verrata elokuvakanaviin, jotka esittävät huomattavasti suppeampaa ohjelmavalikoimaa ja jotka ostavat käsittääkseni könttänä ison määrän esitysoikeuksia ei vain yhteen, vaan useisiin maihin.

On useita syitä siihen, miksei YLE toimi ehdottamallasi mallilla.

Ensinnäkin sarjat maksavat paljon, ulkomaiset eivät ainoastaan esitysoikeuksina vaan mm. käännöskuluina, ja silloin ne halutaan sijoittaa sellaisiin ohjelmapaikkoihin, joissa niillä on mahdollisimman suuri yleisö. Yöllä esitettävien ohjelmien katsojamäärä on aina hyvin pieni.

Toiseksi jokaisen ohjelman hankkimista mietitään muutenkin tarkkaan, koska Yle toimii lupamaksuvaroilla ja siihen sisältyy paljon vastuuta.

Kolmanneksi, vaikka huomioimmekin katsojatoiveita ohjelmasuunnittelussa, toiveita tulee niin paljon ettei kaikkia voida mitenkään toteuttaa. Sheriffi McCloudista ja muista mainitsemistasi sarjoista ei ole tullut usean vuoden aikana kuin yksittäisiä toiveita. Joistakin muista sarjoista niitä on samassa ajassa tullut kymmeniä, jopa satoja.

Neljänneksi, monissa vanhoissa ulkomaisissa sarjoissa esitysoikeuksien saatavuus ei ole mitenkään sanottu juttu. Ja vaikka oikeudet olisivatkin tarjolla, saattaa olla, että hinta ei ole kohdillaan suhteessa "hyötyyn" eli arvioidun katsojamäärän ohella esim. syntyvään kanavamielikuvaan nähden.

Valtakunnallinen tv-kanava ei hanki eikä sijoittele ohjelmia nappia painamalla. Kaikkiin ratkaisuihin sisältyy harkintaa, suunnittelua ja useiden eri osastojen (mm. ohjelmasijoittelu, tiedotus, kääntäminen ja versiointi, sopimusneuvottelut) työpanos. Jo sekin vaikuttaa esim. yöesityksiin, että meillä pitää olla paikalla lähetyksenvalvoja aina kun ohjelmaa esitetään.

Miika / TV2


Muualla Yle.fi:ssä