Mitkä seurakuntavaalit?

Seurakuntavaaleissa äänestettiin laiskasti. Vain 15,6 prosenttia äänioikeutetuista äänesti. Etusivu pohtii, miksi kirkko ei kiinnosta.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Rokumentissa bailataan YleXPop-klubilla – esiintymässä Matti Airaksinen ja Softengine

10.10.2014 klo 18:30, päivitetty 13.10.2014 klo 10:34 | YleX | Kommentit (0)

Kuva: Markus Korpi-Hallila

Elokuvafestivaali Rokumentti järjestetään tänä vuonna kymmenennen kerran. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään useita ilmaistapahtumia.

Rokumentti Rock Film Festival järjestetään 12.–16. marraskuuta Joensuussa. Perjantaina 14. marraskuuta tapahtuman yhteydessä ravintola Kerubissa järjestetään YleXPop-klubi, jota tähdittävä Parasta ennen! -ohjelmasta tuttu Matti Airaksinen sekä vuoden 2014 Euroviisuedustajamme Softengine.

Vaikka festari on enimmäkseen rock-henkinen, myös viime vuonna Rokumentissa esiintynyt Airaksinen uskoo ihmisten löytävän tiensä myös ysärijumputusbileisiin.

- Viime vuonna siellä oli todella hyvä meininki. Saattaa olla, että soitan tällä kertaa myös jotain leffamusaa tai tv-sarjojen tiukkoja tunnareita. Joensuussa pitää aina soittaa myös vuonna 1990 tehty Arto Myllerin Enon disco, Airaksinen kertoo.

Juhlavuoden kunniaksi Rokumentissa järjestetään monia ilmaistapahtumia, joista suurin on Elokuvia Ilosaaressa -ulkoilmaesitys.

- Ulkoilmanäytös keskellä koleinta marraskuuta on niin pöhkö ajatus, ettei sitä voinut jättää tekemättä. Luvassa on extreme-ulkoilmanäytös, jossa tuodaan kesä keskelle talvea. Vaikka väkisin, sanoo Rokumentin taiteellinen johtaja Petri Varis.

Ulkoilmanäytöksen lisäksi Rokumentin juhlavuoteen kuuluu muun muassa Cinemare-tapahtuman kanssa järjestetty kauhuelokuvakonsertti sekä ilmainen avajaisgaala, jossa esiintyy Aino Venna.

Rokumentin teemaohjelmisto ja varsinainen elokuvaohjelmisto julkaistaan lokakuun puolivälissä. Elokuvanäytösten lipunmyynti käynnistyy maanantaina 27. lokakuuta. YleXPop-klubin liput ovat myynnissä ravintola Kerubin verkkosivuilla.

Lue lisää tapahtumasta Rokumentin verkkosivuilta.

Lue myös:

Rokumentti keräsi ennätysyleisön

Henkilöt: Matti Airaksinen

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä