Kakkonen kertoo

Ruusujen jälkeen

Julkaistu tiistaina 25.05.2010

YLE Kuvapalvelu

Kanavapäällikkö Ilkka Saari myhäilee syystäkin tyytyväisenä: raikas ja elämänmyönteinen australialaissarja Ruusujen jälkeen (sunnuntaisin 30.5. alkaen klo 20) sopii sekä Kakkosen että julkisen palvelun profiiliin kuin sauna rannalle.

- Ruusujen jälkeen on modernia tv-draamaa parhaimmillaan. Lisäksi julkisen palvelun näkökulmaan kuuluu ehdottomasti se, että haluamme tuoda uusia asioita ohjelmistoon myös maantieteellisesti. Siis sellaisia televisiomaita ja –ohjelmia, jotka eivät pääsisi läpi normaalissa mainstream-tv:ssä tai varsinkaan kaupallisella puolella.

Kakkoselle onkin viime vuosina hankittu rohkeasti uusia sarjoja erityisesti Kanadasta ja Australiasta. Ilkka Saari myöntää, että osasyy ratkaisuun on myös raha.

- Raadollisesti monilla yhdysvaltalaissarjoilla on sellainen hintalappu, ettemme kykene emmekä haluakaan kilpailla kaupallisten kanssa.

Saaren mukaan laadullisia kompromisseja uusien aluevaltauksien kanssa ei ole kuitenkaan tarvinnut tehdä. Pikemminkin on ollut ilahduttava yllätys, kuinka laadukasta tv-tuotantoa nimenomaan vaikkapa Australiassa ja Kanadassa nykyään tehdään.

- Englanti ja Yhdysvallat ovat dominoineet tv:n kansainvälistä ohjelmistoa Suomessakin pitkään, mutta erittäin kiinnostavaa fiktiota tehdään nyt muuallakin kuin perinteisissä maissa.

Vaikka Kakkosen uusissa hankinnoissa – Ruusujen jälkeen –sarjan ohella mm. hiljattain loppunut Pirunpeli, 27. heinäkuuta alkava Ensiapuosasto, Sydänmailla ja marraskuussa ohjelmistoon pakaava Raja – The Border – painottuvat Australia ja Kanada, jatkossa ovat edelleen vahvasti esillä esimerkiksi Italia ja Saksa.

- Brittiläiseen ja yhdysvaltalaiseen kerrontaan tottuneille muiden anglosaksisten maiden tarjonta on looginen ratkaisu, koska maat ovat kulttuurisesti lähellä toisiaan ja kielen ohella ihan jo dramaturgisessa otteessa on paljon samaa. Kuitenkin panostamme jatkossa yhä niin italialais- ja saksalaisdekkareihin kuin romanttisiinkin sarjoihin, joilla kaikilla on jo omat fanikuntansa ja etsimme jatkuvasti kiinnostavia ohjelmia laajalla säteellä.

Ruusujen jälkeen alkaa, kun päähenkilö Louisan (Kerry Armstrong) mies kuolee yllättäen sairaskohtaukseen – ja vieläpä vieraan naisen käsivarsille. Lisäksi käy ilmi, että perheen talous on aivan retuperällä. Louisa ja teini-ikäinen tytär Holly (Hanna Mangan Lawrence) joutuvat myymään talonsa ja palaamaan Louisan synnyinkaupunkiin, jossa odottavat niin kipakka äiti kuin menneet ja uudetkin tuttavuudet.

Traagisesta lähtöasetelmasta huolimatta sarjan ote on toiveikas ja keventävä huumori on olennaisella sijalla kerronnassa. Jutta Goetzen ja Elizabeth Colemanin luoma sarja on ollut Australiassa kohtalainen hitti. Kolmannen tuotantokauden kuvaukset aloitettiin tässä kuussa. Kakkonen esittää kesän ja alkusyksyn aikana kaksi ensimmäistä kautta, kaiken kaikkiaan 14 osaa. Jaksokuvaukset ja lähetysajat täällä.

Pikauusinta maanantaisin pääsääntöisesti n. klo 13.30. Jaksot katsottavana myös YLE Areenassa 30 päivän ajan ensilähetyksestä.

Teksti: Miika Jalonen

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.