Vuosi 2010

Ajankohtaista

Vuosi 2010

Julkaistu perjantaina 01.01.2010

YLE KuvapalveluVuosi 2010 on kiistatta yksi TV2:n historian merkkipaaluista.

Urheilun ystäville kyseessä on varsinainen runsaudensarvi. Vuosi tuo mukanaan Vancouverin talviolympialaiset, Jääkiekon MM-kisat, Jalkapallon MM-kisat sekä Yleisurheilun EM-kisat – kaikki komeaa ja suurta tapahtumatelevisiota. Tällaisen urheilun supervuoden voi kokea harvoin.

Syksyllä tapahtuu suuria. TV2:ssa alkaa suomalainen päivittäinen draamasarja kolmena päivänä viikossa. Mukana on kolme mediaa – televisio, internet ja radio. Tavoitteena on koskettava, tässä ajassa kulkeva nykyaikainen draamasarja, jonka perussävy on positiivinen ja tyylikirjossa mukana ilo ja komediallisuus.

Koko perheelle tarkoitettu sarja täydentää kakkosen muuta draamatarjontaa, joten kanavan koko perusolemus muuttuu tunnekylläisemmäksi, koskettavammaksi ja rentouttavammaksi. Kakkonen kertoo maailmasta ja puhuttelee suomalaisia entistä enemmän fiktion kautta.

Vanhoja tuttuja sarjoja palaa vuoden mittaan ruutuun - Kätevä emäntä, Lehmän vuosi, Taivaan tulet. Tuoreita osia jo tunnettuihin sarjoihin on luvassa keväästä jouluun. Parasta aikaa, lauantain koko perheen draamasarja, joka on maistiainen tulevan päivittäissarjan tyylilajista, jatkuu pitkälle kevääseen. Kun mukaan otetaan vielä toivedraamat, näyttäytyy Kakkosen vuosi voimallisena draaman vuotena.

YLE KuvapalveluLauantain viihdepaketissa nähdään kevään aikana käsikirjoitetun Lauantaiviihde-sarjan lisäksi Jim Salabim taikashow. Torstain viihdetarjontaa on tuttu Satuhäät, perjantain samoin tuttu Tartu Mikkiin - eikä unohdeta perjantai-illan Kummelin Jurismiakaan. Lisäksi Yleisradion viihdepajassa taotaan syksyyn vielä täysin uutta viihdeohjelmaa.

Dokumenttiprojektin ensiesitykset tulevat puhuttamaan kansalaisia ja vallanpitäjiä vuoden 2010 aikana. Dokumenttielokuvien aiheet ulottuvat Pekka Strengistä Alpo Rusiin, omakotitalorakentajista kansakunnan olohuoneisiin. Faktasarjat Toistaiseksi tuntemattomasta syystä (kesä 2010), Kakola ja Ysiluokka (syksy 2010) porautuvat nuorten elämään vapaa-aikana ja koulussa.

Kevään ja kesän myöhäisiltaan saapuu uudenlaisia vieraita: True Blood (HBO) tuo vampyyrit ja Yhdysvaltain syvän etelän ruutuun. Yhdysvalloista kantautuu viestejä, että True Bloodista on tullut Sopranosin kaltainen suuren mittakaavan televisiosarja. Kakkonen ajaa kaksi tuotantokautta peräperää, joten sarjasta päästään nauttimaan täysi annos nopealla rytmillä heti Vancouverin jälkeen.

Syksyllä maanantain myöhäisillassa alkaa laadukas kovan luokan jännityssarja Australiasta - Rush. Ja loppuvuodessa odottaa historiallinen ARN-sarja, joka on kansainvälisen tason yhteishanke.

Kun tähän kaikkeen lisätään Euroviisut, Tangomarkkinat, Nenäpäivä ja monet sarjahitit ei vähiten faktan puolelta, rohkenisin sanoa, että vuosi 2010 on Kakkosen juhlavuosi – perinteen ja uuden ajan kohtaaminen.

YLE KuvapalveluIlkka Saari
kanavapäällikkö
YLE TV2

Asiasanat:

Kommentit

perjantaina 08.01.2010

Mielenkiintoinen ohjelmistovuosi tosiaan.. kulttuurille ei paljon nyä jäävän tilaa, onneksi saan sitä kattavasti Ruotsin SVT:n kautta.

Toivottavasti kuitenkin nenäpäivän keräys kuitenkin kohdistetaan suomalaisille vähäosaisille. On tullut aika katsoa miten oma maa makaa. Terveisiä mm islamisteja maahantuovalle Thorsille.

sunnuntaina 10.01.2010

Tosiaan aika mielenkiintoista materiaalia tulossa. Voisitte kertoa enemmän tuosta "tv, netti ja radio" draamasarjasta, ei tartte paljastaa juonta, mutta esimerkiksi miten se toimii. Tuleeko se siis sekä netistä telkkarista ja radiosta vai miten?

Odotan silti mielenkiinnolla koko ohjelmistoanne.

maanantaina 11.01.2010

Ohjelmapäällikkömme Olli Tola viestittää päivittäissarjasta seuraavaa:

Suunnittelemamme sarja on aidosti monimediallinen ja sisältöä tehdään televisioon, nettiin ja radioon. Luovuudella ja itsensä ilmaisulla on sarjassa iso osuus, joten valitsemme sarjamme nuoriksi näyttelijöiksi nuoria, jotka osaavat soittaa, laulaa ja tanssia. Vielä tässä vaiheessa emme voi kertoa tämän tarkemmin sisällöllisistä asioista, mutta kevään aikana kerromme lisää!

Miika Jalonen / TV2

lauantaina 23.01.2010

Kiitos mielenkiintoinen blogi

torstaina 11.02.2010

Olisi kiva, että jatkaisitte HBO:n flight of the conchords -sarjan esittämistä.
Esititte ensimmäisen kauden kakkosella mutta 2. kauden esittämisestä ei ole puhuttu mitään.
Törkeää, ensin koukutatte ihmisen ja sen jälkeen jätätte oman onnensa nojaan :)

perjantaina 12.02.2010

Esitämme toisen kauden ensi vuonna!

Miika Jalonen / TV2

lauantaina 13.02.2010

Urheilun ystäville kyseessä on varsinainen runsaudensarvi. Vuosi tuo mukanaan Vancouverin talviolympialaiset, Jääkiekon MM-kisat, Jalkapallon MM-kisat sekä Yleisurheilun EM-kisat – kaikki komeaa ja suurta tapahtumatelevisiota. Tällaisen urheilun supervuoden voi kokea harvoin.

Voi p...ele, mikään v...ta niin paljon kuin nämä monen viikon kisaputket. No kyllä sieltä hyvääkin tulee. Haluaako joku todella katsoa näitä typeriä Venla-, Jussi-, nenä-gaaloja ym.
Ei muuten mutta kun ne aina syrjäyttävät lauantain saksalaisdekkarin

tiistaina 16.02.2010

Moro! Olisiko mahdollista nähdä suomalainen TV-elokuva Meedio? Tuli muistaakseni joskus 1985, enkä sitä ole kertaakaan uusintana nähnyt. Päärooleissa oli ainakin Erkki Pajala, Esko Hukkanen ja Antti Litja. Kiitos!

maanantaina 22.02.2010

Kiitos toiveesta! Meedio ei ole ainakaan tämän vuoden ohjelmistossa, mutta niin meedio en onneksi ole, että voisin kokonaan torjua mahdollisuuden elokuvan uusimisesta myöhemmin tulevaisuudessa.

Miika Jalonen / TV2

maanantaina 22.02.2010

Jostain luin sellaista tietoa, että Lentävät Lääkärit alkaisi uusintana toukokuussa, mutta en ainakaan ylen sivuilta löytänyt vahvistusta asialle. Onko tämä vain villi huhu, vai löytyykö sarja uusittavien joukosta joltain ylen kanavalta? (Esitetty TV2 aikaisemmin)

Samoihin aikoihin kun lentävät lääkärit tuli ensimmäistä kertaa, esitettiin lasten/nuorten sarjaa "Pugwall" TV2:lla (1990 muistaakseni) Onko tätäkään sarjaa mahd. tulossa uusintakierrokselle, saatikka sen 2 tuotantokautta "Pugwall summer" ensiesitykseen?

tiistaina 23.02.2010

Pitää paikkansa: Lentävät lääkärit uusitaan 4. toukokuuta alkaen. Näillä näkymin uusintapaikka iltapäivä klo 16.10 ja esitykset ma-ke. Tosin jääkiekon ja jalkapallon MM-kisat vaikuttavat harmilllisesti melko lailla esitysrytmiin. Pugwallin uusinta ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa.

MJ / TV2

tiistaina 09.03.2010

Moro!
Tuleeko Spielbergin ja Hanksin tuottama The Pacific-minisarja YLE:n kanavilta keväällä?

keskiviikkona 10.03.2010

The Pacific on tulossa YLElle, mutta esitysajankohtaa ei ole vielä päätetty. Kanava todennäköisimmin TV1.

MJ / TV2

torstaina 25.03.2010

True Blood on yks parhaita sarjoja sitten Roswellin!

tiistaina 06.04.2010

True Blood on tällä hetkellä ehdottomasti paras sarja, pelastaa koko viikon.

maanantaina 12.04.2010

Hei! Milloin Pirunpelto-sarjan toinen tuotantokausi pyörähtää käyntiin?

tiistaina 13.04.2010

Pirunpelto palaa ruutuun vielä tämän vuoden puolella - näillä näkymin marraskuussa, mutta koska ensimmäinen kausi esitetään ensin, uusiin jaksoihin päästään ensi vuonna.

MJ / TV2

keskiviikkona 28.04.2010

Milloin Pasila-animaation kolmas tuotantokausi alkaa?

keskiviikkona 28.04.2010

Näillä näkymin vuoden 2011 alussa.

Ihan tarkkaa päivää emme uskalla luvata, mutta alkuvuodesta joka tapauksessa.

MJ / TV2

torstaina 29.04.2010

Kysäisempä nyt tätä nyt tässä, mikäli sattuisitte asiasta jotakin tietämään, vaikka "Shelock Holmesin paluu" pyöriikin YLE1:llä, .
Esitetäänkö Vasily Livanovin ja Vitaly Solomin tähdittämää venäjän kielistä versiota sarjasta?

perjantaina 30.04.2010

Tutkin asiaa.

MJ / TV2

maanantaina 24.05.2010

Onko mitään suunnitelmaa True Bloodin kolmannen kauden näyttämisestä? Sehän alkaa piakkoin USA:ssa, ja olisi kiva jos se tulisi suomeen hiukan nopeammin kuin eka ja toka kausi.

tiistaina 25.05.2010

Näillä näkymin True Bloodin kolmas kausi esitetään kesällä 2011.

MJ / TV2

perjantaina 11.06.2010

Milloin True Blood jatkuu Jalkapallon MM-kisatauon jälkeen? Viimeisin jaksohan tuli ma 7.6....

maanantaina 14.06.2010

Minua kiinnostaa sama eli milloin True Bloodin 2. kauden jaksot pääsevät jatkumaan (vai vaihtuuko sen paikka esim?) nyt kun jalkapalloa tulee illat läpeensä?

maanantaina 14.06.2010

Joo, aika tylsää hypettää YLE2n hienoa vuotta 2010, kun käytännössä ainoa mitä kanavalta näkee on joku jääkiekko/jalkapallo/maailmanmestaruus/jokumestaruus -scheisse. Miksi ihmeessä True Blood edes mainitaan koko jutussa, kun sitä ei näemmä ole mahdollista kuukausiin kunnolla nähdä jatkuvan urheiluspammin ansiosta?

maanantaina 14.06.2010

Joo, olis kiva jos edes Yle (toisin kuin esim Nelonen) julkaisisi nama muuttuneet ohjelmatiedot jossain. Melkoisen rasittavan huonoa tiedottamista tv-kanavilla nimittain.

maanantaina 14.06.2010

Todella turhauttavaa! Koko viikon odotin jännittävään kohtaan jääneelle True Bloodille jatkoa ja sitten TÄNÄÄN vasta selviää että sarja on taas tauolla kun tulee jotain *tun futista. Ala-arvoista tiedotusta!

Jos yle hommaa kalliita ostosarjoja ja mainostaa niitä uudelle kohderyhmälle niin kannattaisi edes yrittää hoitaa tiedotus kuntoon (ettette menetä meitä uusia katsojia - itse en katso Ylen kanavilta MITÄÄN muuta kuin True Bloodin). Pikku vinkki: kullakin ohjelmalla voisi esim. olla oma infosaitti tyyliin www.yle.fi/trueblood ja siellä voisi sitten kertoa ohjelmamuutoksista jne.

tiistaina 15.06.2010

Onko mahdollista että sarja Pieni talo Preerialla alkaisi nyt lähiaikoina taas pyöriä ylellä?

tiistaina 15.06.2010

Yhdet esitysoikeudet on jäljellä koko sarjaan, mutta vielä ei ole päätetty, milloin sarja esitetään.

MJ / TV2

tiistaina 15.06.2010

Minua kiinnostaa sama eli milloin True Bloodin 2. kauden jaksot pääsevät jatkumaan (vai vaihtuuko sen paikka esim?) nyt kun jalkapalloa tulee illat läpeensä?

keskiviikkona 16.06.2010

True Blood jatkuu 5.7.

http://tv2.yle.fi/juttuarkisto/kakkonen-kertoo/true-blood-ensiapupakkaus

MJ / TV2

keskiviikkona 07.07.2010

Tuleeko Paavo ja Raili sarjaan uusia jaksoja?

keskiviikkona 11.08.2010

voisitteko ystävällisesti vastata milloin suosittu sarja Ihana Elisa tulee uusintana ensimmäisestä tuotantokaudesta lähtien?

tiistaina 17.08.2010

Paavolle ja Railille ei tällä tietoa ole luvassa jatkoa.

Ihanan Elisan uusimme jossain vaiheessa ensi vuonna, ajankohta tarkentuu myöhemmin.

MJ / TV2

tiistaina 17.08.2010

Onkohan the The Pacificin esitysajankohta jo varmistunut?

keskiviikkona 18.08.2010

The Pacific alkaa loppuvuodesta, tarkka päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Esityskanavahan on TV1. http://tv1.yle.fi

MJ / TV2

keskiviikkona 18.08.2010

kiitos!

torstaina 19.08.2010

Laittakaa uusintalistalle kotimaiset draamat Klubi (1998), Kohtaamiset ja erot (1994) ja Elämän suola (1996-1998). Kiitos.

perjantaina 20.08.2010

Toiveet huomioitu, ainakin Elämän suolan osalta pyrimme siihen, että se esitettäisiin mahdollisimman pian.

MJ / TV2

torstaina 26.08.2010

Oisko tuota Natalia-elokuvaa mahdollisuus saada uusintana. Edellinen kerta meni ohi.

torstaina 26.08.2010

28.4. esitetty Natalia nähdään varmasti vielä joskus, ei välttämättä ihan lähitulevaisuudessa. Loppuvuoden elokuvalistamme sivun ohjelmat-osiossa.

MJ / TV2

tiistaina 31.08.2010

pirunpelto takaisin ruutuun uudet jaksot myös anteeksi ja kiitos!!!!!

keskiviikkona 01.09.2010

Pirunpellon toinen kausi esitetään keväällä 2011 samalla kaavalla ja ohjelmapaikalla kuin tänään alkava Taivaan tulet: ensin ykköskauden uusinnat, sitten uudet jaksot.

MJ / TV2

tiistaina 07.09.2010

Olisi hienoa jos ei tarvitsisi True Blood 3 tuotantokautta odottaa ensi kesään. Siihenhän on melkein vuosi!! Kyllä siinä ajassa on jo kerinny sen DVD:nä ostaa ja katsoa, niin ei sitä sitten tarviikkaan enää televisiosta vahdata. Mietin vain että meneeköhän TV2:n rahat hukkaan kun moni fani on jo jaksot nähny etukäteen...,

keskiviikkona 15.09.2010

Haluaisimme Mac Larenin Tyttäret uusinta listalle :) Kiitos!!

keskiviikkona 15.09.2010

Valitettavasti meillä ei ole enää McLeodin tytärten esitysoikeuksia.

Sarjahan uusittiin kokonaisuudessaan vastikään.

tiistaina 21.09.2010

Onko vielä tiedossa tarkkaa päivämäärää siitä, milloin Pasilan kolmas tuotantokausi alkaa?

keskiviikkona 22.09.2010

Ei vielä. Ilmoitamme kun asia varmistuu!

perjantaina 24.09.2010

Onko TV2:lla aikomuksia näyttää BBC:n kaikin puolin mainiota Merlin-sarjaa? http://www.imdb.com/title/tt1199099/


Muualla Yle.fi:ssä