Taivaan tulet: Tarina päättyy

Ajankohtaista

Taivaan tulet: Tarina päättyy

Julkaistu keskiviikkona 16.10.2013

YLE Kuvapalvelu

TV2 keskiviikkoisin 16.10.2013 - 1.1.2014 klo 21. Uusinta torstain myöhäisillassa ja lauantaisin klo 19.30. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan tv-esityksestä.

Me sarjan tekijät sitouduimme tunteella yhteisen päämäärän taakse, ja se henki välittyy mielestäni kuvaruutuun asti.

Kari Väänänen on päästänyt Taivaan tulet käsistään. Ohjaaja-käsikirjoittaja-näyttelijän luomasta sarjasta on jäljellä vielä kaksi kuusiosaista tuotantokautta, jotka nähdään Kakkosella peräkkäin.

- Taivaan tulet on kiistatta yksi elämäni suurimmista tapahtumista. 2000-luvun alussa kuulin serkkuni 50-vuotisjuhlissa Kemijärvellä, että iso työnantaja siirtää tuotantonsa Kiinaan ja 800 ihmistä irtisanotaan. Aloin heti miettiä, miten voisin auttaa vanhaa kotikaupunkiani.

Varsinainen idea Taivaan tulista syntyi viitisen kuukautta noiden tapahtumien jälkeen.

- Ajatus iski kuin salama. Ryhdyimme kirjoittamaan sarjaa välittömästi Timo Parvelan kanssa. Juha Rosma Ylestä sanoi, että antakaa palaa ja katsotaan, mitä siitä tulee. Käsikirjoituksen tekemisessä meni lopulta kolmisen vuotta, ennen kuin päästiin tuotantoon asti.

Kuvaukset Kemijärvellä olivat niin voimakas elämys, että Väänänen muutti perheineen sinne takaisin – miltei 40 vuotta juuriltaan lähtönsä jälkeen.

- Minulla oli ollut tietämättäni valtava kaipuu Lappiin. Teimme muuttopäätöksen, ennen kuin oli tietoa siitä, jatketaanko Taivaan tulia vai ei. Se, että löysin nykyisen vaimoni, hänen rakkautensa ja paluu Kemijärvelle vapauttivat minussa voimia, jotka tekivät kaiken mahdolliseksi. Sen myötä olen elänyt urani tuotteliainta ja luovinta kautta.

Yhteishengen voima

YLE Kuvapalvelu

Päämäärä ja toive olisi kertoa jatkossakin tarinoita pohjoisesta käsin.

- Lähden kyllä tarvittaessa eteläänkin töihin, mutta koen arvokkaaksi katsoa maailmaa täkäläisestä perspektiivistä. En halua tehdä vastakkainasettelua ruuhka-Suomen ja Lapin välille, mutta asiat näkee väistämättä eri tavalla, kun asuu metsän keskellä. Rauha, hiljaisuus ja luonto saavat mieleni liikkeelle.

Samoin kävi suurelle osalle Taivaan tulten näyttelijöistä ja muusta työryhmästä, jonka keskuuteen muodostui pitkien kuvausreissujen aikana poikkeuksellinen yhteishenki.

- Kahdeksan vuoden aikana ihmiset kiinnittyivät toisiinsa. Olemme viihtyneet, juhlineet ja nauraneet yhdessä. On syntynyt uusia perheitä ja lapsiakin. Välillä meinasimme väsyä, sillä jokaisessa työyhteisössä syntyy myös ristiriitoja, mutta nekin saatiin poistettua puhumalla. Kaikki olivat joka tapauksessa sitoutuneet emotionaalisesti yhteisen päämäärän taakse.

Ohjaajan mukaan tuo tekemisen ilo on keskeinen syy sarjan menestyksen takana.

- Taivaan tulten henki välittyy mielestäni kuvaruutuun asti. Ja se on olemassa ilman mitään temppuja. Töitä on tehty rankasti, muttei raskaasti. Olen aina sanonut, että jos kuvauspaikalta kuuluu iloista naurunremakkaa, kaikki on hyvin. Metodini ohjaajana ei ole pelotella auktoriteetilla, ja uskoakseni juuri se on kantanut hedelmää.

Niin voi päätellä ainakin katsojaluvuista: Taivaan tulten edelliset kaudet ovat keränneet parhaimmillaan miltei miljoona silmäparia per jakso. Se on sirpaloituneen katselun ja nykyisen kanavamäärän aikana hurja määrä.

- Tietysti luvut ovat tuntuneet hyvältä. Mielestäni se osoittaa, että kansa kaipaa kotimaista draamaa.

Ihmisen näköinen sarja

YLE Kuvapalvelu

Kari Väänänen on ollut suomalaisen teatterin, tv:n ja elokuvan vakiokasvoja jo yli 30 vuotta. Kaikki sai alkunsa, kun 18-vuotias nuorukainen näki ensimmäisen kerran teatteriharjoitukset.

- Sitä ennen en ollut koskaan edes kuvitellut olevani joskus itse lavalla. Olen kuitenkin aina ollut kova leikkimään ja kun pääsin todistamaan, mistä on kyse, päässäni räjähti että tuo on juuri sitä leikkiä. En nukkunut kahteen yöhön ja sitten päätin, että haen silloiseen Suomen teatterikouluun. Sisään pääsin, koska olin niin viaton etten tiennyt hommasta mitään. Mutta valitsijat näkivät potentiaalin, joka leikin ansiosta oli tullut.

Näytteleminen on olennaisesti tähtikulttiin liittyvä ammatti, jota on tapana mystifioida alan sisältäkin. Tälle konkari tuhahtaa.

- Näyttelemisessä ei ole mitään mystiikkaa, vaan se on konkreettista työtä. Jos on oikeasti läsnä, ei tarvitse mitään erillistä inspiraatiota saati johonkin taianomaiseen tilaan hankkiutumista. Mene näyttämölle, ajattele roolin kautta ja kerro sen ihmisen tarina!

Taivaan tulten kaksi ensimmäistä tuotantokautta ovat 12-osaisia. Molemmissa seuraavissa kausissa jaksoja on siis kuusi. Ohjaaja Väänänen evästää, ettei tahti ole silti yhtään aiempaa kiireisempi.

- Kumpikin uusi kausi on oma kokonaisuutensa, ja asiat käsitellään tarinan kaaren mukaan. Taivaan tulet on edelleen tekijöidensä ja ihmisen näköinen sarja.

Teksti: Miika Jalonen

Loppuvuoden muuta ohjelmistoa Kakkosella

Asiasanat:

Kommentit

keskiviikkona 16.10.2013

Kyllä tätä(kin) iltaa on odotettu.

Kun on Koillis-Lapista lähtöisin, sarjan katsominen on kuin kotiinpaluu!

Sarjan alkutaipaleella sitä sai täkäläisille selitellä mm. runsaahkoa kirosanojen käyttöä: "eivät ne ole kirosanoja, ne ovat sidesanoja", on yleensä vastaukseni.

Sarjasta on täälläkin tullut erittäin suosittu, kun lappilaista jäyhempi keskipohjalaisväki alkuhämmästyksestään selvisi.

Ja nyt kauppaan tulisia eväitä ja ööliä hakemaan!

Ps. Päätös sarjan lopettamisesta lienee lopullinen, mutta kenties jotain muuta uutta Vänältä YLE älyää tilata.

keskiviikkona 16.10.2013

Olen pitänyt sekä käsikirjoituksesta että näyttelijätyöstä. Erityiskiitos siitä, että on ymmärretty brittityyliin vilauttella myös Pohjolan upeita maisemia ja luontoa. Sarjan tunnusmusiikissa on jotakin mystistä, kun se alkaa soida, sisälläni värähtää. Kyllä, Taivaantulet koskettaa suomalaista sielua. Kiitos Väänäselle ja koko muulle tuotantotiimille! L

keskiviikkona 16.10.2013

Kyllä tunnusmusiikki jo kertoo sen missä ja mistä päin tätä ohjelmaa on tehty ja kuvattu. Ja lappilaisuutta, pohjoista elämäntapaa on hyvä markkinoida vaikkapa juuri tv-sarjan keinoin. Karskia huumoria, suoraa tekstiä ja loistavaa ja monta kertaa niin hersyvää ja surkuhupaisaakin huumoria. Siitä on esimerkiksi Väänäsen Karin kertoma Kemijärvi tehty. Hyvä.

keskiviikkona 16.10.2013

Odotimme tätä uutta kautta todella kovasti. Olemme katsoneet kaikki edelliset kaudet niin monta kertaa kuin ne ovat tulleet. Niin alku viikosta kuin uusintoinakin. Mutta nyt....

APUA. ensimmäinen uuden kauden jakso ja ensimmäiset sen kauan odotetun jakson minuutit...JO POMPPASI JA PAHASTI. Mitä hel....ä Hirviniemen Aku tekee hyvässä sarjassa? Hirviniemi, joka on tunnetusti irvileuka, tulee tällaiseen HYVÄÄN ja todellisen tuntuiseen sarjaan esittämään jotain,joka ei sovi tyyliin.

Väänäsen Karilla olisi luullut olevan ehkä hieman älliä ajatella asiaa välillä tavallinen kansa vs. "Hirviniemen hippikansa". Sarja oli tarkoitettu ja osoitettu meille "oikeille immeisille",mutta nyt siitä on tullut jotain aivan muuta.

TAITAA OLLA TÄMÄ KAUSI KATSOTTU JO ENSIMINUUTEILLA.
Ja vielä homoilu???? Voi per..le. anna meidän kaikki kestää.

torstaina 17.10.2013

Kiva, kun yksi suosikkisarjoistani palasi takaisin. Uudet kasvot, kuten Aku Hirviniemi, yllättivät täysin.

torstaina 17.10.2013

Niimpä,niin paras draamasarja ikänä ja nyt tuli mukaan Hirviniemi...saas nähdä,että osaako kattella tätä näyttelijää tässä "lähdössä"...jotenkin...outoa..ainakin näin eka silmäyksillä..

torstaina 17.10.2013

Ihan mukava alkujakso sarjalle. Saahan se Aku kokeilla vakavammassakin roolissa, ja hyvinhän se meni. Tunnusmusiikki on huippua.

perjantaina 18.10.2013

Kyllä oli paha pettymys nyt nähty uusi jakso. Epäuskottava kuin mikä. Tämäkin sarja on jo elinkaarensa päässä. Ensimmäinen tuotantokausi oli vielä ok, mutta hyvästi vain. Jouti mennä.

sunnuntaina 20.10.2013

Kiitos Taivaan tulista. On hirveätä, että tällekin loppu häämöttää. Muutenkin suomessa näytetään vain kehä kolmosen sisäpuolelle sijoittuvia ja filmattuja juttuja. kiva, että edes 1 vahva ja hyvin tehty sarja on kuvattu Lapissa. Näitä saisi kuvata muuallakin eripuolilla Suomea. Näin hyvää sarjaa en usko vain tulevan enää. Koko jutussa ei ole kuin 2 miinusta. Niitä "sidesanoja" on liikaa ja sitten miinuksien miinus Aku Hirviniemi. Toivottavasti ei jää tämän sarjan muihin jaksoihin. Kari Väänänen, kiitos Taivaan tulista.

tiistaina 22.10.2013

Kiitos hyvästä taivaan tulien sarjasta. On väärin, että Yle sen lopettaa, vaikka Ylelle kerätään kansalta suuret rahat pakkoverona! Kyllä Ylen pitäisi siksi tuottaa sellaisia ohjelmia ja sarjoja, joita kansalaiset haluavat katsoa. Aivan suotta Yle tuhlaa kansalaisten rahoja ulkomaisiin sarjoihin, jolloin kaikki se raha on poissa näiltä hyviltä suomalaisilta tekijöiltä!
Olisi hyvä, jos olisi sarjaa tehty vielä 40 jaksoa! Kakkosen katsotuin ohjelma!
Uusi päiväkin kilpailee huonosta tasostaan toisen huonon sarjan salkkareiden kanssa!

keskiviikkona 23.10.2013

Mitä on tapahtunut? Onko ohjaajalla kuulo mennyt? Miksi noi näyttelijät huutavat? Nyt pitää pitää kaukosäädin koko ajan käden ulottuvilla, että saa veivata volyyminäppylää minuutin välein. Esittääkö noi tarkoituksella pöljää ja onko tarkoitus esittää pohjoisen ihmiset hiukan vajaaälysinä ja tyhminä. Pöljä ja ymmärräkkö - ohjelman suurin sanoma? Ja ne esitetään kurkku suorana huutamalla. Pakko yrittää kestää, koska sarja on aika hyvä, tai oli.

torstaina 24.10.2013

Täyttä sontaa alusta saakka

perjantaina 25.10.2013

ihan oikiasti, miksi sarja päättyy, vaikka katsojaluvut on niin korkeat? eikö ole mitään tehtävissä? asun ulkomailla ja seuraan joka jakson areenalla. kaikki junakapinaa kannattaneet, liitytään yhteen!!!

torstaina 31.10.2013

Vuosisadan idioottimaisin päätös Yleltä lopettaa Taivaan tulet! Kyseinen sarja on yksi Ylen katsotuimmista sarjoista ja silti sille ei suostuta antamaan jatkoa, vaikka Väänäsellä ideoita ja tahtoa riittäisi sarjan jatkamiseen! On naurettavaa ja häpeällistä, että Uuden Päivän kaltainen surkea floppi saa lisää kausia, muttei menestyksekäs ja loistava Taivaan tulet!

perjantaina 01.11.2013

Taivaan tulet on kyllä tällä hetkellä ainoa katsomisen arvoinen sarja. Tarina on ollut mielestäni jopa tällä kaudella kiinnostavampi kuin aijemilla kausilla.
Odotan paljon myös Tv1:n Kotikatsomossa 24.11 alkavalata Kansanmies-sarjalta. Ainakin sarjassa on hyvä näyttelijäkaarti. Uusi päivä-sarjan saisi lopettaa. Miksi tv2 ei näytä Uusintana vanhoja hyviä sarjoa kuten Metsolat, Elämän suola, Kohtaamiset ja erot, Klubi, Lähempänä taivasta, Onnea vai menestystä, Rivitaloelämää, Pari sanaa lemmestä, Hyvien ihmisten kylä, Päin perhettä ja Pimeän hehku?

kyselin Elämän suolan perään muutama vuosi sitten, ja sen pitikin ilokseni alkaa uusintana. Suunnitelmat olivat kuitenkin jostain syystä muuttuneet. Kyselin sarjan perään uudestaan kun sarja ei alkanutkaan luvattuna päivinä. Laitoin sitten palautetta ja sieltä vastattiin että Elämän suola oli kuulemma liian kallis uusittava ja Yle halusi keskittyä Uusi päivä- sarjaan. Elämän suola luvattiin uuusia kenties joskus tulevaisuudessa?. Julkaiskaa Elämän suola Metsoloiden tavoin Dvd:lle!.

maanantaina 04.11.2013

Upee sarja, jatkossa TV 2 :lla ei varmaan vastaavia nähdä vaan suunta on selvästi 'kiiltokuvamaisempaan' jo nyt, uudistuksen jälkeen.
Mahdollisimman helpolla ja kaupallisemmin, harmi!

keskiviikkona 06.11.2013

Kun on 44 vuotta asunut Saksassa, 42 vuoden päästä vasta eläkkeellä päässyt nettiin ja löytää sitten yhtäkkiä nämä "Taivaan tulet",niin se on elämys, mitä ei voi sanoin kuvailla muuten kuin kaikin puolin super, ihana, jännä.

maanantaina 11.11.2013

Olin aluksi ennakkoluuloinen "taivaan tulia" kohtaan, mutta on se ollut hyvä.En viitsi aikaani tuhlata kaikenmaailman sarjoille, mutta "taivaan tule" puhuu tavallisten ihmisten suulla ja elämästä.Kiroomista on liikaa.Lapset oppii.

tiistaina 12.11.2013

Hieno sarja. Hienot maisemat j mielenkiintoisia hahmoja. Laatua ei koskaan ole liikaa.

sunnuntaina 17.11.2013

Oikeutetusti voin sanoa,että Taivaan tulet on elämä itsessään ja voin sanoa sen täydestä
vakaumuksesta,vaikka se onkin kolmio dramaa.

Kaikki ihmiset ovat samanlaisia, ja jokainen on erilainen. Kun katselen kukkivaa pensasta
ja näen,että yksikään kukinto ei ole samanlainen kuin toinen, tiedostan, millainen on se mahti joka antaa sellaisen syntyä.

Rakkautta, kaikkea hyvää Jumalan siunausta Kari Väänäselle käsikirjoittajana joka loi tämän sarjan ja koko tekijätiimille.

sunnuntaina 17.11.2013

Miten kukaan voi pitää niin ylipateettsesti toteutetusta sarjasta. Ohjaaja Kari Väänäsen tapana on aina ylilyödä kohtaukset esim. luonnottomalla huutamisella tai rähjäämisellä. Myös leikkaus on täysin amatöörimäistä, ei meinaa pysyä mukana kun kohtaukset hyppii ja vilisee silmissä.
Viimejaksosta Väänänen saa kökköruusun irrotteluistaan ja suutelukohtauksistaan Korisevan kanssa. Voin vain kuvitella kuinka vaikeaa näyttelijän on nauramatta sopeutua Väänäsen "juonitteluun". Onneksi ammattilaiset pitävät pintansa. Toimeentulon hankkiminen ja lapin kauniit maisemat auttaa sietämään huonompaakin ohjaajaa.
Kari Väänänen on viimeaikoina ollut kovin huolissaan, mitä tekee "tulien" jälkeen.
Tälläisen työnäytteen jälkeen on syytä ollakkin, kuka tuollaista "ylilyöjää" tiimiinsä haluaisi?

torstaina 21.11.2013

Aivan ihana sarja! kaikki jaksot on tähän asti tullut katsottua ja joka keskiviikko sitä meillä odotetaan :) hienoa, että kerrankin on tehty sarja, joka kuvaa ihan tavallisten ihmisten elämää, sarjan henkilöhahmot ovat aivan mahtavia ja Kari Väänänen on todella onnistunut antamaan meille muille suomalaisille palan parasta suomea! Harmi, että Ylellä ei nähdä asiaa samalla tavalla, vaikka katsojaluvutkin siitä kertovat.

torstaina 21.11.2013

Kiitos komeasta sarjasta. Taas eilistä jaksoa katsoessani ajattelin että tämän parempaa kotimaista draamasarjaa harvoin näkee. Kaikki osaalueet kunnossa: käsikirjoitus, näyttelijäsuoritukset ja ohjaus. Kiitos siis koko isolle tekijäporukalle jo tässä vaiheessa ! Toivottavasti töitänne saa ihailla jatkossakin.

maanantaina 25.11.2013

Kaikki kiitos Kari Väänäselle ohjelman teosta ,lisää tälläisiä sarjoja.Väänänen kulkee
edes menneen huippu ohjaaja/näyttelijä Mikko Niskasen jalan jälkiä.Kiitos

keskiviikkona 27.11.2013

Taivaan tulet on parasta kotimaista draamaa ja Kari Väänänen on ohjaajana huippu, saa "ohjattavansa" innostumaan, yrittämään kaikkensa ja ylittämään rajansa. Tästä on omakohtaista kokemusta tämän syksyn kuorojen ilmaisukoulutuksessa Torniossa.
Kauneimmat kiitokset, Kari Väänänen!

torstaina 05.12.2013

Onhan nämä viimeiset jaksot olleet todella ala-arvoisia. Vaikea ymmärtää miksi käsikirjoittaja-ohjaaja Väänänen sortuu tällaiseen rimanalitukseen.

Venyttämällä venytettyjä jorinoita, teennäisiä venytettyjä väittelyitä, venytetyjä kohtauksia, epäuskottavan pöljiä roolihahmoja, joutavaa meuhkaamista, alleviivaamista, ennalta-arvattavuutta jne, jne.

Eli liika on liikaa. Olisi kannattanut lopettaa aikanaan niin olisi jäänyt parempi maku tästä sarjasta ja sen tekijöistä. Nyt jää vaikutelma, että Väänänen täyttää viimeiset sovitut jaksot ala-arvoisella kököllä ja hötöllä. Ihan hävettää tekijöiden ja kemijärveläistenkin puolesta.

torstaina 05.12.2013

On tyhmää lopettaa hyvä sarja, kun se on kakkosen katsotuin ohjelma.
Sarjaa olisi voinut hyvin jatkaa ja pyytää katsojilta ideoita, joita olisi voinut
sarjan aikana toteuttaa, jolloin siitä olisi tullut vielä läheisempi katsojille.

Jos kerran Yle ei halua sarjaa jatkaa, niin olisi hyvä, jos Kari Väänänen alkaisi tehdä jotain
muuta vastaavan kaltaista sarjaa ja myydä esitysoikeudet jollekin kaupalliselle kanavalle.
Semmoinen ajatus on tullut mieleen, että miksei voisi tehdä samankaltaista sarjaa,
kuten on tuo brittisarja "sydämen asialla." Sehän myös hyvin kiinnostava sarja.
Kari Väänäselle vihje uudesta sarjasta: "Pohjosen polliisit." Siihen voisi ottaa hieman
sovelluksia tästä edellä mainitusta brittisarjasta, ei kuitenkaan kopiota voi tehdä.

lauantaina 07.12.2013

Siis ihan totta, miksi Taivaantulet loppuu? Iltojeni ilo ja työviikon pelastus. Asun täällä Tukholmassa ja katson joka ikisen jakson. Ja vielä Areenasta uusiksi. Loistava käsikirjoitus ja dialogi. Samoin henkilöhahmot ja roolisuoritukset! Ihan kuin kotiin olisin palannut, itse kun olen suomen pohjoisesta kotoisin. Hyvän tiimityön ja yhteishengen ihan voi nähdä ja toivottavasti itse saan kokea yhtä hyvän työyhteisön.
Onneksi olkoon, Väänänen, loistavasta 'resultaatista' !

torstaina 12.12.2013

Sarjan loppujaksot yllättävät kuin elämä itse. Antaa vaan porukan meiskata. Surullisiakin vivahteita, ihmisten suhteita, näin dramatisoituna elämä kulkee. Mahtava sarja, lämpimät kiitokset Väänäselle ja näyttelijöille.Hyvä juttu lopetetaan juuri silloin kun se on huipulla. Siitä syntyy legenda. Täytyy toivoa, että ohjaaja Väänäsellä riittää vielä töitä ja ideoita, sekä jaksamista.

torstaina 12.12.2013

Draamaa kaikki. Ei pidä ottaa niin tosissaan. Antaa näyttelijöiden näytellä ja ohjaajan ohjata. Nautitaan me katsojat tuloksesta ja hersytellään. Sitähän se viihde on. Kaipa Väänänenkin on joskus Turkkansa opetellut ja ollut muiden ohjauksessa. Kaikki on kaiken tulosta.

maanantaina 16.12.2013

Kyllä Yleisradio oli oikeassa lopettaessaan Taivaan Tulet sarjan. Ainoa hyvä oli ensimmäinen tuotantokausi, sen jälkeen meni aivan huuhaaksi koko homma. Kemijärveläiset, samoin kuin kaikki pohjois-suomalaiset on tehty aivan idiooteiksi huutajiksi. Kaiken huippu on se, että pienen lapsen huoltajuus annetaan neljälle juopolle, käsittämätöntä soopaa. Kari Väänäsen olisi pitänyt ottaa oppia Pirunpelto-sarjasta, joka on moninkertaisesti parempi ohjelma. EI enää koskaan Taivaan Tulia.

maanantaina 16.12.2013

Joku vertasi Taivaatulia Sydämen Asialla sarjaan. Älkää nyt herran tähden sekoittako todella erinomaista Sydämen Asialla sarjaa ala-arvoiseen Taivaantuliin, eihän niistä voi puhuakaan samana päivänä. Yle teki oikein lopettaessaan näin huonon ohjelman. Kari Väänänen pystyy varmasti parempaankin, en ymmärrä miksi hän sortui tälläiseen potaskaan.

tiistaina 17.12.2013

Kiitos Taivaan Tulet-sarjasta! Erinomaista ohjaajatyöskentelyä, hyvä käsikirjoitus ja mitä parhaat näyttelijät.Harmi vaan,että sarja loppuu.Kari Väänänen voisi ohjata/käsikirjoittaa uuden draamasarjan,lahjoja häneltä tähän kyllä löytyyy. Katsojaluvut kyllä kertovat siitä,että me sitten todennäköisesti istumme tv:n ääressä ja katsomme sitä tulevaa uuttakin sarjaa,kuten Taivaan tuliakin mielenkiinnolla :)

torstaina 19.12.2013

kyllä on hyvä kotimainen elokuvasarja ja monesti toden tuntuinen lisää saman laisia ja jos joku moittii tätä tv elokuva sarjaa niin voi tehdä ite parempaa todella hyvää katsottavaa tämä taivaan tulet

perjantaina 20.12.2013

Kyllä oli viime jaksossa monenlaista hauskuutta, kuten se "kosimistouhu."
Ei meinannut se homma onnistua siltä kaverilta sitten millään.
Kyllä tämä sarja saisi vielä jatkua, mutta kiroilua pitäisi vähentää.
Esimerkkiä olisi voinut ottaa Uuno elokuvista, joissa on hauskuutta, mutta erittäin
vähän on kirosanoja, jokunen siellä täällä joskus, kuten uunon "helvata sentään."
Kyllä sitä hyviä sarjoja pitää tehdä kehätie kolmosenkin ulkopuolella, mutta näyttää olevan
Ylessä semmoinen meininki, että suosituimmat ohjelmat lopetetaan liian pian.
Jos kerran pakkoveroa peritään, niin semmoisia pitää o0hjelmat olla, mistä kansa pitää!
Maikkarilla ja nelosella on useita kanavia yleisessä ja vapaassa katselussa, eikä niiden
lähettämiseen peritä kansalta mitään maksuja ja veroja ja ovat parempia kanavia!

keskiviikkona 25.12.2013

On sarjassa ollut paljon hyvääkin, mutta joutaa se jo lopettaa. Kyllä jokaiselta paikkakunnalta löytyy hämäriä juttuja ja mielenkiintoisia persoonia, mutta liika on liikaa. Esim.se neljän ukon pöljä huseeraus tuottaa vain myötähäpeää tekijöitä kohtaan. On hyvä myös osata lopettaa ajoissa.

torstaina 26.12.2013

Kari Väänäselle semmoinen vinkki, että aloita jonkin uuden sarjan tekeminen.
Voisi oikeastaan jatkaa siitä, mihin taivaan tulet loppuvat, mutta eri nimellä.
Esittäisin hänelle uutta kemijärveläistä sarjaa nimellä:"Revontulten maa."
Jutut voisivat olla hieman samankaltaisia, kuin nykyisessa loppuvassa sarjassa.
Koska Yle lopettaa hyvät sarjat liian nopeasti, niin ehdottaisin valitsemaan
ja tarjoamaan uutta sarja maikkarille tai neloselle, niin hyvä sarja saisi sielläkin katsojia.
Ylehän lopetti kesken maalaiskomedian, metsolat ja monta muuta hyvää sarjaa.

torstaina 02.01.2014

Hieno sarja ja suuret kiitokset siita etta anoitte sen myos ulkosuomalaisten nahtavaksi netin kautta Areenasta. Ei muuta kuin uutta kehiin, eri kanavien kautta jos ei muuten, spinoff sarja tai jatkoa muuten vain. Ei hyvaa saa noin vain lopettaa.

torstaina 02.01.2014

Yle tekee ohjelmahistoriansa suurimman mokan, kun lopettaa Taivaan tulien esittämisen. NÄIN HYVÄÄ SARJAA EI YLELLÄ OLE OLLUT VUOSIIN, sen sijaan pelkkää tosi-tv hömppää senkin edestä. Kansa haluaa katsella kunnollisia kotimaisia sarjoja, kuten Taivaan tulet on ollut. Kansa haluaa katsella TAVALLISTEN IHMISTEN ELÄMÄSTÄ KERTOVIA SARJOJA, mutta sitä ei yle ole pystynyt tarjoamaan vuosiin; Taivaan tulet oli positiivinen poikkeus. Kiitos Kari Väänäselle hienosta sarjasta

torstaina 02.01.2014

Minna Suuronen oli paras <3!

torstaina 02.01.2014

Kyllä oli tosi HYVÄ tämä viimeinen jakso, varsinkin ne suuret häät!
Suuri harmi vaan, että tämä oli viimeinen jakso tästä hyvästä sarjasta!
Kaikenlaista muuta hömppää Ylekin esittää, mutta ei tämmöisiä hyviä sarjoja.
Varmaan olisi jatkossa tullut yhä lisää vaan mielenkiintoisia käänteitä ja tapahtumia.
Monet viikot kakkosen KATSOTUIN OHJELMA, "uusi päivä" laahaa kaukana jäljessä!
En enää ole katsonut moneen kuukauteen typerää UUSI PÄIVÄ-SARJAA!
Siinä on juonen käänteet samankaltaisa, kuin on maikkarin "kauniit ja rohkeat" sarjassa.
KARI VÄÄNÄNEN, UUSI SARJA MAIKKARILLE TAI NELOSELLE, KYLLÄ SE SIITÄ!!!!

torstaina 02.01.2014

Lämpimät kiitokset Taivaan Tulet sarjasta!

Kari, myy jatko-osat maikkarille! Veronmaksajana olisin halunnut saada sarjalle jatkoa,on erikoista että Yle päättää kaikki hyvät sarjat vaikka katsojaluvut olisivat miten hyvät ja ostaa tilalle ulkomaalaista sekundaa. Voisitteko ystävällisesti kuunnella katsojia, eikös Yle ole nimenomaan meitä varten!

Suuret kiitokset koko Taivaan Tulet näyttelijäkaartille, erinomaista työtä ja kaikkea hyvää uudelle alkaneelle vuodelle!!

torstaina 02.01.2014

Katselin tänään yleareenasta kaikki siellä olevat 5 Taivaan tulien sarjaa perä perään, ja totuus on, että tähän sarjaan ei voi kyllästyä! Sarjan kaikki 36 osaa pitää sisällään tarinan, joka jatkuu osasta toiseen ja ehkä juuri siksi tämä sarja on niin suosittu. Ehdotan Kari Väänäselle täysin samaa, kuin eräs muu kommentoija tällä palstalla, ETTÄ MYY KARI JATKO-OSAT MAIKKARILLE TAI NELOSELLE, NIIN SUOSIO ON TAKUULLA JATKOSSAKIN TAATTU. Toivottavasti kaikesta ylen lähetyspaikkasotkuista huolimatta saisimme lisää jatko-osia tähän sarjaan, olipahan kanava mikä tahansa!

Joka tapauksessa kiitos koko Taivaan tulien näyttelijäkaartille hienosta sarjasta ja kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle!

perjantaina 03.01.2014

Kiitos Kari Väänäselle ja muulle näyttelijä porukalle tosi hyvästä sarjasta.
Taivaan Tulia odotimme aina kuin kuuta nousevaa.
Ja me jotka katsomme TV Finland ulkomailla on tämä ohjelma ollut kaikkein paras.
Eipä tuo suomen Yle Tv 1 ja Yle Tv 2 muuten mitään hyvää ohjelmaa lähetä Tv Finlandissa,
joskus on vain 5 minuutin pätkä ohjema ja tosi huonoa ohjelmaa kaiken näköisiä uusintoja sekä semmosia ohjelmia mitkä ei meitä ulkomailla asuvia paljon kiinnosta.
Ja sitten vielä otettiin pois suorat uutislähetyksetkin.

perjantaina 03.01.2014

Oi mitä hehkutusta?? Hyvä, että saivat kohtuullisen päätösjakson. Valmista ei meinannut tulla oikein mistään asiasta, pelkkää jahkailua.

perjantaina 03.01.2014

Terveiset suoraan pääkallonpaikalta Kemijärveltä. Uudenvuodenpäivänä 1.1.2014 klo 21.00 katsoimme Kempan kulttuurikeskuksessa 200 hengen voimin sarjan viimeisen jakson. Ohjaaja kiiteltiin ja kukitettiin, annettiin lahja. Haikeaa oli, monella tippa silmässä, murtua uhkasi Väänänenkin loppupuheessaan. Raikuvat aploodit annettiin monta kertaa. Ohjaajalla on ideoita. Rahoitus puuttuu. Ilmeisesti Yle ei sitä järjestä jatkossa, näin olen ymmärtänyt, muualle täytyy "Vänän" mennä työnhakuun... Hyi häpeä!

lauantaina 04.01.2014

Kiitos Taivaan Tulet-sarjasta, kiitos Kari Väänäselle. Ikävä tulee, mitä sitä nyt katsoo? Sarja oli aito, näyttelijät hyviä ja oli ihana kuulla pohjoisen murretta. Toivoisin todellakin jatkoa sarjalle, en toista näin hyvää kotimaista sarjaa ole nähnyt. Jatkoa odotellessa toivon koko sarjan uusintaa samalla lähetyspaikalla. Jos jatko on rahoituksesta kiinni, eikö sitä Uusi päivä-sarjaa voisi jo todellakin lopettaa ja antaa tilaa laatusarjoille. Miksi ihmeessä Ylen pitää matkia mainoskanavaa tekemällä potaskaa, antaa mainoskanavien suoltaa niitä ihan yksinään. Yle satsatkoon laatuun, mistä Taivaan tulet on erinomainen esimerkki.

sunnuntaina 05.01.2014

Olisihan se hyvä, jos tämä sarja jatkuisi jos ei Ylellä, "pakkoveron kanavalla,"
niin sitten jollain muulla kanavalla, maikkarilla tai nelosella!
Ylekin tekee vaan salkkareiden kaltaista "uusi päivä" sarjaa, mikä olisi joutanut lopettaa
jo ajat sitten, niin olisi rahaa jäänyt tämmöisille kunnollisille laatusarjoille!
Koska YLELLE peritään kansalaisilta PAKKOVEROA, niin YLEN pitää kuunnella
näitä veronmaksajia ja tehdä sellaista ohjelmaa, mistä kansalaiset pitävät.
Eikö YLE ole kansalaisten kanava, koska on tuo PAKKOVERO!!
Toivottavasti Kari Väänänen lukee näitä kommentteja ja tekee ratkaisut sarjan
jatkamisesta jollain toisella kanavalla, kun Yle ei halua jatkaa.
Luin jostain, että YLE väittää, että sillä olisi "taivaan tulien" suhteen 7 vuoden esitysoikeudet,
joten eikö semmoinen sarjan omisteleminen velvoita sarjaa jatkamaan seuraavat 7 vuotta??

sunnuntaina 05.01.2014

Kerrankin minäkin joka en yleensä katso televisiota löysin sarjan jonka jokaisen osan katsoin. Ihmiset kaipaavat muutakin kuin tosi-TV.t'ä ja amerikkalaista hömppää. Tämä oli hyvin kirjoitettu ja tehty, kunnon huumorilla höystetty. Ehdottomasti pitäisi jatkaa tällaisia sarjoja!

maanantaina 06.01.2014

Minäkin olen tykännyt tästä sarjasta kovasti. Oikeastaan välillä se on tietyn viikoittaisen keskusteluhupailun lisäksi ainoa, mitä katson tv:stä. Odotan, milloin tulee jatkoa. Pitäähän sitä tulla, kun maksava yleisö tykkää! Kotimaisen elämän kuvaaminen monipuolisesti on sitä, mitä aikuinen ihminen arvostaa. Henkilöhahmot ovat mainioita ja useasti niin aidontuntuisia, toki tahallaan kärjistettyjä. Tsemppiä vaan, Väänänen!


Muualla Yle.fi:ssä