Kakkonen kertoo

Soramonttuprinsessat

Julkaistu perjantaina 02.03.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaista perjantaihin 5. - 9.8. ja 19. - 23.8.2013 klo 19.30. Jaksot katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä. Ensiesitys Kakkosella 5.3.2012 alkaen.

Me ollaan haluttu ajaa jokkista pikkutytöstä asti.

Teini-ikäiset kaksostytöt ajavat rallia ja ottavat yhteen sekä toistensa että voimakastahtoisen tallipäällikköisänsä kanssa. Vähemmänkin mielikuvituksellisista aineksista on tehty elokuvia. Tällä kertaa tarina on kuitenkin täysin totta, tosin sillä merkittävällä erolla, että Jessica ja Marianne Grönroos kilpailevat Jokamiesluokassa eli jokkiksessa, joka on – kuten jokainen asiaan vihkiytynyt tietää – ihan eri asia kuin ralli.

- Jokkis on tavallaan aika sisäpiirijuttu. Kisoissa on kuitenkin tosi hyvä tunnelma. Useimmat tuntevat toisensa ja on mahtavaa olla mukana kannustamassa, vaikka ei itse olisikaan ajovuorossa, Jessica sanoo.

Kaksoset jos ketkä tietävät mistä puhuvat, sillä he ovat kiertäneet kisoissa isänsä Maken kanssa lapsesta alkaen. Varhaisimmat muistot ovat radoilta, joita ei enää ole edes olemassa. Vuodesta 2010 lähtien kokemuksia on myös omista ajosuorituksista.

- Paras kisani on tähän mennessä ollut Lahdessa. Vaikka kyseessä oli yksi ensimmäisistä kilpailuistani, ajossani oli vauhtia. Sittemmin se hiipui, tai suoraan sanottuna jäi pois. Itse asiassa vasta Soramonttuprinsessojen ensimmäisen jakson nähtyäni tajusin, mitä iskä on yrittänyt Lahdesta lähtien minulle sanoa. Pitäisi jättää uhoilut vähemmälle ja keskittyä itse ajamiseen. Minulla on ollut taipumusta ajaa kisa mielessäni jo etukäteen, hymähtää Marianne.

Jessican toistaiseksi onnistunein kilpailu ajettiin Hyvinkäällä.

- Ei minulla ole vielä ollut vauhtia läheskään tarpeeksi ja harjoitella pitää tosi paljon, mutta Hyvinkää on mukava muisto, koska siellä uskalsin jo vähän kokeilla rajojani.

Molemmat sisarukset ovat sitä mieltä, että parasta ajamisessa on nimenomaan kilpailu ja sen tuottama jännitys. Jo siitä syystä kummatkin ovat valmiita jatkamaan jokkiksen parissa vielä pitkään.

- Tykkään siitä, että saan ajaa muiden kanssa ja seassa. Siitä tulee adrenaliinipiikki ja tunne, että hei, haluan tehdä tätä lisää, vaikkei vielä pärjäisikään. Seuraavaan kisaan haluaa aina mahdollisimman pian.

Soramonttuprinsessat ei kerro pelkästään ajamisesta vaan Grönroosin koko perheestä, johon kuuluvat kaksosten lisäksi isä Make, tämän uusi vaimo Sinna ja vauva Miliah. Sekä isä että tyttäret, etenkin Marianne, ovat kohtalaisen kiivasta sorttia ja kun kisoissakin ovat sekä hermot että tunteet pinnassa, verbaalisilta otteluilta ei vältytä. Samalla sarja luo kuitenkin myös kuvan aidosta välittämisestä ja lämmöstä vähän erilaisessa perheessä. Jessica tosin hieman harmittelee ohjelman kiistatta melko ronskia kielenkäyttöä.

- Olemme ehtineet nähdä sarjasta pari jaksoa ja joissakin kohdissa on saanut kyllä vähän punastella. On tullut olo, että vähän puhtaammaksi pitäisi suut saada.

Marianne ottaa asian tyynemmin.

- Minun mielestäni sarja kuvaa meitä sellaisina kuin olemme. Ei kenenkään suuhun ole syötetty sanoja.

Teksti: Miika Jalonen

 

Soramonttuprinsessojen ystäväkirja

 

  Jessica Marianne
Syntymäaika 10.2.1994 10.2.1994
Silmien ja hiusten väri Sinivihreät, vaihtelee. Siniharmaa, vaihtelee.
Lempiruoka ja -juoma Perunat ja jauhelihakastike, mehu. Makaronilaatikko ja limut, erityisesti Fanta.
Kuinka rentoudut? Istun sohvalla ja katson telkkaria. Makaan sohvalla ja katson telkkaria.
Tv-sarja CSI Miami ja New York. Vampyyripäiväkirjat.
Luonnehdi lyhyesti siskoasi Marianne on aika ärhäkkä luonne, mutta kuuntelee jos on huolia ja on aina valmis auttamaan. Jessica on tosi mukava ja ystävällinen, ja tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa.
Missä olette erilaisimpia? Itse yritän aina sovitella asiat, ettei tulisi tappeluita ja paha mieli kenellekään. Marianne on ulospäin kovempi, eikä välttämättä näytä jos on kurja olo jostain. Ainakin pukeutusmistyylissä ja hiusten värissä.
Mitä inhoat? Käärmeitä ja ihmisiä, jotka eivät tarkoita, mitä sanovat. Käärmeitä ja hämähäkkejä.
Suosikkisatu Nalle Puh. Tuhkimo.
Parasta juuri nyt Se, kun välit molempiin vanhempiin ovat hyvät ja että saan asua avopuolison kanssa yhdessä. Ajokortin saaminen. Pääsee itsekin liikkumaan, eikä tarvitse aina soittaa kyytiä.

 

Soramonttuprinsessat Facebookissa

 

Näin Kakkonen uudistuu

Tutustu uuteen ohjelmistoon

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.