Juttuarkisto

Satuhäät: Kyllä maalla on mukavaa

Julkaistu keskiviikkona 25.01.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaina 30.1.2012 klo 21. Ohjelma katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä.

Henna Kovelahti, 22, ja häntä vajaan vuoden nuorempi Henri Mäki vihitään Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa. Hämeenkyröstä kotoisin oleva pari juhlii runsaan vierasjoukon kanssa maalaishäitään Kuustenlatvan vanhalla koululla.

Paikalla on hääparin, heidän tyttärensä Eevin ja sukulaisten lisäksi paljon Hennan ja Henrin yhteisiä kavereita, jotka ovat tiiviissä kyläyhteisössä tunteneet toisensa lapsuudesta asti.

Henna, Henri ja Eevi asuvat Kyröskoskella Hennan äidin omistamassa rivitaloasunnossa, mutta he suunnittelevat omakotitalon ostamista Henrin vanhemmilta ja muuttamista Hämeenkyrön viljaviin maalaismaisemiin Henrin lapsuudenkotiin.

Henri työskentelee varaosamyyjänä, mutta on heti häiden jälkeen vaihtamassa työpaikkaa autoja valmistavaan yritykseen. Ajoneuvoasentajan koulutuksen saaneella Henrillä on lapsuuden kodissa hyvät tilat korjata ja tuunata autoja, mikä on VPK-toiminnan ohella hänelle tärkeä harrastus.

"Jatkuvasti se näyttelee minulle YouTubesta kaikkia autovideoita. Ei sen puoleen, kyllä ne minuakin kiinnostavat, mutta kun se on jatkuvaa,. Henkalla ei ole minulle muuta asiaa välillä olekaan", kertoo Henna.

Myös Henna on saanut ajoneuvoasentajan koulutuksen, mutta ei ole äitiysloman jälkeen saanut vielä oman alansa töitä.

"Minulla on tarkoituksena vaan tehdä jotain työtä, jotta voimme ostaa oman talon ja mennä naimisiin", kertoo Henna. Henna ja Henri ovat tunteneet toisensa jo teini-iässä. Silloin he kävivät samaa koulua ja pyörivät samoissa porukoissa.

"Se on pyörinyt näissä samoissa mopojengeissä, missä minäkin, mutta se oli täysin erilainen ihminen silloin. Henri oli ehkä vähän lapsellinen minulle", muistelee Henna.

Mutta aika kului ja Henri muuttui aikuisemmaksi ja sai ajokortin vuonna 2007. Muutamaa kuukautta myöhemmin pari alkoi seurustella. Auto oli silloinkin merkittävässä roolissa.

"Rakastuin Hennaan kyllä aika nopeasti. Melkein jo ennen seurustelua rakastuin ja sanoin Hennallekin sen monta kertaa. Ei Henna edes aina jaksanut kuunnella, kuinka paljon minä sitä hoin", kertoo Henri.

"Minä rakastuin Henkassa siihen, että sain olla niin oma itseni sen kanssa", pohtii puolestaan Henna häiden alla.

Parin häiden valmisteluista vastaa Henna, jolla on apunaan ystäviä ja oma äiti. Hääjärjestelyt alkavat jo aikaisin keväällä Tallinnaan tehtävällä hankintamatkalla.

Virosta on tarkoitus hankkia sormus ja tarjottavat alkoholit, mutta tehtävä osoittautuu vaikeaksi. Matkalle oppaaksi lähtee Hennan äiti, joka osallistuu myös häiden kustannuksiin.

Tallinnan matkan jälkeen järjestelyt etenevät lähes suunnitelmien mukaan, mutta hääpäivän aamuna alkavat isot ongelmat. Kampaajalla, vain muutamaa tuntia ennen vihkimistä, morsian saa tekstiviestin, joka järkyttää morsianta.

Jaksossa esitetty musiikki: 1. Peter GreenŽs Fleetwood Mac: Need your love so bad 2. Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus 3. Finntrio: Kyllä maalla on mukavaa 4. Demis Roussos: Forever and ever 5. Gordon Haskell: Sunshine days 6. Ullar Jorberg: Kaugel Kodumaast 7. Bonnie Rait: Spit of love 8. Kings Of Leon: Fans 9. Lay Low: By and by 10. Enya: Orinoco Flow 11. Enya: Watermark 12. Kings Of Leon: Back Down South.

Satuhäiden viralliset Facebook-sivut

Haluatko pitää Satuhäät vuonna 2012

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.