Juttuarkisto

Satuhäät: Rakkautta ja reflektointia

Julkaistu keskiviikkona 15.02.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaina 20.2.2012 klo 21. Ohjelma katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä.

Maria Jakobsson, 27, ja Anssi Balk, 30, vihitään Oravaisten kirkossa Pohjanmaalla morsiamen lapsuudenmaisemissa. Kaksikielisiä häitä juhlitaan tanssipaviljonki Bergsparkenissa. Anssi ja Maria ovat seurustelleet häiden aikaan neljä ja puoli vuotta. Parisuhdettaan ahkerasti analysoiva nuori pari vaalii suhdettaan muun muassa reflektion ja voimauttavan läsnäolon keinoin.

Sosiaalityön maisteriksi pian valmistuva ja psykologiaa opiskellut Maria työskentelee Helsingin kaupungin palveluksessa sosiaalivirkailijana. Vapaa-aikanaan Maria harrastaa laulua.

Anssi on valmistunut teknillisestä korkeakoulusta tuotantotalouden osastolta. Diplomi-insinöörin tutkinnon lisäksi toimelias sulhanen on myös laillistettu psykologi. Muun muassa uravalmennusta ja parisuhdeterapiaa tarjoava Anssi etsii häiden alla rekrytointikonsultin ja henkilöstöasiantuntijan työtä. Myös Anssin elämässä musiikki on tärkeässä roolissa, sillä hän soittaa viikonloppuisin teekkarien hääbändissä kitaraa.

Marian ja Anssin katseet kohtasivat ensi kerran kansainvälisen opiskelijajärjestön juhlissa Helsingissä vajaa viisi vuotta sitten. Ensimmäinen ilta oli toisiinsa tutustumista, jossa apuna Anssi käytti muun muassa persoonallisuustestejä. Keskustelut syvenivät entisestään, kunnes Anssi päätti ottaa selvää viehätysmetodiensa tehosta käytännössä.

- Minä koitin ottaa Mariaa kädestä kiinni. Maria oli kuitenkin ujo ja hän päästi irti, muistelee Anssi.

Deittitohtori jäi Marian mieleen. Hänellä oli tiedossaan Anssin etunimi ja tiedekunta, jotka riittivät vihjeiksi sähköpostiosoitteen onkimiseen netistä.

- Lähetin hänelle viestin, että olisitko halunnut tanssia lisää salsaa?

Salsatunnin jälkeen oli kuitenkin hyvästien aika. Anssi oli seuraavalla viikolla lähdössä kolmen kuukauden maailmanympärimatkalle, jolla hän palkitsi itsensä valmistuttuaan diplomi-insinööriksi.

Heti matkalta palattuaan Anssi otti yhteyden Mariaan ja kutsui hänet kotiinsa.

- Minä luulen että minulla oli valmiiksi t-paita ja hammasharja mukana, muistelee Maria.

Yöpaidalle ja hammasharjalle tuli käyttöä, sillä Maria jäi Anssin luo yöksi. Anssin romanttinen puoli paljastui Marialle viimeistään seuraavana aamuna, kun Anssi tarjoili Marialle aamiaisen sydämenmuotoiselta lautaselta.

Maria ja Anssi ovat suunnitelleet häitään pitkään ja hartaasti. Erityisesti Anssille häät ovat näytön paikka. Pikkutarkan parin häissä on paljon ohjelmaa, jossa musiikki on tärkeässä roolissa.

Jaksossa 5 esitetty musiikki: 1. New Film Symphony: Waltz No. 2, Jazz suite No. 2 (from Eyes Wide Shut) 2. Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus 3. Saxo: Emmanuelle 4. Harry James & His Orchestra: I've Heard That Song Before 5. LIVE - Anssi Balk & The Floss: Tuskinpa vaan 6. Carola Häggvist: Främling 7. Highlights: Aldrig skall jag sluta älska dig 8. Barry London: Sarabande 9. Helene & Gänget: Lyssna Till Dit Hjärta 10. Los Indios Tabajaras: Maria Elena 11. Richie Kavanagh: Ride On A Tractor 12. Heikki Laurila: Kolmas mies 13. LIVE - Andreas Forsberg: You Raise Me Up 14. Danny: Työlaulu 15. Heikki Laurila: Luonasi oli aina niin ihanaa - Bei dir war es immer schön 16. The Big Top Orchestra: Bears: Russian Circus March; Snare Drum & Chord 17. Pepe Willberg: Kun rakastunut on 18. Enya: Orinoco Flow 19. LIVE - Kanttori Mikaela Malensten-Ahlsved: Häämarssi näytelmästä Kesäyön unelma 20. Enya: Watermark 21. LIVE - Andres Forsberg: The Prayer 22. Josh Groban, Charlotte Church: The Prayer 23. LIVE - Anssi Balk & The Floss: Tuskinpa vaan.

Satuhäiden viralliset Facebook-sivut

Haluatko pitää Satuhäät vuonna 2012? 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.