Teinipomot saavat talousvinkkejä julkkiksilta

Juttuarkisto

Teinipomot saavat talousvinkkejä julkkiksilta

Julkaistu tiistaina 03.12.2013

TV2 torstaisin 2.1. - 23.1.2014 klo 19.30. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan tv-esityksestä.

Mitä tapahtuu, kun teini saa koko perheen budjetin hallintaansa kuukauden ajaksi? Se nähdään Teinipomo-sarjan neljässä uudessa jaksossa, joiden päähenkilöt saavat rohkaisua ja vinkkejä sekä talousneuvoja Satu Sileniltä että yllättäviltä julkisuuden henkilöiltä.

Norjalaiseen Teenage boss -formaattiin perustuvan sarjan ensimmäinen tuotantokausi esitettiin Kakkosella syksyllä 2012. Uuden kauden teinipomot ovat taustoiltaan, taloudelliselta asemaltaan ja rahankäyttötavoiltaan hyvinkin erilaisia tyttöjä. Miten alla tarkemmassa esittelyssä olevat tytöt kuukaudesta selviävät ja mitä he lopulta oppivat?

Nina (2.1.)

YLE Kuvapalvelu

Kuinka perheen sisäisen dynamiikan käy, kun itseään supersäästäväiseksi luonnehtiva 16-vuotias Nina saa perheen tulot käyttöönsä kuukaudeksi? Tuleeko uusi säästöennätys?

Nina haavailee ulkomaille muutosta ja niinpä Satu järjestää hänelle tapaamisen paljon matkustelleen blueskitaristi Erja Lyytisen kanssa. Nina matkustaa myös Helsinkiin ja saa sieltä mukaansa hyviä elämänohjeita mallina ja yrittäjänä tunnetulta Martina Aitolehdeltä.

Susanna (9.1.)

YLE Kuvapalvelu

Susanna on perheensä esikoinen ja prinsessa. Hän on tottunut saamaan haluamansa oli se sitten uusi läppäri tai skootteri.

Mutta entä kun kun Susannasta tulee perheensä talouspomo? Saavatko pienemmät sisaret enää mitään? Taloudenhoidon ohella laulajanurasta haaveileva Susanna painii myös esiintymisjännityksen kanssa.

Onneksi laulajatähti Jannika B ja Uuden Musiikin Kilpailun tuomari Aija Puurtinen auttavat Susannaa pulmassa.

Heidi (16.1.)

YLE Kuvapalvelu

Heidi ajattelee lakkaamatta shoppailua. Katastrofin ainekset ovat kasassa, kun äidin ja isäpuolen palkat annetaan tuhlailevan teinin haltuun.

Saavatko edes Salkkaritähdet Tale ja Elias muutettua Heidin kulutustottumuksia? Olga ja Tuukka Temosen tilalla Iitissä Heidi saa maanläheisiä elämänohjeita.

Elli (23.1.)

YLE Kuvapalvelu

15-vuotiaan Ellin hyppysissä ei raha kauaa viihdy. Raha katoaa hetkessä vaatteisiin, kenkiin ja meikkeihin. Millä tavoin hän hoitaa koko perheen taloutta?

Vauhdikkaiden käänteiden lomassa Elli saa elämänohjeita suosikkiartistiltaan Uniikilta ja muutaman vinkin ruokaostoksille julkkiskokki Pipsa Hurmerinnalta.

Asiasanat:

Kommentit

torstaina 23.01.2014

Selvästi näki miten perheen ravinto vaikuttaa tyttöjen ylipainoon: kauppareissulla ostettiin karkkia, mehukattia, rasvatonta maitoa, viinirypäleitä ja ruisleipää. Kaikki nämä nostavat insuliinituotantoa mikä johtaa ylipainoon. Ja einesruokia meni myös. Selvästi näkee ettei ole järkeä suositella vähärarvaisia maitotuotteita kun ne eivät tuo kylläisyyttä.

Hienoa että Hurmerinta kävi antamassa ideoita ruuanlaittoon ja osti onneksi kunnon voita. Nyt kun kerran uudet ravintosuositukset tulivat niin voisi kiinnittä myös huomiota siihen mitä ei pitäisi syödä eli sokeria.


Muualla Yle.fi:ssä