Ajankohtaista

Game of Thrones ja kevään muut huippusarjat

Julkaistu perjantaina 25.11.2011

Valtaistuinpelaajia, salakuljettajia, vampyyreita ja lentoemäntiä

Kakkosella nähdään tulevana keväänä neljä kansainvälistä merkkisarjaa. Fantasiadraama Game Of Thrones, kieltolain aikaiseen Atlantic Cityyn sijoittuva Boardwalk Empire ja vampyyribuumin kypsin edustaja True Blood ovat HBO-tuotantoa. Syyskuussa ensi-iltansa Yhdysvalloissa alkanutta Pan Amia esittää ABC.

Game of Thrones (2. kausi alkaa 7.2.2013)

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaisin 12.1. - 15.3.2012 klo 22.05. Jaksot katsottavana YLE Areenassa kahden viikon ajan tv-esityksestä. Toinen tuotantokausi alkaa 7.2.2013. Jakso viikossa -rytmin lisäksi molemmat Game of Thronesin kaudet esitetään tv:ssä paketteina seuraavasti: puolet ensimmäisestä kaudesta 24.1. ja toinen puolisko 31.1. Seuraava kausi puolestaan samalla periaatteella 7.2. ja 14.3.

"Talvi on tulossa". George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu on yksi uuden fantasiakirjallisuuden kirkkaimmista helmistä. Aatelissukujen valtataisteluista ja -juonitteluista kertova, yhä jatkuva romaanisarja on niin henkilökuvauksen, juonen kuin dialoginkin osalta silkkaa valyrialaista terästä. Sen ovat huomanneet myös koko ajan kasvaneet lukijajoukot, jotka ovat tehneet kirjoista maailmanlaajuisen menestystarinan.

Niin ison, että oli vain ajan kysymys, milloin apajilla ovat myös elokuva- ja tv-yhtiöt. Toteutuksesta vastasi lopulta HBO, joka päätti tuottaa Tulen ja jään laulun ensimmäisestä osasta kymmenosaisen tuotantokauden. Tulos on kelvannut vaativillekin Martin-faneille. Tarjolla on kiemuraisia henkilösuhteita, ääritekoihin purkautuvia tunteita ja ihmismielen kaikkien viettien vientiä - melkoisen väkevää draamaa.

Boardwalk Empire 

YLE Kuvapalvelu

TV2 sunnuntaisin 15.1.2012 alkaen klo 21. Jaksot katsottavana YLE Areenassa kahden viikon ajan tv-esityksestä. Boardwalk Empiren ensimmäinen kausi päättyy 1.4. Toinen kausi alkaa 4.11.2012

Kun tv-sarjan takana ovat ohjaajalegenda Martin Scorsese ja Sopranos-tuottaja Terence Winter, odotukset eivät ole ihan matalimmasta päästä. Veteraanit eivät myöskään petä, vaan Boardwalk Empire puhaltaa eloon 1920-luvun Atlantic Cityn, jossa kieltolaki luo puitteet häikäilemättömälle opportunismille ja korruptiolle. Kaleidoskoopissa kieppuu salakuljettajia, raittiusseuralaisia, poliittisia vehkeilijöitä, klaanilaisia, liittovaltion agentteja ja tosielämän hahmoja Lucky Lucianosta Al Caponeen.

Sarjan suurin neronleimaus on kuitenkin pääosan antaminen Steve Buscemille. Hyypiöroolien ja sivuosien erikoismies tekee elämänsä vivahteikkaimman työn kulisseista koko kaupunkia ohjailevana talousmiehenä. Buscemin Nucky Thompson on kunniallisen julkisivun suojissa vehkeilevä rikollinen, mutta myös syvästi inhimillinen hahmo, jonka monitahoisuus murtaa tyylikkäästi gangsterien kuvaamiseen liittyviä kliseitä.

True Blood 

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaisin 22.3.2012 alkaen klo 22.05. Jaksot katsottavana YLE Areenassa kahden viikon ajan tv-esityksestä. Viides kausi alkaa 18.4.2013.

True Bloodin kolmas tuotantokausi paljasti jälleen lisää useimpien päähenkilöiden taustoista, aikomuksista ja tosiolemuksesta. Hahmogalleria laajeni vampyyreista muodonmuuttajiin, ihmissusiin ja - sankaritar Sookien tapauksessa - keijuihin.

Mutta miten käy neljännellä kaudella, kun Sookien ja Billin välit ovat taas vaihteeksi kylmemmät kuin napajää? Menettääkö Jason jälleen yhden rakkauden? Mikä ajaa Ericiä, kun kosto on jo saatu? Entä kuullaanko vampyyrikuningas Russellista vielä?

Pan Am 

YLE Kuvapalvelu

TV2 sunnuntaisin 16.9. - 30.12.2012 klo 20.20. Ei esitystä 25.11. (uinnin EM-kilpailut) ja 16.12. (uinnin MM-kilpailut). Jaksot katsottavana YLE Areenassa kahden viikon ajan. Ensiesitys Kakkosella 8.4.2012 alkaen.

Mannertenväliset lennot yleistyivät 1960-luvulla. Kun lentoalan glamour oli korkeimmillaan, yksi yhtiö oli ylitse muiden: Pan Amin lentäjät olivat sankareita, ja lentoemännän pesti oli monen nuoren naisen unelmien täyttymys.

Pan Am on 13-osainen sarja ajasta, jolloin jokainen lento Atlantin yli oli tapaus. Tapahtumien keskiössä ovat lentoyhtiön työntekijät, joita esittävät Christina Ricci, Margot Robbie, Michael Mosley, Kelli Garner, Karine Vanasse ja Mike Vogel.

 

Näin Kakkonen uudistuu

Tutustu alkuvuoden ohjelmistoon

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.