Mitkä seurakuntavaalit?

Seurakuntavaaleissa äänestettiin laiskasti. Vain 15,6 prosenttia äänioikeutetuista äänesti. Etusivu pohtii, miksi kirkko ei kiinnosta.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Ruisrock-juontaja Ile: Mitä hölmömpiä juttuja kerron, sen parempi

4.7.2014 klo 14:01, päivitetty klo 15:09 | Samppa Rautio | Kommentit (0)

Kuvassa YleX Aamun Ile.

Ruisrockin Rantalavalla nähdään juontotehtävissä YleX Aamusta tuttu Ile, jonka noloin festarimuisto liittyy bajamajoihin.

YleX Aamusta tuttu kultakurkku Ile toimii jälleen juontajana Ruisrockin Rantalavalla. Kokenut konkari hallitsee juontamisen metkut, ainakin omasta mielestään.

- Festareilla juontaminen eroaa radiojuontajan hommasta siten, että festareilla ihmisiä pitää käskyttää. Ei saa käyttää konditionaalia eli isi-muotoa. En mä esimerkiksi voi huutaa, että "nostaisitteko käsiä ilmaan", Ile kertoo.

Ile luottaa festarijuonnoissa samaan seikkaan kuin radiossa: huumoriin.

- Olen mä laulattanut Ruisrockissa jengiä erilaisilla mainoslauseilla. Joku vuosi laulettiin siellä porukalla, että "Pikku Kakkosen posti...", Ile sanoo.

Kymmeniä kertoja eri festareilla vierailleen Ilen parhaat festarimuistot liittyvät vahvasti eri bändien esityksiin. Noloin muisto liittyy puolestaan festareiden bajamajoihin.

- Vuonna 2008 Provinssirockissa mä jäin odottelemaan Paramoren laulaja Hayley Williamsia, kun hän meni käymään bajamajassa. Musta tuntuu, että häntä häiritsi se, että odottelin siinä ulkopuolella. Mulle jäi sellainen fiilis, että toimitus saattoi jäädä kesken, Ile muistelee.

Lue myös:

Äänestystulos: Tätä keikkaa Ruisrockissa odotetaan eniten

Yllätä ystäväsi Ruisrockissa – laula artistien yleisönlaulatukset oikein

Aurinkorasvat mukaan – Ruisrockia uhkaa täydellinen rantasää


Asiasanat: Ruisrock, Ruisrock 2014
Henkilöt: Ile
Tapahtumat: Ruisrock, Ruisrock 2014

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä