Hyvää pääsiäistä!

Kakkonen kertoo

Hyvää pääsiäistä!

Julkaistu keskiviikkona 20.04.2011

Pääsiäinen on monille hengähdystauko arjen keskellä. Sillä ajatuksella on rakennettu myös Kakkosen pääsiäisohjelmisto. Jokaiselle lomapäivälle on tarjolla jotain erityistä. Pääpaino on musiikilla, elokuvilla ja tietysti lastenohjelmilla. Ohessa lisää tietoa sekä niistä että muista juhlaelämyksistä. 

Pitkäperjantai 

Pitkäperjantain elokuvia ovat vuonna 2006 valmistunut sovitus Lassiesta (klo 10), Disney-piirretty Karhuveljeni Koda (klo 17.27) ja porokeisari Aleksi Hihnavaaran tarinan kertova Mosku (klo 22.05). Musiikkitarjontaa edustavat Estradilla: Samuli Edelmann kirkossa (klo 14.35) ja vakiopaikallaan nähtävä Tartu Mikkiin. Unohtaa ei kannata myöskään luontodokumenttia Havumetsien mustakarhut (klo 11.40) tai huippusirkus Cirque du Soleilin Deliriumia (klo 15.45).

Lankalauantai 

 Koko perheen elokuva Kaikki alkaa a:sta (Akeelah and the Bee/USA 2006, klo 11.50) on tunteikas kasvutarina 11-vuotiaasta tytöstä, joka osallistuu puolipakolla tavauskilpailuun ja alkaa siinä pärjättyään harjoitella kansallista finaalia varten. Milana Misic tulkitsee 16.15 alkaen äitinsä Laila Kinnusen tunnetuimpia lauluja Estradilla-sarjassa ja Megan McCormick tutkii Matkapassissa Los Angelesia klo 18 - vierailupaikkana tietysti mm. Hollywood. Suomen parhaan kuoron viimeisessä jaksossa (klo 19.10) palataan sarjan huippuhetkiin.

1. pääsiäispäivä 

Sunnuntai on sen kummemmin liioittelematta Matin ja Tepon - luvassa on nimittäin sekä parivaljakon 40-vuotiskonsertti (klo 13.35) että tuore dokumentti Matti ja Teppo - veljekset (klo 14.50). Vuonna 1999 valmistunut elokuva Pikkusisar (K11) kertoo Katrista, joka on jäänyt Talvisodassa leskeksi ja pestautuu apusisareksi sairaalaan. Vakio-ohjelmistosta mainittakoon keskiviikolta uusittava Dokumenttiprojekti: Miesten vuoro (klo 17.25) ja Seitsemäs taivas (klo 21). Jälkimmäisessä seurakuntapastori Ilkka Wiio kertoo Maarit Tastulalle, miksi vietti lähes kymmenen vuotta elämästään Tapani Koivuniemen uskonlahkossa.

2. pääsiäispäivä

Maanantaina esitetään kaksi toiveuusintaa. Tiina Merikannon Bonnier-palkittu dokumentti Ajankohtainen kakkonen Special: Pitkät jäähyväiset (klo 15) on tarina Maire ja Kalevi Suojasen kamppailusta Alzheimerin tautia vastaan. Koko perheen klassikkoelokuva Maija Poppanen (klo 16.30) uusitaan joulupäivältä, koska lähetys kärsi pahoista tekstitysongelmista osassa suomea. Dokumentti Tankista Reinikaiseen: Tankki täyteen halvalla (klo 21.20) kertoo nimessään kaiken olennaisen. Silminnäkijässä nähdään klo 22.05 vaalien vuoksi siirretty reportaasi Dosentti vai desantti, jonka päähenkilö on mielipiteillään runsaasti keskustelua herättänyt Johan Bäckman.

Päätämme raportin Tohlopista traileriin periodin lastenelokuvista. Vielä kerran: rentouttavaa, levollista ja miksei lennokastakin pääsiäistä!

Asiasanat:

Muualla Yle.fi:ssä