Hae YLEstä:
YleQ
Etusivu
Ohjelmat a - ö
Ohjelmakaavio
Musiikki
Kuuntele
Lataa ohjelma
Toimitus
Tapahtumat
Pop-Uutiset
YLE Uutiset
YLE Radio
Syvä Ajatus
22.04.2009 YleQ päättyy Täydenkuun viikonloppuun 16.–17.9.2006
Popstudio on musiikinystävän asialla. Arkisin kolme tuntia musiikkia ja puhetta musiikista. Musiikkia tästä hetkestä, menneisyydestä ja myös tulevaisuudesta. Populaarimusiikin rikas perintö soi Popstudiossa monipuolisesti. Juontajina ovat mm. Jani Juntunen ja Susanna Vainiola, kuvat: YLE Kuvapalvelu
Popstudio
arkisin klo 11-14

Popstudion musiikki on valittu käsin, huolella tehdyistä kappaleista. Jokainen laulu on erilainen. Toimittajina Susanna Vainiola ja Jani Juntunen.
musiikki
Minulla soi..

30.8. Kirjailija Leena Lehtolainen

Von Hertzen Brothers: Approach.
Pojat taisivat olla vieraana YleQ:n Popstudiossa, josta ensimmäisen kerran kuulin heidän biisejään Ostin levyn välittömästi. Kun osaa soittaa niin hyvin kuin he, syntyykin improvisatorinen vaikutelma

Iskuryhmä: 1-2-3-4
Tämä varkautelaisten ramopunkkien kokoomalevy kuluu soittimessa uutta levyä odottaessa. Oikeastaan aivan vastakohtaista edelliselle bändille, mutta tässäkin valtava energia ja soittamisen riemu.

Abba: I am a marionette
Abba on taidetta, ja viime aikoina on usein tuntunut tältä. Terapiamusiikkia siis.

Kumma heppu ja lopunajan voidellut. Koko tuotanto.
Hieno, ihan omaa linjaansa vetänyt tamperelaisbändi, jonka kuulaus ja hulluus sopivat hyvin loppukesän iltoihin.

Sonata Arctica: Replica.
12-vuotias poikani diggaa tätä bändiä ja tämä biisi teki äitiinkin erittäin suuren vaikutuksen. Olen ihan ylpeä siitä, että olen onnistunut kasvattaman perheeseemme hevarin.

17.7. Astrid Swan

1. Regina Spektor - Begin to hope: Odotin innolla Reginan uutta ja olin aluksi vähän pettynyt biisien laatuun ja tuotannollisiin ratkaisuihin. Silti en voi vastustaa ja levy paranee mitä
enemmän olen kuunnellut.

2. Midlake - The trials of van occupanther: Kuulostaa Ron Sexsmithin ja Sister Flon sekoitukselta. Ihania sovituksia. En tiedä mitään yhtyeestä, mutta siksi just hauska löytö.

3. Tracy Chapman - Where you live: Olin Helsingin keikalla todistamassa Tracyn ihanuutta. Kuuluu ensimmäisiin suuriin idoleihini, ja jokaiseen kesään.
11.7. Sara Melleri, Gris

1. PJ Harvey - Slow Drug: Mielettömän herkkä, aavemaisesti kasvava biisi. PJ Harveyn äänessä on hullu intensiteetti ja alkuvoima! Koko Uh Huh Her - albumi on itse asiassa ihan loistava.

2. Chris Isaak - Wicked Game: Tämä on ehkä ainoa kappale, jonka edes tiedän herralta, mutta eipä haittaa kun tää on niin täydellinen yksilö. Ei kyllästytä ikinä. Video bambimaisen Helena Christensenin kanssa on jo taideteos sinänsä. Ihana kesäiltaisin.

3. Sarah Vaughan - Black Coffee: "I'm talking to the shadows from one o'clock 'til four and Lord, how slow the moments go and all I do is pour black coffee since the blues caught my eye". Uskomaton nainen ja yksi sielukkaimmista äänistä. Sarahin Summertime on myös ihan omaa luokkaansa.

4. The Knife - Pass This On: Ihan uusi tuttavuus! Ja mehukas! Kasarivaikutteista konepoppia parhaimmillaan. Näillä on tosi friikkejä juttuja, jotka vaan toimii, kuten esimerkiksi steel - pannut, jotka kumisee syntetisaattorin lomassa. Musta on myös ihanaa, että nää on sisaruksia. Karinin aksentti muistuttaa mua välillä Baccarasta, mikä lämmittää sydäntä.

5. Frank Sinatra - The Girl From Ipanema: Kitara alussa viettelee trooppiseen kesäunelmaan, ja nuori Frank havajipaidassa täydentää kuvan! Haluaisin oikeastaan tehdä vaikka coverin tästä, tää on niin hyvä!
3.7. Markus Nordenstreng, The Latebirds

1. Tom Petty: Highway Companion (American Recordings)

-Petty ei petä. Highway Companion on monella tapaa jatke kymmenen vuoden takaiselle mestariteokselle eli Wildflowersille, vaikka tuottajana on häärinyt tällä kertaa Rick Rubinin sijaan Jeff Lynne. Minimalistisesti tuotetulla levyllä Petty soittaa itse rumpuja, ja laulaa paremmin kuin koskaan. Skaala ulottuu herkistä folk-tunnelmista riffirockiin.

2. Elvis Costello & Allen Toussaint: The River In Reverse (Verve)

-New Orleansin musiikillisena luotsaajana jo yli neljän vuosikymmenen ajan toiminut Allen Toussaint äänitti läjän vanhoja ja uusia biisejään yhdessä Elvis Costellon ja tämän yhtyeen, The Impostersin kanssa. Soittohan svengaa kuin hirvi ja erityisesti Toussaintin laulamat kipaleet vetävät ihon kananlihalle. Toivottavasti hepun kotikaupunki nousee pian takaisin jaloilleen.

3. Pearl Jam: Pearl Jam (Sony BMG)

-En ole koskaan ollut bändin varsinainen fani, joten yllätyin todella positiivisesti tästä levystä. Loistavaa perinteistä garage-rockia, muutama todella hieno popraita, kuten Parachutes, ja Vedder sekä kumppanit paremmassa iskussa kuin vuosiin. Olisi hienoa nähdä bändi livenä nyt, koska edellisen kerran Suomessa vieraillessaan vuonna -93 Pearl Jam ei varsinaisesti vakuuttanut livenä. Syy tosin taisi olla bändin poikien kovasti nauttimissa kotimaisissa virvokkeissa.

4. T Bone Burnett: A True False Identity, Twenty Twenty (Sony BMG)

-Loistavaa soittoa, hienot lyriikat ja todella maaginen mood. T Bonen nimihän on tuttu lähinnä tuottajan ominaisuudessa (mm. O Brother -soundtrack, Wallflowers, Elvis Costello yms), mutta heppu on tehnyt myös loistavia omia levyjä jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Sekä uusi albumi että kokoelma ovat ehdottomasti hankinnan arvoisia.

5. Solo Adultos: Lost Weekends (MuFarang International)

-Loistavaa trooppista soundia, jonka alkuperämaata on todella vaikea lähteä arvailemaan pelkästään musan perusteella. Sattumoisin Paloheinässä asustava rumpalimme Jannehan se on tästäkin vastuussa yhdessä bostonilaisen Chris Coten kanssa. Lost Weekends sopii loistavasti kesäpäivän soundtrackiksi.

26.6. Ninni Poijärvi

John Hartword: Good Old Boys
Erittäin sopivaa kesämusiikkia. En tiedä miten hyvin tätä levyä on saatavilla, itse ostin levyn fiilispohjalta ja hyvä että ostin. Johnin viulunsoitto on hauskalla tavalla omaperäistä ja äänestä löytyy karismaa. Old timen ja bluegrassin välimaastossa mennään. Ihan kesämökkikamaa.

Sheryl Crow: Long Gone Lonesome Blues
Tämä kappale löytyy Hank Williamsin lauluista tehdyltä tribuuttilevyltä ”Timeless”. Biisi teki heti lähtemättömän vaikutuksen ja ennen kaikkea Sheryl laulaa sen todella rouhakasti.

Anders Osborne: Living Room
Ollaan valittu levy parhaaksi autoilumusaksi, jos on pitkä matka edessä. Little Feat- henkistä roots musaa.

Jackson Browne: Running on Empty
Tämä kun pärähtää soimaan niin tulee kyllä aina hyvälle tuulelle. Ei voi mitään. Täydellinen levy, täydellinen biisi.

Kasey Chambers: Pony
Australian lahja musiikkimaailmalle.. Kasey on aivan loistava lauluntekijä melko nuoresta iästään huolimatta. (Kappale tuntui heti kertakuuntelun jälkeen niin mainiolta että otettiin se Hoedown-bändin ohjelmistoon.) -Toivottavasti saadaan Kasey joskus Suomeenkin, tuolla naapurissa hän on nimittäin vieraillut jo useaan otteeseen.
12.6. Eero Koivistoinen

Toumani Diabate's Symmetric Orchestra Boulevard De L' Independence
-Malin korataituri on kerännyt vahvan kokoonpanon jossa mukana myös naapurimaiden Senegalin, Burkina Fason ja Guinean huippumuusikoita.

Miles Davis Quintet live in Zürich ja live in Copenhagen 1960
-Eurooppalaisten radioyhtiöitten aarteita vihdoinkin levyllä.
Miles Davis, John Coltrane, Wynton Kelly, Paul Chambers ja Jimmy Cobb
hyvässä vireessä. Coltranen viimeinen kiertue Milesin kanssa ennen
soolouralle omistaumista. Tranen soitto mielenkiintoisessa
siirtymävaiheessa

Kanye West Late Registration
-Hip hop elää parhaillaan mielenkiintoista kehitysvaihetta.
Kanya West esiintyy kesällä myös Suomessa Porin Jazz Festivaaleilla.

Janacek : Sinfonietta
Andrew Davis/Royal Stockholm Philharmonia Orchestra 1999
-Janacek on tällä hetkellä kuuntelussa klassiselta puolelta, hienoja
vaskisävyjä


Jimmy Scott / Falling in love is wonderful
-Jimmy Scottin jo välillä hukassa ollut romanttinen klassikko.
Ray Charles säestää pianolla ja vastaa tuotannosta. Jimmy Scott antoi vaikutteita mm. Billie Holidaylle, Dinah Washingtonille
ja Nancy Wilsonille.


Frank Zappa
Rox & Elsewhere
-Zappan parhaita livetaltiointeja. Osaavassa kokoonpanossa mukana mm. George Duke. Ruth Underwood ja Chester Thompson. Hienoja sävellyksiä ja komeaa soitantoa.

Redrama / Street Music / Don Johnson Big Band
-Suomalaisen hip hopin uusinta ja kiinnostavinta.
5.6. Jarmo Juhala (Trendi, Rumba, N.Y.T. -liite)

NELLY FURTADO: Maneater (biisi)
- Jos jokin tuoksuu hitiltä niin tämä. Hieno paluusinkku. Timbalandin tuottamaksi yllättävän poppia.

KELIS: About To Hate Me (biisi)
- Edellinen Kelisin albumi säilyi henk. koht. voimasoitossa pari vuotta. Sensuellisti nariseva laulu lupaa paljon kesäkuussa tulevalta levyltä.

ORSON: Bright Idea (albumi)
- Niin mukaansatempaava, että kuulokekuuntelun aikana toimisto-olosuhteissa pitää puristaa hiirtä, jotta saa hillittyä itsensä nostamasta käsiä ylös ja kirkumasta.

THE FEELING: Fill My Little World (biisi)
- Toinen single, toinen täysosuma. Melodia kuin pikaliimaa. Albumi luvassa kesäkuussa.

PHARRELL WILLIAMS ft. KANYE WEST: Number One (biisi)
- Pharrellin albumin julkaisua on lykätty yli puoli vuotta heikosti menestyneiden sinkkujen takia ja mies passitettiin takaisin studioon tekemään parempia biisejä. Kanyen mukanaolo viittaa jo laskelmointiin, mutta biisi tarttuu. Kuultavissa ennakkoon Pharrellin nettisaitilla
Mikko Von Hertzen, kuva: vonhertzenbrothrs.com 29.5. Mikko Von Hertzen (Von Hertzen Brothers)

Mä oon kuunnellu viime aikoina aika paljon seuraavia levyjä (koska yleensä mä kuuntelen aina levyjä enkä yksittäisiä biisejä:

1. Sufjan Stevens: Illinois
2. Sigur Rós: Takk
3. Wolfmother: Wolfmother
4. The Cardigans: Super Extra Gravity
5. The Beatles: Abbey Road

Siinä on jotain uutta ja vanhaa. Kuitenkin levyjä, jotka aika usein tekee mieli laittaa soimaan. Sit ku hatuttaa nii tohon vois vielä lisätä:

6. Rage Against The Machine: Battle Of Los Angeles
22.5. Sam Shingler / Montevideo

1. Sophie Zelmani - Sing And Dance
Mielettömän kaunis, lohdullinen ja vangitseva lauluääni. Tähän levyyn tulee palattua säännöllisesti, kuten viime aikoina.

2. Jenny Wilson - Love And Youth
Sarjassamme ruotsalaisia naisneroja, osa 2. Mahtava levy, jossa on
kaikkea - kauniita kappaleita, hienoja lyriikoita ja tanssittavia
biittejä.

3. Flaming Lips - At War With The Mystics
Aluksi oli vaikeuksia päästä sisälle tähän levyyn, mutta nyt se soi
lähes koko ajan.

4. Sébastien Schuller - Happiness
Pariisin lähiöstä tulee muitakin kauniita asioita kuin La Haine
-elokuva, mm. tämä suorastaan meditatiivisen hieno albumi.

5. Treeball - Liars in Love
Treeballin kolmas albumi on mielestäni bändin paras. Nick Trianin ja
Astrid Swanin katkeransuloiset duetot toimivat upeasti.
8.5. Markus Partanen (YleQ Jatzofrenia sunnuntaisin klo 20-21)

1. Spyritual: Wall of Soul (Kitty-Yo)
Tunnelmallista kotimaista "chill-soulia", jonka melankoliaan tuli palattua liian pitkän lopputalven aikana monta kertaa.

2. Loka: Fire Shepherds (Ninja Tune)
Edellistä energisempää elektronista rytmimusiikkia uudelta tuttavuudelta, jota on vaikea lokeroida. Kaikuja vaikkapa Cinematic Orchestrasta, mutta riittävästi myös ikiomaa otetta - ja vaihtelevia tahtilajeja.

3. Betty Davis: This Is It! (Vampisoul)
Murhaava funk-nainen, Jimi Hendrixin tyttöystävä, myöhemmin Miles Davisin vaimo/muusa ja lopulta artisti omilla ehdoillaan. Hyvin valittu kokoelma Betty Davisin kolmelta albumilta 70-luvun alkupuolelta.

4. Kullrusk: Spring Spring Spring Spring Spring (Moserobie)
Monipuolisen äkäistä, ruotsalaista groove- ja räyhäjazzia kahdelta efektoidulta fonilta + kompilta. Levyn nimi puhuu puolestaan - oli se sitten ruotsia tai englantia.
2.5. Jukka Takalo

1. Morrisseyn uutta olen ehtinyt kuunnella levyltä liian vähän, keikka loi kyllä jykevää uskoa pitkään rock'n'roll-elämään. Kalle Päätalokin eli ensin 40 vuotta ja vasta sitten kirjoitti 40 vuotta eletystä elämästä.

2. Ark-yhtyeen levytykset kelpaavat autossa niin äidille kuin
tyttärelle, niitä tuli pohjoisen pääsiäisreissulla kuunneltua.
Idols-Ilkan debyytti ei vastannut odotuksia edes 7-vuotiaan levyn
haluajan mielestä. Ei ollu tarpeeksi rokkia. Isuzukin kuulemma laulaa paremmin.

3. Kuuntelen yleensä yksittäisiä biisejä repeatilla loputtomasti, en
niinkään kokonaisia levyjä. Semmoisia biisejä jotka jotenkin
vangitsevat. Tässä sarjassa ikiklassikko on Jeanetten Porque te pas.
Tehosoitossa viimeaikoina: Johnny Cash: Bridge Over Trouble Water,
Nelly Furtado: Try, Cardigans: Good Morning Joan.

4. Lordin euroviisuedustus on hieno asia. Lordin voitto Suomen
karsinnasta on parasta mitä Suomessa on tapahtunut sitten -95
maailmanmestaruuden. Henkiset lukot aukesivat ja orjuus loppui. Uusi aika alkoi, uusi sukupolvi nousi enemmistönä valtaan. Kiitos Lordi!

1) Mikä radiossa soinut kappale on viimeksi jäänyt mieleesi?
-Avasin radion ja sieltä alkoi kuulua jännittäväsoundinen laulu, jossa miesääni lauloi että Hän asuu näillä kulmilla. Arvasin ennen biisin loppua että tämän täytyy olla se Samae Koskinen.

2) Mitä kappaletta et valitettavasti koskaan ole kuullut radiosta?
-No omalta uralta löytyy muutama parempi albumiraita, joita ei ole ehkä koskaan radiossa soitettu...Joo, se että albumeilta ei soiteta radioissa kuin singlejä, vaikuttaa siten, ettei albumille kannata monien mielestä laittaa liian montaa "hittipiisiä". Toisaalta se antaa mahdollisuuden laittaa levylle epäsinglemäisiä taidepläjäyksiä, jotka tukevat albumin "kokonaisuutta".

3) Minkä kappaleen haluaisit kuulla radiosta "tänään"?
-SEN biisin. Joka päivä haluaisi kuulla jotain uutta tai vanhaa,
ainutlaatuista, innostua jostain jutusta. Aina ei voi rakastua.
Muulloin kuin joka päivä on tyytyminen nostalgiaan ja simuloida
menneitä urotekoja klassikoiden kautta.
24.4. Jori Hulkkonen

Jane Birkin: Fictions (albumi)
Johnny Marr kitarassa ja huuliharpussa, biisejä mm. Rufus Wainwrightilta, Kate Bushilta ja Divine Comedyltä, loistavaa latenight musaa kotiin.

Morrissey: Ringleader Of The Tormentors (albumi)
Mozzarella vauhdissa. Levy hieman epätasaisempi kuin ...Quarry, mutta huippuhetket Dear God Please Help Me, Life Is A Pigsty, The Youngest Was The Most Loved ja At Last I Am Born ovat miehen soolouran top-10 biiseissä. Ja keikkakunto tuntui olevan mainio

Pet Shop Boys: I'm With Stupid (single)
Tulevan Fundamental-levyn ekaa singleä voi käydä kuuntelemassa etukäteen osoitteessa www.petshopboys.co.uk ja kyllä herrojen paluu vuosien '87-'89 italovaikutteiseen matskuun ainakin minut vakuuttaa, tuottaja Trveor Horne tuntuu olevan mies paikallaan.

Snax & Ianeq: Fill Me Up (single)
Saksalaisen Get Physical Music -levymerkin voittokulku jatkuu, tämä hieman Prince/Prelude-vaikutteinen sinkku on kevään kovimpia levyjä DJ-laukussa.

Treeball: Liars In Love (albumi)
Treeballin toistaiseksi paras levy, Nickin ja Astridin äänet soivat entistä eheämmin yhteen ja biisimateriaali on todella vahvaa ja sovitukset täynnä detaljeja.

18.4. Mariska

1. Marvin Gaye, What's going on
Klassikko, johon voi palata uudestaan ja uudestaan. Tätä kuunnellessa en voi oikein muuta tehä ku huokailla ja ihmetellä, kuinka joskus jotkut voivatkin saada musiikin kuulostamaan täydelliseltä.

2.a Tribe Called Quest, The love movement
Tähän albumiin voi aina luottaa, ku on saanu yliannoksen mtv höpöhöpöblingbling-jutuista.

3. Kevin Mark Trail, Perspective
Biisi toimii ku häkä. Kerrasta koukkuun. Mieltä nostava sanoma.

4. Ying Yang Twins, Wait
Mä kyllä tykkään tuhmista jutuista biiseissä, ja tässä biitti sekä kuiskaaminen tekevät kappaleesta semmosen, että on vaan pakko jäädä kuuntelee..hypnoottista.

5. Basement Jaxx, Rooty
Ja nää heebot tekee kyl albumin toisensa jälkeen täynnä massiivisia hittejä. Miten on mahollista? Sitä mietin, ja joraan tään tahtiin ja muistelen menneitä..
kuva: Ceebrolistics 12.4. Mattip (Ceebrolistics)

1) Modeselektor - Hello mom!
(llen Alienin Bpitchcontrol -levy-yhtiön modeselektorit tulee rosis-klubille perjantaina 14.4. soittamaan liven

2) Vladislav Delay - Four Corners
(soitti pikseliähkyssä loistavan keikan)

3) Jukka Poika - Apajilla
(tullut kuunneltua, että mitä tuli tehtyä, ja mitä Jukka on saanut aikaan)

4) DJBB - Road Single
(pumpannut remixejä taajaan)

103,7 Mhz
» Popstudio
Minulla soi..

Lähetä palautetta

» Klassikoita Kuusta
» Popstudion haastattelut ja vierailut nyt myös mp3-äänenä
Ajankohtaista
DVD-arkisto
Nettitesti
Soitetut laulut
Viikon uudelleenjulkaisut
Viikon levyt
Nettiaudiot