Ajankohtaista

Kanavakonsulttivuosi täynnä energiaa ja ideoita

Julkaistu perjantaina 14.06.2013

YLE Kuvapalvelu

Ainutlaatuinen vuosi on ohi, mutta Kakkosen kanavakonsultit ovat yhä intoa täynnä.

-Olen päässyt tekemään niin monipuolisesti erilaisia juttuja, etten olisi voinut etukäteen unelmoidakaan, kulttuurituotantoa opiskeleva Laura kehuu.

Kanavakonsulttien tehtävä oli vaatimaton: paranna TV2:ta. He ottivat haasteen asenteella vastaan.

Keväällä 2012 kahdeksan 18-28 -vuotiasta palkattiin TV2:n kanavakonsulteiksi. TV2 halusi antaa nuorille kuuluvan äänen. Miksi vain arvailla, mitä nuoret haluavat, kun heiltä voi kysyä suoraan.

”Ylellä kyllä tiedetään ja osataan, meidän tehtävänämme oli tuoda energiaa ja räväkkyyttä toimintaan”, toteaa Laura.

Vuodessa on tehty paljon: rakennettu ohjelmakaavioita, kehitetty ohjelmia ja strategiaa, kirjoitettu blogia, tehty mainoksia, kanavajinglejä ja paljon paljon muuta.

 YLE Kuvapalvelu

”Kanavakonsulttius on ollut paras työ, joka minulla on ollut. Ryhmätaidot ja innokas asenne riittävät!”, tällä hetkellä Ylessä harjoittelussa työskentelevä Maria hehkuttaa ja lisää:

”Työ on antanut ennen kaikkea mahtavia kokemuksia ja kontakteja. En usko, että missään toisessa työssä pääsee näkemään yhtiön toimintaa näin laajasti ja hauskalla tavalla.”

Kanavakonsulttien on vaikea nimetä yhtä yksittäistä mieleenpainuvinta työtehtävää. Lauran mielestä yksi hauskimmista tehtävistä on ollut elokuisen Supersunnuntain ohjelmiston suunnittelu ja sen mainosfilmin kuvaaminen Santahaminassa. Mainoksessa kanavakonsultit näyttelevät ja räjäyttävät kasan videokasetteja.

Aapo ja Eljas valitsevat parhaaksi työtehtävksi Puoli seitsemän -ohjelman Suomen ilmiömäisin taituri -kiertueen.

”Ei vain pelkästään sen takia, että pääsin kiertämään mahtavien tyyppien kanssa ympäri Suomea, vaan etenkin sen takia, että se oli projekti, jossa olin mukana aina suunnitteluvaiheesta lähetykseen asti”, Aapo perustelee.

Niilo taas nimeää Areenan uudistukset:

”Hienoa, miten nopealla aikataululla pystyi saamaan aikaan konkreettista uudistusta.”

24. 6. – 11.8. haetaan uutta ryhmää jatkamaan Ylen kehittämistä yhä parempaan suuntaan. Maailman ensimmäiset kanavakonsultit uskovat vaikuttaneensa Yleen ja he toivottavat hyvää jatkoa kanavakonsulttiprojektille.

 YLE Kuvapalvelu

”Tällaista kokemusta on vaikea saada mistään muualta. Kanavakonsulttius on täydellinen pesti oman oppimisen kannalta niin suhteessa mediamaailmaan kuin itseensäkin. Pitää vain luottaa itseensä ja olla rohkea. Se riittää”, Aapo neuvoo työnsä jatkajia.

”Hakeminen kannattaa, jos mieli on avoin uusille ideoille ja haluaa haastaa itseään ajattelemaan laatikon ulkopuolelta. Tärkeää on olla trenditietoinen, eikä junnata samaa juttua päivästä toiseen”, lisää Eljas.

Teksti: Mira Alhonen, Yle markkinoinnin harjoittelija
Kuvat: Kakkosen kanavakonsultit 2012-2013.

Hae Kakkosen kanavakonsultiksi

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.