Juttuarkisto

Satuhäät: Uudelleen löydetty ensirakkaus

Julkaistu tiistaina 27.03.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaina 2.4.2012 klo 21. Ohjelma katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä.

Kirsi Lintunen, 43, ja Peter Oinonen, 45, vihitään Nokian kirkossa äitienpäivän aattona. Pirkanmaalaisparin toukohäitä juhlitaan Nokian Ankkurissa noin 130 ystävän ja sukulaisen seurassa.

Pete on ammatiltaan muurari. Hän on työskennellyt rakennuksella 16-vuotiaasta asti, joten muuraustöiden lisäksi myös timpurinhommat, laatoitustyöt ja muut remontoinnit sujuvat sulhaselta. Kikalla on oma grilli-kioski Pirkkalassa. Grillin pyörittäminen lohkaisee morsiamen vuorokaudesta suuren osan.

Kikan ja Peten rakkaustarina juontaa juurensa yli kolmen vuosikymmenen taakse.

- Oltiin samassa koulussa ja asuttiin samalla kadulla. Vapaa-aikakin vietettiin samoissa piireissä saman ikäisten kavereiden kanssa, muistelee Kikka.

Kikan ja Peten ensirakkaus oli vauhdikasta. Peten polkupyörä vaihtui kuitenkin mopoon, jolloin kylän raitista ja naapurin likassa ei ollut enää kylliksi nuorelle miehelle. Ennen pitkää Kikka jäi tyystin Peten kyydistä.

- Sitten tiet jotenkin erkanivat. En muista minkä takia, mutta minuun se ilmeisesti liittyi, Pete muistelee.

- Suhde päättyi kun sain kuulla, että se oli pussaillut jonkun toisen tytön kanssa. Siitähän tuli ihan draama, Kikka kertoo.

Molemmat aikuistuivat tahoillaan, hankkivat ammatit, avioituivat ja kasvattivat lapset. Nuoruusvuosien seurustelun jälkeen Kikka ja Pete eivät olleet tavanneet toisiaan kolmeenkymmeneen vuoteen ennen kuin teinirakkaat tapasivat yllättäen nokialaisessa baarissa.

- Heiluttelin hänelle, mutta se ei ollut tuntevinaankaan.. Sitten heilutin uudestaan ja se käveli ohi vaan, Kikka kertoo ensitapaamisesta 30 vuoden tauon jälkeen.

- Minä en tunnistanut Kikkaa, kun hänen hiuksensa oli värjätty jotenkin kaksiväriseksi ja minä olin aina pitänyt sitä vaan blondina, kertoo Pete.

Niin roihahti liekkiin vanha rakkaus ja pari jatkoi sulavasti seurustelua siitä mihin se oli jäänyt 70-luvulla. Kikka ja Pete asuivat seurustelun alkuaikoina omissa osoitteissaan, mutta muuttivat myöhemmin yhteen ja sen jälkeen kihlautuivat. Kikka ja Pete asuvat Nokialla Kikan lapsuudenkodissa, jonka yläkertaan pari on remontoinut kodin.

Kikan saattaa alttarille hänen poikansa Toni, joka toimii myös Peten bestmanina. Kaason virkaa häissä toimittaa Peten tytär Camilla. Ennen vihkimistä parista otetaan hääkuvat naapurin maitolaiturilla, saman kadun varrella, jota pitkin Pete saatteli Kikkaa kotiin 33 vuotta sitten.

Jaksossa esitetty musiikki: 1. Kirka ja Anna Babizin: Hienompaa Tiedä En 2. Teleks: Elämäni Viimeinen Rakkaus 3. Maarit: Jäätelökesä 4. Taj Mahal: Fishin´Blues 5. Freeman: Kaksi Lensi Yli Käenpesän 6. Olivia Newton-John & John Travolta: Summer Nights 7. Yölintu: Se Jokin Sinulla On 8. The Platters: Only You 9. Olivia Newton-John & John Travolta: You´re The One That I Want 10. Dollu Parton: Baby I´m Burning 11. The Sounds: Emma 12. Pirkko Manola: Kuinka Rakkaus Alkoi 13. Lou Reed: Walk On The Wild Side 14. The TV Them Players: Soap 15. Enya: Orinoco Flow 16. Mendelssohon-Batholdy: Häämarssi Näytelmästä Kesäyön Unelma 17. Enya: Watermark 18. Sha Na Na: Blue moon 19. Häävalssi: Kuinka Rakkaus Alkoi 20. Sig: Hyvää Syntymäpäivää 21. Disney: Tiputanssi (Chicken Dance) 22. Kom-Teatteri: Kansainvälinen Työväenmarssi 23. Kai Santala: Juhannusvalssi 24. Abba: Happy New Year.

Satuhäiden viralliset Facebook-sivut

Haluatko pitää Satuhäät vuonna 2012? 

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.