vaikka tuli pallisija niin kärkisija ei kyllä vahvistunut vaan päinvastoin: 223 pojon kaula lyheni 204:ään. että tarkempana siellä ylhäällä sekä maikkarissa sasha&co!

ahonen tekee kelpo tilin myös tällä mc-kaudella ja ei saa varmaankaan urheilijapalkkaa ensi kaudeksikaan...
telkussa esiteltiin ahosen perheen siisti haussi. kelpaa siellä junnun hypellä ja kannustaa myös-tv:stä-tuttu-iskää!

#219751 - 25-01-2004 19:50 Re: Mäkihypyn MC
hepo Poissa.
Member

Rekisteröitynyt: 01-03-2002
Viestejä: 2304
Olishan se aika jo MC-voitto Suomeen saada ja nimenomaan Jannelle sen soisi. Eihän hän välttämättä voittajatyyppi parhaasta päästä ole, mutta hienolta urheilijalta tulee joka tapauksessa hieno ura. Hyvä Janne
Alkuun
#219752 - 26-01-2004 02:36 Re: Mäkihypyn MC
Anonymous
Unregistered

Lähinnä Ahosen kanssa toiseksi parhaan suomalaishyppääjän asemasta kilvoittelevat Veikko Kankkonen ja Jari Puikkonen. Kankkonen saavutti olympiakultaa- ja hopeaa sekä kaksi mäkiviikon voittoa. Puikkonen taas suurmäen sekä lentomäen MM-kultaa sekä useita muitakin mitaleita. Hän ei kovin kaksisesti menestynyt maailmancupkiertueilla, mutta oli suurkisojen venyjä.

Janne Ahonen on nyt kymmenkunta vuotta kuulunut mäkihypyn eliittiin. Kyllähän jollain tavalla hänen uraansa on leimannut se, että hän on ollut tiukoissa voitto- ja mitalikamppailuissa yleensä se häviävä osapuoli (Trondheim poikkeuksena). Meriittilista kuitenkin mittava: MM-kisoista 1 kulta, 1 hopea (lentomäestä) ja 1 pronssi, joukkuemäestä kolme MM-kultaa ja olympiahopeaa, kaksi mäkiviikon voittoa, maailmancupin kokonaiskisassa kakkos- ja kolmossijoja. Jos Ahonen voittaa vihdoin tällä kaudella cupin, niin silloin en epäröi pitää häntä Suomen toiseksi parhaana hyppääjänä. Ainakin Niemisen ja Soinisen pitämistä Ahosta parempina hyppääjinä on kyllä olympialaisten yliarvostamista.

Viestejä: 0
Hyvin näyttää hyppy kulkevan Hautamäellä ja Ahosella. Ei muuta kuin mitalia hakemaan.

Hyvä kisa suomalaisilta.
Turskan haamuhyppy avauskierroksella vei voiton.

Ahonen päräyttää kiihdytysautolla Salpausselän Kisoihin
Mäkihypyn maailmancupia johtava Janne Ahonen ja Eagle Racing –talli tuovat Salpausselän Kisoihin yleisön nähtäväksi Ahosen viime kesänä käyttämän kiihdytysauton.

Mäkihyppääjä Janne Ahonen sijoittui viime vuonna avauskaudellaan kiihdtysajossa SM-sarjassa pronssille, voittaen yhden osakilpailun.

Kisayleisö pääsee tutustumaan kiihdytysautoon lähempää kisa-alueella sijaitsevassa 1500 hengen yleisöteltassa. Ahosen käyttämä menopeli oli viime kaudella 900-hevosvoimainen Competition-luokan kiihdytysauto, jonka huippunopeus on noin 300 kilometriä tunnissa.

Samassa yleisöteltassa sijaitsevat mm. monipuoliset ravintola- ja virkistyspisteet sekä oheisohjelmalava.

Menestyksekkään uransa ensimmäistä mäkihypyn maailmancupin voittoa metsästävä Ahonen on kotiyleisön nähtävissä lauantai-iltana joukkuemäessä sekä sunnuntaina Nordic Tournamentin avauskilpailussa.

Julkaistu 17:35

Suomen Janne Ahonen voitti mäkihypyn maailmancupin osakilpailun Saksan Willingenissä lauantaina. Saksalainen Georg Späth sijoittui toiseksi ja hävisi suomalaiselle 11,6 pisteellä. Norjan Roar Ljökelsöy oli kolmas.

Ahonen hyppäsi pisimmät hypyt kilpailun molemmilla kierroksilla. Ahosen hypyt kantoivat K130-mäessä 132,5 metriä ja 133,5 metriä, joista hän sai 242,8 pistettä.
Matti Hautamäki sijoittui kuudenneksi ja Tami Kiuru kymmenenneksi.
Jussi Hautamäki oli 21:s, Akseli Kokkonen 31:s ja Veli-Matti Lindström 41:s.
Voitollaan Ahonen vankisti asemiaan maailmancupin kokonaiskilpailun johdossa.

Anonymous

Kohta alkaisi olla joillain tahoilla selitysten keksimisen aika. Onko maailmancup kinkkucup, mäkihyppy maailman pienin laji vai kenties voittaja so******* etukäteen? Jäämme odottamaan mielenkiinnolla
Alkuun
#219762 - 14-02-2004 18:38 Re: Mäkihypyn MC
Jäsen

Loc: yes
mc:n kokonaiskisan voitto hakkaa vaativuudessaan olympia-, mm- ja maanosamestaruuden. vain todelliset huippu-urheilijat ovat huipulla koko kauden.
Alkuun
#219763 - 14-02-2004 19:13 Re: Mäkihypyn MC
SH Poissa.

Viestejä: 1
Siltikin oi Ahoska kun olisit vastaavassa kunnossa tarkalleen kahden vuoden kuluttua...

Loc: yes
janneen luottaneet ovat pettyneet. aina.
Alkuun
#219766 - 15-02-2004 00:27 Re: Mäkihypyn MC
Anonymous

Kuten Trondheimissa, parilla mäkiviikolla ja lukuisten joukkuemäkien ankkurina?

Loc: yes
mc:n kokonaistulokset,lillehammer, nagano, slc, val di fiemme, lahti, ramsau...

[toki pari pikku poikkeusta pitkältä uralta löytyy]
[Edited]

Alkuun
#219769 - 15-02-2004 12:39 Re: Mäkihypyn MC
SH Poissa.

Viestejä: 1
Kyllä virus kannattaa alkaa kannustamaan kaikkien muiden maiden hyppääjiä, nehän voittaa paljon todennäköisemmin!