Juttuarkisto

Märät säpikkäät

Julkaistu sunnuntaina 08.01.2012

TV2 torstaisin 12.1.2012 alkaen klo 21. Uusinta sunnuntaisin klo 20.20. Jaksot katsottavana YLE Areenassa kuukauden ajan tv-esityksestä.

Ohjelmamme on sekoitus eri lajityyppejä: julkkishaastatteluita, musiikkivideoita, sketsejä, katugallupeja ja kaikenlaista hulluttelua usealla eri kielellä. Sarja on kuvattu pohjoisessa ja Helsingissä. Se on kahden erilaisen kulttuurin törmäys viihdyttävällä otteella.

Oman hybridiohjelmaformaattinsa kehittäneet Suvi West ja Anne Kirste Aikio ovat nuoria saamelaisnaisia, jotka jyräävät pyörremyrskyn lailla kliseisimpien kansaansa ja kulttuuriinsa liittyvien käsitysten yli. Märissä säpikkäissä (Njuoska bittut) nauretaan tasapuolisesti saamelaisille, suomalaisille, vähemmistöille, enemmistöille - ja ennen kaikkea itselle.

 

Oheinen Jenni Vartiainen -parodia Leivänumuseni on jo You Tube -hitti, mutta kahdeksan 25-minuuttisen jakson aikana on luvassa muutenkin sen sortin menoa, että se on - tässä yhteydessä takuulla ainoaan latteuteen turvautuen - nähtävä omin silmin.

Käsikirjoitus Suvi West, Kirste Aikio ja Veera Ikonen. Ohjaaja: Oskari Sipola. Tuotanto: Tarinatalo Oy.

Päivitys 21.2.2012: Märkien säpikkäiden jatkosta neuvotellaan.

Suvin ja Kirsten haastattelu Yle Olotilassa

Märät säpikkäät Facebookissa

Näin Kakkonen uudistuu

Tutustu alkuvuoden ohjelmistoon

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.