Levollista joulua!

Kakkonen kertoo

Levollista joulua!

Julkaistu maanantaina 19.12.2011

Kakkonen suuntaa ohjelmistonsa tänäkin jouluna ennen kaikkea lapsille. Jouluaaton kattauksemme sisältää kaikki toivotut Kakkosen klassikot: Joulupukin kuumalinja, rakastettu Lumiukko-animaatio ja klassikoksi muodostunut Mauri Kunnaksen Joulupukki ja noitarumpu –animaatioelokuva.

Muinakin päivinä hemmottelemme lapsia. Onni von Sopanen –sarja nähdään Uuden päivän paikalla kuusiosaisena sarjana 19.-28.12. Lasten elokuvina nähdään kaksi Vaahteramäen Eemeli -elokuvaa, Punainen sika, Kikin lähettipalvelu, Heinähattu ja Vilttitossu sekä kotimainen animaatioelokuva Niko –lentäjän poika, nyt tv-ensiesityksenä.

Uutta ja kiinnostavaa on aikuisillekin. Joulun aikaan esitämme neljä tuoretta ja mielenkiintoista henkilökuvaa, pääosissa näyttelijä Jyrki Nousiainen, artistit Arja Koriseva ja Pate Mustajärvi sekä näyttelijä-ohjaaja Mari Rantasila.

Ja musiikki kuuluu tietenkin jouluun sekin: löytyy kauneimpia joululauluja UIT-iloittelua, Kari Tapion muistokonsertti ja Estradilla –taltiointi heviartisteista laulamassa joululauluja.

Nauttikaa siis ohjelmistamme. Ja joulusta ennen kaikkea. Rauhallista ja rentouttavaa yhdessäoloa.

Timo Järvi
ohjelmapäällikkö
YLE TV2

Aatto

 YLE Kuvapalvelu

Lasten aamu alkaa nimipäiväonnitteluilla klo 7.45. Joulupukin kuumalinja käynnistyy viimeisen Toljanteri-jakson jälkeen 8.05. Lumiukko nähdään klo 11.28 ja Joulupukki ja noitarumpu klo 13.55.

Maailman kauneimpia joululauluja kuullaan sekä 17.50 - esiintymässä Jari Sillanpää, Tarja Turunen (kuvassa) ja Mikko Kuustonen - että 20.5, jolloin lauluvuorossa ovat Lauri Tähkä, Maria Lund, Juha Tapio, Laura Voutilainen ja Johanna Iivanainen. Edellinen konsertti sai ensi-iltansa jouluna 2009, jälkimmäinen viime vuonna.

Ydinjoulussa uusitaan mm. kaksi Jopet show'n joulujaksoa (aattona klo 14.50 ja Tapaninpäivänä klo 20.55) sekä BBC:n tuottama Riskirajoilla-dokumentti Guyanan sademetsissä, jonka kolme osaa uusitaan toisen kerran välipäivinä.

Aattolähetyksen lopuksi on vuorossa Nobel-rauhankonsertti Oslosta klo 23.40. Juontajana on Helen Mirren ja lavalla mm. Evanescence, Jill Scott, David Gray, Janelle Monae, Ellie Goulding ja Sugarland.

Joulupäivä

YLE Kuvapalvelu

Ihmeellinen on elämä -jouluklassikosta esitetään klo 13.10 uusi, restauroitu versio.

Myöhemmin iltapäivällä (17.50) Johanna Kurkela (kuvassa oikealla), Sonata Arctican Tony Kakko, Teräsbetonin Jarkko Ahola ja Charonin Juha-Pekka Leppäluoto (kuvassa vasemmalla) herkistyvät joulun tunnelmaan Vantaan suuren viihdeorkesterin säestäminä.

Maarit Tastulan Seitsemännessä taivaassa on vieraana muusikko Juha Tapio, joka koki valaistuksen Murmanskin vankiloissa ja sai selville, mistä on tehty sitkeät sydämet.

Dokumenttiprojektissa uusitaan Vesku, elokuva Vesa-Matti Loirista.

Tapaninpäivä

YLE Kuvapalvelu

Kari Tapion muistokonsertti pidettiin Tampere-talossa 18. Puolitoistatuntisessa taltioinnissa (klo 17.20) esiintyvät mm. Jani Jalkanen, Anna Eriksson, Katri Helena, Felix Zenger & Asa, Eija Kantola sekä Matti Esko. 

Uuden iloisen teatterin Ilon kautta -musiikki-iloittelu päättää jouluohjelmiston klo 22.

HUOM! Esittelyt juhlakauden elokuvista ja henkilökuvista julkaistaan maanantain aikana.

Loppuvuoden elokuvat

Juhlakauden henkilökuvat

Pikku kakkosen netti aktivoi

Wallace ja Gromit -animaatiot

Asiasanat:

Kommentit

perjantaina 23.12.2011

Harmi kun Pasilasta ei ole olemassa jouluspesiaalia.


Muualla Yle.fi:ssä