Juttuarkisto

Kevään saksalaisdekkarit - 4 tuttua, 2 uutta

Julkaistu lauantaina 15.01.2011

YLE Kuvapalvelu

Kakkosen ja saksalaisten tv-dekkareiden yhteinen historia on pitkä. Vaikka sarjojen kerronta on joidenkin mielestä 2000-luvun näkökulmasta jähmeää ja rikoksetkin tapahtuvat usein ylemmän keskiluokan fiineissä puitteissa, monille saksalaisdekkari on edelleen yksi viikon kohokohdista. Tuttu, konstailematon, selkeästi hahmotettava, henkilövetoinen.

Kyseessä onkin kiistatta kanta-asiakasperinne, minkä vuoksi varsinkaan lauantain dekkariin ei hevillä kajota. Ja kun ohjelmapaikalle harkitaan uusia sarjoja, muutokset kerronnassa ja rytmissä ovat korkeintaan maltillisia. Vuosi vuodelta uusien ohjelmien löytäminen käy kuitenkin hankalammaksi, koska Saksassakin rikossarjojen kerronta on mennyt hektisempään, rajumpaan ja "modernimpaan" suuntaan.

Toistaiseksi tarjontaa on silti riittänyt, ei vähiten yhä jatkavien klassikoiden vuoksi. Alla ajan tasalla olevat tiedot kaikista kevään sarjoista.

YLE Kuvapalvelu

Kahden keikka (Ein Fall für zwei)

lauantai 22.1. ja 19.2. klo 20.50

Yksitysetsivä Matulaa vaatimattomat kolmisenkymmentä vuotta esittänyt Claus Theo Gärtner jaksaa yhä. Myös asianajaja Lessing (Paul Frielinghaus) on ollut mukana jo kaksinumeroisen vuosimäärän. Kakkosella on meneillään Frankfurtiin sijoittuvan sarjan 29. kausi, jonka kolme viimeistä jaksoa keväällä esitetään.

YLE Kuvapalvelu

Kettu (Der Alte)

lauantai 15.1. ja 5.2. klo 20.50

Legendaarinen Leo Kress vaihtui pari vuotta sitten komisario Herzogiin (Walter Kreye), mutta uskollinen Heymann (Michael Ande) on ollut mukana Münchenin fiktiivisen murharyhmän toiminnassa jo vuodesta 1977. Ketusta alkaa 5. helmikuuta tuotantokausi 35 jaksolla Rauhoitusajan päättyessä (Ende der Schonzeit), joka esitettiin Saksassa viime vuoden maaliskuussa.

YLE Kuvapalvelu

Siska

torstaisin klo 20 (urheilun vuoksi ei esitystä 10.2. , 24.2. , 3.3. , 5.5. ja 12.5.)

Niin ikään Müncheniin sijoittuvan Siskan uusinnat alkoivat ihan ensimmäisestä jaksosta viime syyskuussa. Tammikuussa pyörähtää käyntiin jo kolmas kausi, jossa Peter Siska (Peter Kremer) ryhmineen tutkii mm. laulajattareen, naistenmieheen ja vaatesuunnittelijaan liittyviä tapauksia.

YLE Kuvapalvelu

Syyttäjä (Der Staatsanwalt)

lauantai 29.1. klo 20.50

Syksyllä alkanut sarja on lauantai-iltojen tuorein saksalaistulokas, mutta perinteen tuntua tuo nimiosaa esittävä Rainer Hunold, joka näytteli Kahden keikassa Matulan kumppani Franckina melkein sadassa jaksossa 1988-1997. Syyttäjästä on menossa kolmas kausi.

YLE Kuvapalvelu

Epäilyksen alaisena

torstaisin 17.3. alkaen klo 22.35

Eurodekkari-nimikkeen alla esitettävä sarja seuraa naistutkija Eva Maria Prohacekia (Senta Berger). Hänen tehtävänään on kitkeä poliisivoimien sisällä esiintyvää rikollisuutta - tehtävä, jossa ei liiemmin ystäviä saa.. Saksassa parin jakson vuositahdilla edennyt sarja sai kotimaassaan ensi-iltansa vuonna 2002 alkuperäisnimellä Unter Verdacht.

YLE Kuvapalvelu

Erikoisryhmä Stuttgart

lauantaisin 12.3. alkaen klo 21 (ei esitystä 9.4., 30.4. ja 7.5.)

SOKO 5113 on vuonna 1978 aloitettu poliisisarja, joka on saanut 2000-luvulla useisiin eri saksalaiskaupunkeihin sijoittuvia rinnakkaissarjoja. Stuttgartiin sijoittuvaa sarjaa on tuotettu vuodesta 2009. YLE on hankkinut Erikoisryhmä Stuttgartista yli kaksikymmentä jaksoa. Sarjaa esitetään myös kesällä. Sarja päättyy 24.9.2011.

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.