Juttuarkisto

Tyttöjen Kakola

Julkaistu torstaina 05.01.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaisin 12.1.2012 alkaen klo 21.25. Ensimmäinen jakso katsottavana ennakkoon YLE Areenassa viikon ajan ennen esityspäivää, muut kuukauden sen jälkeen.

Huom. Neljännestä jaksosta järjestetään 2.2. netissä Aitio, jossa ohjelmasta voi keskustella lähetyksen aikana ja sen jälkeen. Mukana chatissa Tiina, yksi tyttöjen mentoreista. 19.1. pidetyn Aition kooste on luettavissa omasta artikkelistaan.

Kakolan toisella tuotantokaudella Suomen tunnetuimpaan vankilaan muuttaa kahdeksan päivän ja jakson ajaksi kuusi rötöstelevää tyttöä. Onnistuuko sarja tavoitteessaan muuttaa kohti oikeaa vankilaa viettävien elämien suunta?

Ida, kaksoset Sanna ja Senja, Crista, Viivi ja Tiina ovat 15-17 -vuotiaita tyttöjä, joiden tilillä on mm. päihteiden käyttöä, pahoinpitelyitä ja varkauksia. Kaikilla on jo lukuisia kohtaamisia sosiaalihuollon ja virkavallan kanssa.

Saatuaan esimakua lukkojen takana istumisesta ja vankilarutiineista Kakolan nuoret tapaavat yksitellen vankilan johtoryhmän, joka arvioi tyttöjen tilannetta ja henkilökohtaisia haasteita.

Johtoryhmään kuuluvat vankilanjohtaja Kaisa Tammi-Moilanen, kriminaalipsykologi Taija Stoat ja väkivalta- ja nuorisotyön asiantuntija Olavi Sydänmaanlakka.

Kakolan aikana nuoria haastetaan miettimään tekojaan, niiden seurauksia, sekä valintojaan ja asenteitaan. He saavat tuntuman siitä, millaista vankilan karu arki olisi, sekä keinoja ja eväitä elämänsä muuttamiseen. 

Tytöt osallistuvat Kakolaan vapaaehtoisesti, huoltajiensa suostumuksella. Kakolan on tuottanut Tarinatalo Oy.

YLE Puheen Aamussa pohditaan jokaisen tv-lähetyksen jälkeen edellisen illan ohjelman aiheita Olga K:n kanssa, mukana mm. Olavi Sydänmaanlakka. Kuuntelijat voivat soittaa lähetyksen aikana numeroon 020 690 001 ja kommentoida myös verkossa.

Sarjan ohjelmakortti

Kakola Facebookissa

 

Näin Kakkonen uudistuu

Tutustu alkuvuoden ohjelmistoon

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.