Kakkonen kertoo

Tunnetusta syystä

Julkaistu sunnuntaina 10.07.2011

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaisin 11.7.2011 alkaen klo 21.20. Jaksot katsottavana YLE Areenassa kuukauden ajan tv-esityksestä.

Tärkeä aihe, josta kerrotaan vahvalla, mukaansatempaavalla tunnelatauksella ja joka pysäyttää.


Toistaiseksi tuntemattomasta syystä –sarjan Ylelle tilannut Timo Järvi ei epäröi, kun häntä pyytää kertomaan, miksi sarja alun perin hankittiin ja minkä vuoksi se nyt saa toisen tuotantokauden.

- Sarjassa yhdistyvät kiinnostava ja merkittävä. Molemmat aspektit ovat sekä Ylelle että Kakkoselle tärkeitä. Ohjelman myötä haluamme saada aikaan keskustelua liikennekäyttäytymisen syistä ja seurauksista.

Mutta vaikka liikennevalistus onkin yksi sarjan tavoitteista, sitä ei tehdä sormi ojossa saarnaten.

- Modernissa tv-ohjelmassa ei voi saarnata, vaan täytyy mennä tunne ja tarina edellä. Sanoisin, että Toistaiseksi tuntemattomasta ja Kakola ovat kaksi nyt jo päättyneen tilaajaurani kirkkainta helmeä. Kummankin lopputulos kestää täysin kansainvälisenkin vertailun.

Uudella tuotantokaudella on ensimmäisestä poiketen myös selviytymistarinoita – kuvassa yllä vuonna 2007 vakavasti moottoripyöräonnettomuudessa loukkaantunut Sampo Knuutila ja hänen tyttöystävänsä Noora Haapala.

- Saimme sekä ohjelmapalautteen että sarjasta tehdyn katsojatestin perusteella sellaisia viestejä, että avauskauden jaksot olivat liiankin ahdistavia ja mollivoittoisia. Otimme siitä onkeemme ja haimme mukaan toiveikkaampiakin tarinoita. Tapauksia, joista on oikeasti selvitty voittajina.

Valoisammista sävyistä huolimatta Toistaiseksi tuntemattomasta syystä ei tietenkään ole ohjelma, jonka jaksoja olisi kepeää katsella ohimennen. Timo Järvi toteaa, ettei kaikkien ohjelmien tarvitse sellaisia ollakaan.

- Parhaimmillaan tv-ohjelma voi muuttaa ihmistä. Itse olen katsonut toisen kauden jaksoista suurimman osan, ja omaan ajamiseni on muuttunut sarjan myötä selvästi. Nuorempana ajoin välillä aika kovaa. Liikenneonnettomuus on usein silmänräpäyksestä kiinni, ja tuloksena on aina ketjureaktio, jossa tuskaa ja surua aiheutuu monille ihmisille. Tämän sarjan myötä joutuu samastumaan onnettomuudesta aiheutuviin ihmiskohtaloihin.

Kahdeksanosaisen tuotantokauden jälkeen uusitaan 5.9. alkaen sarjan ensimmäisen kausi. Ei esitystä 12.9. (Painin MM).

Teksti: Miika Jalonen

Sarjan kotisivut

Tuottaja Markku Kaireksen haastattelu

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.