Mitkä seurakuntavaalit?

Seurakuntavaaleissa äänestettiin laiskasti. Vain 15,6 prosenttia äänioikeutetuista äänesti. Etusivu pohtii, miksi kirkko ei kiinnosta.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Hevikaupunki Oulussa hallitaan myös indierock

4.6.2014 klo 17:40 | Samppa Rautio | Lähde: YleX | Kommentit (0)

Kuva: YleX

Oululainen indierock-bändi Satellite Stories on keikkaillut Japanissa asti. Bändin kitaristi Marko ja laulaja-kitaristi Esa osaavat yhä arvostaa keikkoja myös kotikaupungissaan. Oulussa vedetyn keikan jälkeen voi hengailla kavereiden kanssa, mikä ei ulkomailla ole useinkaan mahdollista.

YleX oli viime viikonloppuna Oulussa YleXPopissa. Matilla on näkemys Suomen hevikaupungiksikin kutsutun Oulun musiikkiskenestä.

- Samaan aikaan kun nahkamöröt kiersivät Eurooppaa ja vei median huomion, kaupungissa syntyi ja voi paksusti myös indie-skene. Hyvä esimerkki siitä on Satellite Stories.

 Pohjoisesta ponnistava bändi pääsi vuonna 2011 ensimmäistä kertaa soittamaan Oulun Tavastiaksikin kutsutun 45 Special -ravintolan yläkertaan.

 - Se oli kaikin puolin silmät avaava kokemus. Nähtiin, että vähän laajemmallekin väestölle näyttää musiikki toimivan, laulaja-kitaristi Esa kertoo.

 Katso alta Matin ja Satellite Storiesin tapaaminen.

Asiasanat: Oulu, Satellite Stories
Henkilöt: Matti

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä