Juttuarkisto

Satuhäät: Traagisista vaiheista onneen

Julkaistu tiistaina 28.02.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaina 5.3.2012 klo 21. Ohjelma katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä.

Nurmon kirkossa Etelä-Pohjanmaalla vihitään Anne Savioja, 40, ja Peter Simu, 39, joiden uusperheeseen kuuluvat kummankin aikaisemmista suhteista syntyneet 11-vuotiaat tyttäret Milla ja Anna.

Anne ja Peter ovat tunteneet toisensa jo 15 vuotta. He tutustuivat kun Anne ja hänen ex-miehensä alkoivat seurustella. Peter oli ollut Annen miehen paras kaveri jo lapsuudesta lähtien.

- Mieheni oli 29-vuotias kun hänellä todettiin vatsasyöpä. Puoli vuotta sen jälkeen hän kuoli. Me jäimme Millan kanssa kahden, muistelee Anne.

Annen traagiset kokemukset eivät jääneet siihen. Puolison kuolemasta oli ehtinyt kulua vain puoli vuotta, kun Anne joutui vakavaan auto-onnettomuuteen.

- Auto lähti pyörimään katon kautta ympäri enkä ollut turvavöissä. Minut löydettiin kymmenen metrin päästä autosta, kertoo Anne.

Onni onnettomuudessa oli, että turvaistuimessa istunut kaksivuotias Milla-tytär säilyi vammoitta. Anne sen sijaan sai vakavat vammat, joista keskivaikea aivovamma johti osa-aikaiseen työkyvyttömyyseläkkeeseen. Anne tekee siksi lyhennettyä työviikkoa.

Einestyöntekijänä työskentelevä Anne viihtyy hevosten parissa, sillä hän harrastaa raviurheilua ja ratsastusta. Työ vie Peterin joka kuukausi kahdeksi viikoksi merille, jossa hän työskentelee laivakokkina. Historiaa jo nuoresta asti ahminut Peter harrastaa Suomi-aiheisten esineiden keräämistä.

Annen ja Peterin rakkaustarina alkoi noin neljä vuotta ennen häitä. Kaveripohjalta yhteiselle reissulle lähteneet Anne ja Peter huomasivat illan mittaan viihtyvänsä paremmin kuin hyvin toistensa seurassa.

Kaveruus vahvistui, mutta vakava seurustelusuhde ei kuitenkaan alkanut Annen yrityksistä huolimatta. Yhteydenpito ja satunnaiset tapaamiset jatkuivat noin vuoden, kunnes Anne päätti nostaa kissan pöydälle.

- Sanoin, että en minä tällaista halua. Eikö ole parempi, että unohdetaan koko juttu jos tämä meidän suhteemme pysyy tällaisena, että vaan joskus nähdään, muistelee Anne.

Seurustelun alettua ehtivät Anne ja Peter olla yhdessä melkein vuoden, kunnes puolestaan Peter päätti viedä suhdetta eteenpäin. Hän kosi Annea yöttömän yön tunteina Jurvan leirintäalueella, jossa pari oli viettämässä juhannusta tyttäriensä kanssa.

Jaksossa esitetty musiikki: 1. Juha Tapio: Kaksi puuta 2. Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus 3. Reijo Kallio: Eläköön Suomi 4. Suomen Talvisota: Talvisota-rock 5. Erkki Liikanen: Juokse sinä humma 6. Philip Glass: Metamorphosis Two pianolle 7. Kari Tapio: Laula kanssain 8. Lauri Tähkä & Elonkerjuu: Rakasta rintani ruhjeille 9. Lauri Tähkä & Elonkerjuu: Kimpale kultaa 10. Eppu Normaali: Poliisi pamputtaa taas 11. Neljänsuora: Maailman sinisin taivas 12. Marion: Kylähäät 13. Jussi Raittinen: Tulkaa mukaan 14. Mamba: Vielä on kesää jäljellä 15. Enya: Orinoco Flow 16. LIVE Urut: Kristiina Ylinen: Juhlamarssi satunäytelmästä Prinsessa Ruusunen 17. Enya: Watermark 18. LIVE Anja Polvi ja Lauri Ketola: Oikeesti 19. Finlanders: Oikeesti.

Satuhäiden viralliset Facebook-sivut

Haluatko pitää Satuhäät vuonna 2012? 

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.