Tekninen ongelma McLeodin tyttärien riesana

Ajankohtaista

Tekninen ongelma McLeodin tyttärien riesana

Julkaistu perjantaina 17.04.2009

Kuva: YLE Kuvapalvelu

McLeodin tyttäret -sarjan keskiviikkoista lähetystä häiritsi ääniselostus eli kaikki jakson repliikit viiveellä suomeksi toistanut robottimainen miesääni.

Toisin kuin jotkut katsojat ovat epäilleet, kyse ei sentään ollut uudesta saati jatkuvaluontoisesta kokeilusta, vaan asian taustalla oli tekninen virhe, jonka alkuperää selvitetään yhä.

Pahoittelemme!

Kommentit

perjantaina 17.04.2009

Äänitekstitys ei olut yksinomaan yllämainitussa sarjassa, vaan ainakin myös norjalaisessa (?) puutarhaohjelmassa.

sunnuntaina 19.04.2009

TV2:n ulkomaisista sarjoista on puuttunut viime aikoina hyvin usein tekstitys. Esm. tänään sunnuntaina PIENI TALO PREERIALLA, eilen KAHDEN KEIKKA, viikolla ETSIVÄ LEA SOMMER ja MC LEODIN TYTTÄRISTÄ vähän väliä.

Miksi on näin?

sunnuntaina 19.04.2009

Miksi McLeodin tyttäriä ei näy Areenassa? Jaksot 201- 203 jäänyt katsomatta ja haluaisin nähdä ne.

tiistaina 21.04.2009

Tekstityksestä:

Tieto siitä, millä alueella Suomea tekstitys on puuttunut, auttaisi meitä selvittämään, missä osassa lähetysketjua ongelma kulloinkin on ollut.

Areenasta:

Valitettavasti YLEllä ei ole sarjan nettioikeuksia.

Miika Jalonen, TV2

keskiviikkona 22.04.2009

Tekniset ongelmat näyttävät jatkuvan tänäänkin sekä ykkösellä että kakkosella, siis ke 22.4.

Ei näytä hyvältä, jos viikossa ei ole saatu asiaa selvitettyä!

keskiviikkona 22.04.2009

Siis mikä ihme on tuollainen tekninen vika jota ei saada korjattua. Ei näköjään tarvitse vähään aikaan taas katsella Ylen kanavia jos tällaiset jatkuu. Tuo monotoninen ääni ei todellakaan ole se mitä haluan kuulla, varsinkin kun tykkään katsoa esim McLeodin tyttäriä kuunnellen mitä he puhuvat, en siis niinkään tarvitsisi edes tekstitystä.

keskiviikkona 22.04.2009

ON SE KUMMAA MEININKIÄ###...!
Eikö YLE:n väki saa sitä robottia hiljennettyä?
Taas se peltipurkki lukee tekstejä ääneen.Tulee ihan isotäti vainaa mieleen.
Ymmärrettävää jos kyse on näkövammaisille tarkoitetusta kokeilusta,mutta ei se kai sitten ole.
"Toisin kuin jotkut katsojat ovat epäilleet, kyse ei sentään ollut uudesta saati jatkuvaluontoisesta kokeilusta, vaan asian taustalla oli tekninen virhe, jonka alkuperää selvitetään yhä"
Näin kirjoitettiin sivun ylälaidassa olevassa YLE:n vastineessa 17.4.
Mikä helvetin tekninen virhe?Eikö YLE jumankauta tiedä mitä kanavalla tapahtuu?
Onhan robotilla jokin tarkoitus koska se osaa virheetöntä suomea.YLE selvästi kokeilee jotain uutta ("...uudesta saati jatkuvaluontoisesta kokeilusta...").
Valkeakosken kaapelissa peltiheikki pulisee mutta ei Lempäälässä antennikodeissa.

keskiviikkona 22.04.2009

Herätys! Nukkuuko äänitarkkailija.

keskiviikkona 22.04.2009

Voisko joku varmistaa, ettei tätä päällepuhumista oteta käyttöön eräiden kehitysmaiden tapaan !

keskiviikkona 22.04.2009

Raivostuttavaa!!! Sama ongelma jatkui myös tyttärien jälkeen tulevan Norjaa ristiin rastiin ohjelman kohdalla ainakin täällä Jyväskylän seudulla kaapelitaloudessa. Eikä auta, vaikka kieliasetukset muuttaa ohjeiden mukaisiksi.

keskiviikkona 22.04.2009

ainaski turun seudulla uupuu usein tekstitys muutamista ohjelmista

keskiviikkona 22.04.2009

Nyt ei kuulu robottiääntä täällä Helsingin seudulla mutta ei kyllä mitään muutakaan ääntä. Muut kanavat kyllä pulisevat normaalisti - mukaan lukien Yle 1 - mutta taitaa tänään jäädä lapsilta lasten tunti väliin, kun Pikku Kakkosta on vähän tylsä ilman ääniä seurata.

keskiviikkona 22.04.2009

Ei ole hauskaa seurata sairaan pienen pojan tuskaa, kun ääntä ei ole lastenohjelmiin. On odotettu koko päivä!!

keskiviikkona 22.04.2009

Lappeenrannan kaapelitalouksissa ensin robotti Mcleodin ja Norjaa ristiin... ajan ja nyt sitten mykkäkoulua lasten ohjelmien aikana.Antenni taloksilla toimii hyvin,kannatti taas tehdä näitä digivirityxiä....!!!!! Sen jälkeen kun siirryttiin digiaikaan tv läh. on ongelmia jatkuvasti....!!!

keskiviikkona 22.04.2009

Tosi kivaa ettei YLE2:sen internet sivuilla, ohjelman yläreunassa tai missään muuallakaan ole mainintaa äänen puuttumisesta Pikku kakkosesta... ja lapset kiittää!!!!

T:Keravalainen

keskiviikkona 22.04.2009

Ja jälleen uutisten jälkeen palasimme äänettömyyteen. Sijainti Kerava(kaapeli)

keskiviikkona 22.04.2009

Salon seudulla tarkemmin Raatalassa antennitalouksissa se sama robottiääni oli niin McLeodin tyttärissä kuin myös Norjaa ristiin rastiin ajan. En sen jälkeen ole pahemmin YLE:n kanavia tänään 22.4 katsonut.

keskiviikkona 22.04.2009

Haluaisin nähdä joitain vanhoja sarjoja Mcleodin tyttäristä,mutta areenalla niitä ei ole.Miksi?

torstaina 23.04.2009

Jahas, ja nyt sitten puuttuu ääni kokonaan kakkoselta. Eilen täällä kouvolan kaapelitalouksissa ei voinut pitää ääntä päällä, koska se robotti luki tekstityksiä. Nyt sitten yritin muka katsoa suomenkielistä ohjelmaa niin ääntä ei kuulu laisinkaan. Onko siellä tosiaan niin pahoja ongelmia ettei näitä ääniongelmia saada ratkottua vai missä vika piilee. Kyllä jostain syystä kaikilla mainoskanavilla homma toimii ilman sen kummempia ongelmia.

perjantaina 24.04.2009

Tänään on jo perjantai ja aina vaan monotoninen miesääni, on se kumma ettei vikaa saada korjattua vaikka oli resursseja siirtää koko maa yhdellä kertaa digiaikaan, koko ajan on riittänyt vikoja, ainakin täällä Kokkolassa.

lauantaina 25.04.2009

otin tiistain ja keskiviikon McLoydin tyttäret tallentavalla
boxilla, m u t t a miten voi käydä niin että tiistainen oli
siellä kahdesti, siis osa jossa Alex palaa, jää puun alle ja kuolee sekä Steve synnyttää. En katsonut telkkaa enkä digiboxi-tallennuksia välillä, vaan jatkoin tallennusta keskiviikkona.

olin hyvin hyvin pettynyt, koska siinä tapahtuu aina tosi
paljosti 50 min:ssa, sopivasti jännää että romanttista, olen
koukussa ja niin sanoo moni tutuistanikin olevan. Metsolat on
myös t o s i h y v ä kun uusitaan !!!!!!

maanantaina 27.04.2009

Ainakin Topfieldin digiboxissa saa monotonisen robottiäänen pois, kun valitsee puheeksi englannin.

perjantaina 01.05.2009

Robottiääni kiusana myös Etelä-Pohjanmaalla, ainakin Lea Sommer 23.4., Comedy Inc 26.4. ja Vanha Kettu 27.4. löytyivät ilokseni digiboksista tuon soinnikkaan äänen kera. Antennitaloudesta on kyse, eikä digiboksista ole mitään Hollannin kieltä valittu, ihan on Suomi pääkielenä meilläpäin. Kuitenkin esim. Midsomerin murhat 25.4. ja Komisario Lewis 26.4. olivat tallentuneet ilman häirikköselostajaa. Alkaa olla arpapeliä...

keskiviikkona 27.05.2009

Jatkuu sarja vielä syksyllä?

keskiviikkona 18.11.2009

Missä järjestyksessä nämä uusintajaksot tuleva? Ihan 100% varmasti olen viimeiset 4 viikkoa katsonut jokaisen jakson ja välillä tuntuu kun telkkarista tulisi vain joka toinen jakso?

Ja niistä tekstityksistä, Oulun kaapeliverkossa YLE:n ohjelmissa puuttuu tekstejäkin välillä, täytyy korvalla kuunnella koska tekstitykset "Pomppii, vajaita" eli puuttuu lauseita välistä, eilen Stephen Fry puhui ja jaaritteli eikä tekstin tekstiä, toistui useasti kuten myös McLeodin tyttärissä ja useissa muissa.

keskiviikkona 16.06.2010

Ihmettelen tässä minkä tähden maksan televisio lupaa, kun ei ole moneen viikkoon näkynyt yle1 eikä yle2 ei minkään näköistä ääntä eikä kuvaa tule! Missä vika? Asun omakotitalossa eli antennitaloudessa Köyliö, Säkylä sektorilla. Haluan pikaista vastausta tähän, koska jotain on tehtävä, paljon tulisi katsottavaa juuri noilta kanavilta. Esim. tangomarkkinat tulee heinäkuussa ja paljon, paljon muuta hyvää ohjelmaa!

torstaina 17.06.2010

Hei,

on mahdollista, että vika on palveluntarjoajan verkossa, mutta lähetä puhelinnumerosi meilissä tohlopin.dekkari@yle.fi, niin tutkimme asiaa!

Miika Jalonen / TV2

sunnuntaina 20.06.2010

Voiko TV-ohjelmaan mitenkään saada nettioikeuksia kun en voi katsoa sarjaa koska se tulee silloin kun olen töissä

tiistaina 13.07.2010

Täällä myös (Ulvila, Kullaa) tuo miesääni vaivaa miltei jokaisessa ohjelmassa, ohjelmista ei saa mitään tolkkua kun tollainen pälättää päälle! Eikä niitä jaksa sen takia edes katsoa. Samaa kysyn kanssa et minkä helvetin takia edes maksaa tv-lupaa kun kanavat ei toimi! Ja myös 2008-2010 alkuvuoteen saakka ei näkynyt 1 ja 2 kanavaa ollenkaan! Ja vika ei ollut asetuksissa ym. Sitten kun kuva alkoi näkyä niin ilmesty tämä robotti! Ärsyttävää.

perjantaina 30.12.2011

Mc`leodin tyttäret takaisin telkkariin... kaikki jaksot uusintana :)

torstaina 05.01.2012

McLeodin tyttäret uusittiin kokonaisuudessaan vuonna 2010. Tällä hetkellä uusi kierros ei suunnitelmissa ole, eikä Ylellä itse asiassa enää esitysoikeuksiakaan. Uusiminen joskus tulevaisuudessa on toki mahdollinen, mutta tuskin ihan lähiaikoina.

Miika / TV2

lauantaina 14.04.2012

Hyvä tekninen henkilöstö,

miksi esim. Midsomerin murhat -ohjelmassa kaikki repliikit toistettiin. Robottimainen miesääni siis toisti jokaikisen repliikin. Tämä tekee ohjelman täysin mahdottomaksi seurata, koska ääntäkään ei haluaisi laittaa kokonaan pois, jotta kuulee kuitenkin näyttelijöiden äänet. Mykkäfilminä katselu ei okein innosta.

Onko kyseessä jokin tekninen vika? Ja jos on, OLKAA NIIN YSTÄVÄLLISIÄ,JA KORJATKAA SE PIKAISESTI. Tämä sama vika on kummitellut pitkän aikaan samalla ohjelmapaikalla, lauantaisin kli 19.30 alkavissa ohjelmissa, kuten em. Midsomerin murhat ja esim. Yorkshiren etsivät.

Jos kyseessä ei ole tekninen vika, neuvokaa, miten tuon riivatun selostuksen saa pois päältä.

Kiitos.

sunnuntaina 15.04.2012

Lähetä postia sivujen palautelomakkeen kautta, niin toimitan viestin tekniseen neuvontaamme.

Miika / TV2


Muualla Yle.fi:ssä