Elämyksiä ja kaaviosuunnittelua

Julkaistu torstaina 31.05.2012

YLE Kuvapalvelu

Kädet savessa tekemistä, uusia ihmisiä ja mielenkiintoisia elämyksiä. Näihin toiveisiin tiivistyvät Kakkosen uusien kanavakonsulttien odotukset tulevalle vuodella. Toiveet toteutuivat jo heti kahtena ensimmäisenä työpäivänä.

TV2:lle valittiin toukokuun puolivälissä satojen hakijoiden joukosta kahdeksan kanavakonsulttia noin vuoden pestiin. Kakkonen ja Yle työllistävät tuoreita konsultteja keskimäärin päivän kuukaudessa.

Nuorin Ylen uusista neuvonantajista on 19-vuotias ja vanhin 28-vuotias. Puolet heistä on naisia ja puolet miehiä.

Joukko on taustoiltaan todella monipuolinen. Mukana on tietysti opiskelijoita, mutta myös mm. mediatekniikan insinööri, opettaja, maanviljelijä ja muusikko.

Kaikkia heitä yhdistää halua päästä oikeasti kehittämään Kakkosta sekä kokemaan ja oppimaan siinä sivussa jotain aivan uutta.

- Me olemme tyyppeinä toisaalta aika erilaisia, mutta toisaalta meillä on aika paljon myös yhdistäviä juttuja, kanavakonsultti Aapo tiivisti tilanteen.

Rautaisannos Yleä

Kanavakonsulttien kaikkien aikojen ensimmäinen työpäivä 25.5. perjantaina piti sisällään rautaisannoksen Yleä.

Yle-paketista vastasivat Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen, markkinointijohtaja Päivi Nummi-Aho, tv-päällikkö Riitta Pihlajamäki, tilaaja Arttu Nurmi ja suunnittelupäällikkö Ari Savinen.

Ryhmä sai tietoa mm. ohjelmakaavion suunnittelun periaatteista, Kakkosen profiiliuudistuksesta, Ylen markkinoinnista sekä ohjelmien tilaamisesta TV2:een.

Kaikki Yle-pomot kehottivat kanavakonsultteja kyselemään, kyseenalaistamaan ja tekemään rohkeita ehdotuksia ja avauksia. Konsultit nyökyttelivät tyytyväisinä.

Keskusteluissa Ylen johdon kanssa kanavakonsultit nostivat heti ensimmäisenä päivänä esiin pohdinnanarvoisen asian Kakkosesta ja sen ohjelmistosta. Voisiko juuri TV2 olla se eri sukupolvet yhdistävä kanava?

Ensimmäinen työpäivä päättyi tutustumiskierrokseen. Kierroksella pistäydyttiin katsomassa mm. Ylen rekvisiittavarastoa ja Kotikadun lavastekoteja.

YLE Kuvapalvelu

Elämyksiä ja kaaviosuunnittelua

Ihan oikeaan työhön kädet savessa ryhmä pääsi työpäivänä numero kaksi eli lauantaina 26.5. Konsultit jaettiin kolmeen ryhmään. Jokainen ryhmä teki päivän aikana oman ehdotuksensa TV2:n sunnuntain 26.8. kaaviosta.

- Kaaviosuunnittelu osoittautui yllättävän haastavaksi, mutta todella mielenkiintoiseksi työksi. Aika monenlaisia asioita pitää ottaa huomioon yhtä aikaa, kanavakonsultit totesivat kaaviosuunnittelupäivän päätteeksi.

Lauantaista kehkeytyi monellakin tavalla unohtumaton elämys uusille konsulteille. Ensimmäisenä kuvausmaskiin ehtineet onnistuivat bongaamaan tasavallan presidentin Sauli Niinistön vilaukselta. Niinistö oli saapunut Ylen Ykkösaamun vieraaksi.

Kaaviosuunnittelun ja presidentillisen vilauksen lisäksi lauantaihin mahtui myös lehdistökuvissa poseerausta, videohaastatteluja sekä hissimatka Ylen linkkitorniin.

Kanavakonsulttien työntäyteinen ja elämyksellinen lauantai huipentui noin sadan metrin korkeudessa Pasilan linkkitornissa. Tornin ritilätasanteelta avautuivat huikean aurinkoiset näköalat Helsinkiin ja sen lähiympäristöön.

Ylellä toivotaan, että kanavakonsulteille avautuisivat tulevan vuoden aikana hienot näköalat myös Yleen ja siinä samassa suomalaiseen mediamaailmaan.

Kanavakonsulttien ryhmää hieman hirvitti linkkitornissa, eikä ihme. Linkkitornin tasanteen lattia on pelkkää teräsritilää, jonka raosta näkee sata metriä suoraan alaspäin.

Täyttivätkö kaksi ensimmäistä päivää kanavakonsulttien odotukset?

- Kyllä. Vastaus tuli kuin yhdestä suusta.

Teksti: Merete Manninen

takaisin


Muualla Yle.fi:ssä