Peruspalvelut rapautuvat maaseudulla

Syrjäisten kuntien asukkaat ovat vaikeuksissa, kun esimerkiksi terveyspalvelut ja työvoimatoimistot pakenevat ulottumattomiin. Helsinki vaikuttaa Molokin kidalta, jonne kaikki uppoaa. Etusivu pohtii, miten maaseudun voisi pelastaa.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

24.05.2012 | Toni Laaksonen | Kommentit (0)

8½-yhtyeen EP:n kansi, jossa harmaalla taustalla kuvattuna siluettina aurinkolasit päässä olevan pukumiehen kuva.

Olemme turkulainen rock-trio nimeltä 8½. Entisen rumpalimme lähdettyä karkuteille vaihdoimme bändin sisällä soittimia ja karsimme ilmaisustamme kaiken söpön ja popikkaan. Samalla lyöntiaseeksemme muodostui säröbasson, äkäisen puhelaulun ja raivokkaiden rytmien pyhä kolminaisuus. Uunituore Jean-Luc EP tarjoaa kahdenkymmenen minuutin edestä taukoamatonta tykitystä.

Kotipaikkakunta: 
Turku
Musiikkityyli: indie, post-everything, shoegaze
Perustamisvuosi: 
2010
Kokoonpano: 

Aleksandr Manzos - laulu / kitara; Minna Nieminen - basso / laulu; Pyry Kunnas - rummut / laulu

YleX kommentoi

Tykkäämme: 

Kansainvälisenkuuloista runttausta. Bändin itsensäkin kovasti mainostama säröbasso tuo kyllä bändin soundiin oman omaperäisen leimansa. Ja vaikka bändi ei haluakaan tehdä söpöä poppia, niin silti Indie Music Black Magic Ritual-biisissäkin on tarpeeksi koukkuja.

Vielä odotamme: 

Tämäntyyppinen musiikki herää henkii aivan eri tavalla keikoilla, joten kova työtä vain keikkarintamalla. Sen myötä varmasti varmuutta tulee vielä enemmän lisää ja maine kiirii. Kovasti toivon, ettei ehdoin tahdoin ruveta lisäämään runttausosastoa, ainakaan melodioiden kustannuksella.

Kristallipallo: 

Homma on sen verran hyvin hallussa, että jos Indie Music Black Magic Ritualin lailla eteneviä tiukkoja biisejä syntyy enemmänkin, niin yhtye voisi vaikka samantien hypätä A Place To Bury Strangersin lämppäriksi.

Kommentointi

Kommentit (0)

Viikon Tehot

Viikon albumi

  • Isac Elliot - Follow Me

    Musaviikko käynnistyy CHVRCHESilla, Becky G:lla ja Nicki Minajilla, jolla on mukana tällä kertaa kunnon köriläskööri: Drake, Lil Wayne ja Chris Brown. Uusi viikko tarkoittaa myös uutta Viikon albumia. Tällä viikolla kuunnellaan Isac Elliotin odotettua kakkosalbumia. Kohta soi lanteita ketkuttava Hush!

    Kuuntele Viikon albumia! 

Muualla Yle.fi:ssä