Juttuarkisto

Satuhäät: Tunteikkaat elokuvahäät

Julkaistu keskiviikkona 18.01.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaina 23.1.2012 klo 21. Ohjelma katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä.

Anu Rasimus, 33, ja häntä vuoden vanhempi Jarno Nyroos vihitään Maarian kirkossa Turussa helteisenä kesäkuun lauantaina. Elokuvateemaiset hääjuhlat pidetään Maarian Mahdin urheilutalolla.

Anu ja Jarno ovat seurustelleet häiden aikaan vajaat neljä vuotta.

Jarno on työskennellyt kahdeksan vuotta maalarina ja hitsaajana nosto- ja siirtolaitteita valmistavassa yrityksessä. Jarnon toimenkuva talossa on muuttunut useampaan otteeseen ja nyt sulhanen kouluttautuu testaajaksi ja jälkitarkastajaksi.

Anu on valmistunut emäntäkoulusta ja opiskellut sittemmin laitoshuoltajaksi. Fyysisestä rasituksesta aiheutuneiden selkävaivojen vuoksi Anu on kuitenkin joutunut jättämään siistijän ammatin ja etsimään muunlaista työtä.

Spontaani Anu haaveilee ammatista luovan työn parissa, mutta morsiamen taiteelliset lahjat ja hersyvät ideat ovat hyödyksi myös häidensä järjestämisessä. Sen lisäksi, että Anu hoitaa juhlan visuaalisen suunnittelun itse, on morsiamen myös määrä esiintyä häissä.

Anulla on kaksi lasta aiemmista liitoistaan; 10-vuotias Jimi ja 5-vuotias Johan. Pojat asuvat arjet isiensä luona, mutta viikonloput ja loma-ajat Jimi ja Johan viettävät Anun ja Jarnon kotona.

Jarnon suhde Anun lapsiin on ollut alusta asti lämmin ja rakastava. "Heistä on tullut kuin omia lapsia", kertoo Jarno.

Anu ja Jarno elävät häiden alla tasapainoista ja rakkaudentäytteistä elämää, mutta pari on joutunut kohtaamaan tiellään myös raskaita taipaleita.

Anu sairastaa paniikkihäiriötä, mikä on asettanut parin rakkaussuhteen astetta kovemman haasteen eteen.

"Pakko myöntää, että jossain vaiheessa tuli olo että nyt rupeaa riittämään. Mutta sitten ajattelin, että enhän minä halua Anua jättää, kun minä kuitenkin tykkään niin paljon", kertoo Jarno.

Anun ja Jarnon rakkaustarina alkoi, kun pari kohtasi yhteisen tuttavan syntymäpäivillä helmikuussa 2007. Anu asui vielä tuolloin Johanin isän kanssa, mutta avoparin liitto oli jo ehtoon puolella.

Herrasmiehen elkein esiintynyt Jarno sytytti kipinän Anun sydämessä, mutta tutustuminen ei johtanut flirttiä pidemmälle, sillä kumpikaan ei halunnut loukata Anun vielä kesken olevaa parisuhdetta.

Puolen vuoden kuluttua parin tiet kuitenkin jälleen kohtasivat. "Me Anun kanssa vaan, ruvettiin juttelemaan ja siitä se meni vähän romanttisemmallekin puolelle. Saatettiin siinä muutama pusukin vaihdella jossain vaiheessa", kertoo Jarno.

"Meillä oli vähän säpinää ja minä vein sen muista erilleen ja kaadoin puun alle ja pussailin sen kuoliaaksi", nauraa Anu. Anun ja Jarnon intohimoinen temmellys ei päättynyt mättäälle. Parin seurustelu alkoi ja johti kihlautumiseen.

Anun ja Jarnon oli tarkoitus mennä naimisiin vuoden päästä kihlautumisesta, mutta Jarnon lomautukset ja Anun sairastelu lykkäsivät häitä. Kun hääpäivä viimein lyötiin lukkoon, alkoi Anu saman tien suunnitella unelmiensa satuhäitä.

Jaksossa esitetty musiikki: 1. Helen Hobson: Tomorrow 2. Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus 3. The B-52s: Love Shack 4. Primus: Tippi Toes 5. Nino Rota: Amarcord 6. Jukka Poika: Silkkii 7. Roy Orbison: Pretty woman 8. Christophe Beck: The Pink Panther 9. Bernard Hebb, Finn Svit: Cavatina (from the film Deer Hunter) 10. All Stars Orchestra: A-team 11. Harold Faltermeyer: Memories 12. Stevens, Faltermeyer: Top Gun Anthem 13. Enya: Watermark 14. Shania Twain: From this moment on 15. Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus.

Satuhäiden viralliset Facebook-sivut

Haluatko pitää Satuhäät vuonna 2012

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.