Mitkä seurakuntavaalit?

Seurakuntavaaleissa äänestettiin laiskasti. Vain 15,6 prosenttia äänioikeutetuista äänesti. Etusivu pohtii, miksi kirkko ei kiinnosta.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Happy-biisin tahtiin tanssineet nuoret pidätettiin Iranissa: Loukkasivat maan lakeja

22.5.2014 klo 08:23 | YleX | Lähde: Yle Uutiset | Kommentit (0)

Naiset esiintyivät videolla ilman päähuivia, joka on pakollinen. - Kuva: YouTube

Pharrell Williamsin Happy-biisin tahtiin videolla tanssineet nuoret rikkoivat Iranin äärikonservatiivisia lakeja.

Ainakin kuusi nuorta on pidätetty Iranissa Pharrell Williams -fanivideon tekemisestä. Yle Uutisten mukaan nuoret olivat tehneet Willamsin Happy-kappaleen pohjalta oman videon, jolla he tanssivat asunnossa sekä talon katolla. Video on kuvattu maan pääkaupungissa Teheranissa.

Poliisin kerrotaan puuttuneen asiaan, koska videolla rikotaan äärikonservatiivisen Iranin tabuja. Esimerkiksi tanssiminen itsessään on tabu, minkä lisäksi pojat ja tytöt eivät saisi tanssia yhdessä. Myös naisten esiintyminen ilman huivia on Iranin lakien vastaista.

Nuorten pidättäminen tapahtui tiistaina 20. toukokuuta ja he ovat joutuneet julkisesti katumaan tekoaan valtion omistamalla tv-kanavalla. Teheranin poliisipäällikkö varoitti, että video loukkaa yleistä sivellisyyttä.

Sosiaalisessa mediassa nuorten kohtelua on vastustettu kiivaasti. Myös popartisti Pharrell Williams otti kantaa aiheeseen.

 

Fanit ympäri maailman ovat tehneet aiemmin lukuisia videoita Happy-kappaleesta.

Lue lisää Yle Uutisten jutusta: Iranin moraalipoliisi iski nuoriin, jotka tanssivat netissä amerikkalaisen pophitin tahtiin

Henkilöt: Pharrell Williams

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä