Tiesitkö tämän hittisarja Girlsistä?

Ajankohtaista

Tiesitkö tämän hittisarja Girlsistä?

Julkaistu keskiviikkona 30.01.2013

YLE Kuvapalvelu

Sunnuntaisin 3.2. - 7.4. n. klo 22.05. Aloituspäivänä viisi ensimmäistä jaksoa putkeen, kuin myös 10.3. viisi jälkimmäistä. Jokainen osa katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan.

Girls jatkuu Kakkosella syksyllä 2013.

HBO:n viimeisin menestyssarja, hiljattain sekä parhaan komedian että komediennen Golden Globet voittanut Girls on 26-vuotiaan Lena Dunhamin pelikenttä. Dunham vastaa sarjan pääosasta, käsikirjoituksesta ja pääosin ohjauksestakin. 

Girls on todentuntuinen, terävästi havainnoiva ja ennen kaikkea erittäin hauska sarja neljän parikymppisen naisen elämästä ja etsikkovaiheista tämän päivän New Yorkissa. Ohessa Kakkosen linkkikokoelma - joista osa englanniksi - sarjan maailmaan

Nimetään sarja Tampoon Cityksi! (Näyttelijöiden haastattelu Yle Areenassa)

Jos olet nainen etkä näe itseäsi sarjan hahmoissa, niin ihme. (Klippejä ja keskustelua HBO:n sivuilla)

Teinirakkauden päättyminen koskettaa minua enemmän kuin kuin ydinperheen hajoaminen. (Lena Dunham Twitterissä)

10 syytä rakastaa näitä ei-niin-anonyymeja partyholisteja. (Ken Tuckerin miesnäkökulma, Entertainment Weekly).

 

YLE Kuvapalvelu

Luulen, että edustan ikäryhmääni hyvin. Tain ainakin jotain ryhmää. Jossain sukupolvessa. (kaksi Girls-traileria Yle Areenassa)

Harvinainen jalokivi ja todellinen voimannäyte, joka tutkii hahmojansa sekä hauskasti että tunteisiin vetoavasti. (Hollywood Reporterin laaja arvio)

Lena Dunham paljastaa erikoiset tatuointinsa (kuvagalleria Daily Mailin sivuilla)

On tärkeä tajuta, että on ok ärsyyntyä sarjan hahmoista ja että he tekevät kamalia virheitä. He ovat epäkypsiä ja käyvät läpi miltei kaikki katastrofit, ennen kuin hahmottavat mistä kunkin elämässä on kyse. (Tuottaja-mentor Judd Apatowin ja Dunhamin haastattelu collider.comissa)

Asiasanat:

Kommentit

keskiviikkona 06.02.2013

Ehdottoman koukuttava sarja näin aikuisen miehenkin katsottavaksi. Hulvaton, hiukka räävitön, mutta elävään kieleen pohjaava. HBO-hankinnat huippufiksu kulttuuriteko YLEltä.

maanantaina 18.02.2013

Ihan mahtava sarja! Oli pakko katsoa Yle Areenasta kaikki viisi jaksoa putkeen, nyt malttamattomana odotan jatkoa. Parempi kuin Sinkkuelämää ikinä, silti siinä on jotain samaa (4 naista/tyttöä, sama kaupunki, räävittömät jutut) mutta tämä on jotenkin elämänläheisempi, naiset ihanan erilaisia ja luonnollisen kokoisia! Tunnistan itseäni jokaisessa naisessa. :)

sunnuntaina 24.02.2013

Täytyy kyllä yhtyä edellisiin kommentoijiin: Todella hyvä veto Yleltä näyttää näitä HBO:n sarjoja. En ole muuten yhteenkään huonoon sarjaan törmännyt lähtien ihan sieltä Kylmän ringin ajoista! Tämä kyseinen sarja, vaikka en olekaan suoraa kohderyhmää, uppoaa myös todella hyvin. Elämänmakuinen, aito, herttainen, hauska. Toisaalta samanikäisenä miehenä kuin nämä likat tässä ovat, pystyy moneen asiaan samaistumaan. Jännä juttu miten USA:ssakin sukupolveni painii täysin samojen ongelmien kanssa kuin täällä Suomessa ja Euroopassa.

sunnuntaina 03.03.2013

Aivan loistava sarja! Harmi, että tulee telkusta myöhään ettei jaksa sieltä vahdata. Itseltä jäänyt katsomatta, kunnes tuossa sairaslomalla sohvan pohjalta vahtasin kaikki 5 jaksoa perän jälkeen ja jäin koukkuun. Sarjassa käydään läpi nuorten naisten henkistä kasvamista 'oikeaksi' aikuiseksi. Voin allekirjoittaa jokaisen hahmon ihan 100%:sti ystäväpiiristäni. Vaikka kulttuuri on eri niin ongelmat on aivan samat, ihan eri mittakaavassa tosin. Toivottavasti tulee suomeksi tekstitettynä mahd. pian boxille, ruotsin kielelle oli jo käännetty.

keskiviikkona 06.03.2013

Aivan mainio sarja! miksi kaikki jaksot eivät ole katsottana netissä? Uusikaa ihmeessä koko sarja, ekat jaksot jäi näkemättä :( Lisää tätä!

perjantaina 08.03.2013

Girlsin ja muiden HBO-sarjojen nettikatseluaika määritellään Ylen tekemässä sopimuksessa, emmekä voi siitä poiketa.

Tarkkaa ajankohtaa en voi vielä sanoa, mutta käsittääkseni sarjasta on vielä jäljellä esitysoikeuksia ja uskon, että siinä tapauksessa ne myös käytetään vielä jossain vaiheessa.

Miika / TV2

perjantaina 05.04.2013

siis eiks näitä tuu enempää?? ku loppuuks nää siis siihe ku se brittityyppi (en muista nimmee :DD) mennnee naimisii?? et ei riittäny katottavvaa kauaksi aikaa :// hyvä ohjelma kuitekki ja kiva et kerranki näkkee näyttelijöitä jokka o oikeesti niinku realistisen kokosii et näkkee kaikellaisii :D. kiva oli katella mut eikai tää tähä lopu?!?!?!??! :DD

perjantaina 05.04.2013

Ei lopu, vaan Girls on nyt ensimmäisen kauden loputtua tovin tauolla ja palaa kanavalle syysohjelmistossa.

Miika / TV2

sunnuntaina 01.09.2013

Milloinkohan lie alkaa toisen kauden jaksot? Mietin vain, kun tuo syksykin jo tuli. Jatkuuko Fresh Meat myös nyt syksyllä vai vasta ensi vuonna?

maanantaina 02.09.2013

Samaa mietin itsekin, milloin toinen tuotantokausi alkaa?

maanantaina 02.09.2013

Girls jatkuu 20. lokakuuta. Lisää infoa Kakkosen syysesittelyssä.

Miika / TV2


Muualla Yle.fi:ssä