Mitkä seurakuntavaalit?

Seurakuntavaaleissa äänestettiin laiskasti. Vain 15,6 prosenttia äänioikeutetuista äänesti. Etusivu pohtii, miksi kirkko ei kiinnosta.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Pharrell Williams kannustaa ruotsalaisia feministejä – muusikko pyrkii putsaamaan maineensa

16.9.2014 klo 15:40, päivitetty klo 16:58 | Sofia Thurén, Ninni Suomalainen | Lähde: Hollywood Reporter, Guardian | Kommentit (0)

Muusikko Pharrell Williams kutsui feministipuolueen johtohahmon lavalle keikallaan juuri ennen Ruotsin parlamenttivaaleja. Vuonna 2013 artisti suututti feministit Robin Thicken kanssa tehdyllä Blurred Lines -kappaleella.

Pharrell Williams heittäytyi poliittiseksi keikkaillessaan Tukholman Globe Areenalla 13. syyskuuta. Williams otti kantaa vielä viikonloppuna käynnissä olleisiin parlamenttivaaleihin.

- Kuulin, että tänne saattaa olla tulossa feministinen puolue. Annetaan välillä naisille mahdollisuus johtaa maailmaa, Williams spiikkasi ja kutsui lavalle Feministinen aate -puolueen johtohahmon Gudrun Schymanin.

Schyman tanssi lavalla Williamssin Happy-hitin ajan. Feministipuolue ei kuitenkaan sunnuntaina 14. syyskuuta ylittänyt valtiopäivien äänikynnystä, koska puolueen kannatus jäi 3,1 prosenttiin. Feministipuolue pyrki parlamenttiin nyt ensimmäisen kerran. Puolueen tarkoituksena on puuttua muun muassa naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, naisten asemaan työelämässä, ihmiskauppaan sekä yksin elävien naisten taloudelliseen tilanteeseen.

Williamsia on kritisoitu Robin Thicken kanssa tekemästään Blurred Lines -kappaleesta. Biisin sanoituksissa vihjaillaan, ettei ei tarkoita aina ei. Monet ovat tulkinneet kappaleessa käsiteltävien hämärtyneiden rajojen liippaavan liian läheltä raiskausta. Lisäksi Williamsin osion ronskeissa sanoituksissa lauletaan muun muassa I'll give you something big enough to tear your ass in two eli vapaasti suomennettuna annan sinulle jotain niin isoa, että perseesi repeää. Myös biisin vähäpukeisia malleja esittelevä musiikkivideo on herättänyt huomiota ja suututtanut feministejä ympäri maailmaa.

Williams on kritiikin jälkeen nostanut useassa otteessa esiin omia feministisiä arvojaan. Artisti on muun muassa puhunut tasa-arvoisen palkkauksen puolesta ja sanonut kaipaavansa naispresidenttiä Yhdysvaltoihin.

Kohu Blurred Lines -kappaleen ympärillä ei osoita laantumisen merkkejä vieläkään, sillä tällä hetkellä biisinikkareita syytetään plagioinnista. Marvin Gayen perikunta haastoi Robin Thicken, Pharrell Williamsin ja T.I.:n oikeuteen, koska Blurred Lines -kappaleessa on niin paljon samankaltaisuuksia Gayen vuonna 1977 ilmestyneen Got To Give It Up -kappaleen kanssa. Valan alla Thicke paljasti, että hänelle on annettu huomattava osuus julkaisurojalteista, vaikka todellisuudessa hän ilmaantui nauhoituksiin kännissä ja lääkkeissä, eikä osallistunut biisin tekemiseen.

Katso kappaleen musiikkivideo alta.

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä