Mitkä seurakuntavaalit?

Seurakuntavaaleissa äänestettiin laiskasti. Vain 15,6 prosenttia äänioikeutetuista äänesti. Etusivu pohtii, miksi kirkko ei kiinnosta.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Maailmantähdet haluavat oman konsertin – kesäfestarit kamppailevat artistikiinnitysten kanssa

2.4.2013 klo 11:14, päivitetty 3.4.2013 klo 11:08 | Iida | Lähde: Yle Uutiset | Kommentit (0)

Provinssirockista 2012 - Kuva: Tomi Mikola

Nimekkäät maailmantähdet haluavat oman konsertin parempien tuottojen perässä. Samoilla kesäfestareilla ei ole varaa kalliiden megatähtien kiinnittämiseen.

Osa maailmanluokan tähdistä on jo niin kalliita, että festareilla ei ole niihin varaa, kertoo Yle Uutiset. Muun muassa Seinäjoen Provinssirockin ohjelmiston kasaaminen on ollut haastavaa tänä vuonna. Provinssin kanssa samaan aikaan järjestetään toistakymmentä muuta festivaalia Euroopassa, joiden kanssa käydään kilpailua esiintyjistä.

- Kilpailu Euroopan sisällä alkaa olla aikamoisen ankaraa tällä hetkellä ja ei ole kyllä helppoa, sanoo Provinssirockin promoottori Juha Koivisto Yle Uutisille.

Ykkösartistit alkavat olla liian kalliita suomalaisfestivaaleille. Koivisto nimeää liian hinnakkaiksi esiintyjiksi muun muassa Metallican ja Iron Maidenin. Uudemmista tulokkaista kovia keikkapalkkioita pyytävät Koiviston mukaan esimerkiksi The Killers ja Kings of Leon.

- Huippuartisteilla palkkiot alkavat olla seitsennumeroisia lukuja ja kyllähän silloin festivaalin kokoluokan täytyy olla lähempänä sataa tuhatta kävijää, että tämmöisiin nimiin pystyy lähtemään mukaan. Ehkä osa nimistä on jo karannut suomalaisten festivaalijärjestäjien ulottumattomiin, arvioi Koivisto.

Omista konserteista saa festivaaleja paremmin rahaa

Useita supertähtiä nähdään Suomessa tänä vuonna, mutta omilla keikoillaan ja vähemmän festivaaleilla. Tänä kesänä Suomessa konsertoivat muun muassa P!nk, Rihanna ja Bon Jovi. Yle Uutisten mukaan yksi syy omiin konsertteihin on raha, sillä niistä saa paremmat tuotot.

Live Nation Finlandin pääpromoottorin Scott Lavenderin mukaan esiintyjät haluavat myös kontrolloida enemmän koko konserttituotantoa.

- Tarjoamme joillekin bändeille suomalaisia festareita, mutta he haluavat esiintyä omalle yleisölleen. He haluavat rakentaa ympäristön, joka toimii bändille ja yleisölle. Yhtyeet haluavat osallistua koko konserttituotantoon enemmän kuin aiemmin, Lavender kertoo.

 

Lue lisää Yle Uutisisten sivuilta: Kesäfestareilla ei enää varaa ykkösartisteihin

Lue myös:Keikkailun muutos Suomessa 80-luvulta tähän päivään

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä