Juttuarkisto

Satuhäät: Kahleista kahleisiin

Julkaistu tiistaina 07.02.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaina 13.2.2012 klo 21. Ohjelma katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä.

Piia Pekkarisen, 34, ja häntä kaksi vuotta nuoremman Marko Pekkarisen maistraatissa solmittu avioliitto siunataan Vantaan Minttukirkossa. Helsingissä asuvan parin yli kolme vuotta kestänyt rakkaussuhde saa näin sinettinsä.

Alun perin kokkolalainen Marko ja Helsingistä kotoisin oleva Piia asuvat Helsingin Mellunmäessä. Vapaa-ajanvietto-ongelmia ei pariskunnalle pääse syntymään, siitä pitävät huolen perheen vilpertit, kaksi ja puolivuotias Jani, kohta vuoden täyttävä Iines sekä brasilianterrieri Kadi.

Nelihenkinen perhe elää nykyisin onnellista ja seesteistä arkea, mutta näin hyvin asiat eivät ole aina olleet. Piian lapsuutta varjostivat läheisen alkoholiongelma ja väkivaltaisuus. Eikä siinä kaikki: vuosia kestänyt koulukiusaaminen johti siihen, että 16-vuotias Piia lähti lääkitsemään pahaa oloaan alkoholilla.

Runsas alkoholin käyttö jatkui muutamien vuosien taukoa lukuun ottamatta toistakymmentä vuotta. Kahden tyttären odotukset ja syntymät saivat nuoren äidin sulkemaan pullon korkin, joka kuitenkin narahti auki myöhemmin uudestaan. Ongelmat kasautuivat kärjistyen lopulta Piian totaaliseen uupumiseen ja lasten huostaanottoon.

Perheenisänä hyvin viihtyvällä Markolla on monta rautaa tulessa. Kirjaa omasta elämästään kirjoittava ja muuttohommia satunnaisesti tekevä Marko toimii myös vankien tukihenkilönä. Lisäksi hän tekee vapaaehtoistyötä kirpputorilla, jonka tuotto menee päihdeongelmaisten hyväksi.

Markonkaan elämä ei ole ollut helppoa. 16-vuotias jalkapalloilijan alku päätyi parantamaan nuoruuden ahdistustaan viinalla ja pilvellä. Myöhemmin huumekoktailiin tulivat mukaan pillerit ja amfetamiini, jonka jälkeen alkoi syöksykierre kohti pimeää aikaa. Huumehelvetti ajoi Markon vuosiksi rötösten tielle ja lopulta tiilenpäitä laskemaan. Muutaman päivän vankilassa istuttuaan Markon elämässä tapahtui suuri käänne.

"Uskoon tulo on se, mikä on muuttanut elämää. Ennen sitä olin epäileväinen siitä, onko jumalaa olemassa", kertoo Marko.

Marko valittiin vankilassa päihdekuntoutusryhmään, jonka avulla hän pääsi eroon riippuvuudestaan. Viinatta ja huumeitta kaltereiden takana elänyt Marko pääsi vankilasta kahden ja puolen vuoden istumisen jälkeen ja elämässä kääntyi uusi sivu.

Piian ja Markon rakkaustarina alkoi aikana, jolloin kummankaan elämäntilanne ei ollut kadehdittava. Piia oli juuri menettänyt lastensa huoltajuuden ja vankilasta vasta vapautunut Marko sai ponnistella siviilielämään sopeutumisen kanssa. Kovia kokenut parivaljakko löysi toisensa netin treffipalstalta, jonne Piia oli laittanut seuranhakuilmoituksen.

Pari tapasi ja ilta päättyi romanttisissa merkeissä musiikkia kuunnellen ja aamu valkeni samoista lakanoista heräten. Vaikka ihastusta jo tuolloin olikin ilmassa, Piian ja Markon seuraava tapaaminen jäi sopimatta. Talvi oli jo ehtinyt taittua kevääksi, kun Markon ikävä toisen luo sai hänet tarttumaan puhelimeen. Pariskunta tunsi toisiaan kohtaan niin suurta yhteenkuuluvuutta, että saman katon alle muutosta päätettiin jo heti seuraavana päivänä. Muuttostressiäkään ei päässyt syntymään, sillä Markon tavaroiden pakkaus ei ollut mikään suuri urakka.

Yhteiseloa oli ehtinyt kulua vain kolme viikkoa, kun Piia päätti kosia tuoretta sulhoaan. Muutama kuukausi ehti vierähtää kihloista, kun Piia huomasi olevansa raskaana. Pariskunta virallisti suhteensa ennen ensimmäisen yhteisen lapsensa syntymää, ja heidät vihittiin avioliittoon maistraatissa muutaman läheisen läsnä ollessa. Reilun vuoden päästä perheen onni täydentyi Iines-tytön syntymän vuoksi.

Hääjärjestelyt alkoivat muutama kuukausi ennen kesäkuussa pidettäviä häitä. Maistraatissa avioliittoon jo aiemmin vihitty pariskunta haluaa uusia vihkivalansa ja saada oman seurakuntansa siunauksen.

Piian ja Markon avioliitto siunataan Vantaan Minttukirkossa, jonka juuret ovat helluntailaisuudessa. Pariskunta ei halua perinteisiä evankelis-luterilaisia kirkkohäitä ja siihen heillä on omat perusteensa.

Jaksossa 4 esitetty musiikki: 1. A. Aallon Rytmiorkesteri: Exodus 2. Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus 3. T.T. Purontaka: Suruun kuole ei suomalainen 4. Yö: Tiedän liikaa elämästä 5. Irwin Goodman: Häirikkö 6. Risto: Rukous 7. A. Aallon Rytmiorkesteri: Nää on niitä hetkii 8. No Man´s Band: Synti sielusta (live) 9. Yö: Vie mut minne vaan 10. Matti ja Teppo: Kunnon mies 11. Georg Ots: Kun päättyy työ 12. Kim Floor: On meillä nyt häät (Matrimony) 13. Johnny: Ihana aamu 14. Elina Haavisto: Rakkaus on tie (live) 15. Enya: Watermark 16. Fredi: Sinua, sinua rakastan.

Satuhäiden viralliset Facebook-sivut

Haluatko pitää Satuhäät vuonna 2012?

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.