Peruspalvelut rapautuvat maaseudulla

Syrjäisten kuntien asukkaat ovat vaikeuksissa, kun esimerkiksi terveyspalvelut ja työvoimatoimistot pakenevat ulottumattomiin. Helsinki vaikuttaa Molokin kidalta, jonne kaikki uppoaa. Etusivu pohtii, miten maaseudun voisi pelastaa.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

YleX:n Viki kohtasi pahimman pelkonsa – kuinka kävi suurmäestä laskeutumisen?

7.11.2014 klo 20:30 | Hanne Kautto | Kommentit (0)

YleX Jälki-istunnon juontaja Viki pelkää kuollakseen korkeita paikkoja. Kuinka Vikille kävi, kun tätä pyydettiin laskeutumaan köyden varassa alas Puijon suurmäestä?

YleX Jälki-istunto ja YleX Aamu kiersivät Halloween-viikonloppuna Bailumaratonin myötä erilaisissa juhlissa ympäri Suomea. Maraton liittyi Nenäpäivään ja sen avulla kerättiin rahaa hyväntekeväisyyteen.

Heti reissun alussa laulaja Kasmir ja mediapersoona Axl Smith ottivat Jälki-istunnon Vikin ja Mäkkärin haltuunsa ja veivät juontajat Kuopion Puijon K120-suurmäkeen. Hyppyrimäkeen noustiin hissillä, mutta juontajien oli tarkoitus tulla alas köyttä pitkin

Ensimmäisenä köyteen kiinnitettiin Mäkkäri, jolle laskeutuminen ei tuottanut ongelmia. Nopeasti maahan köyttä pitkin tullut juontaja tuuletti suoritustaan, mutta pelkäsi kollegansa puolesta.

- Aika siistiä. Mulla ei ole mitään korkeanpaikan kammoa, mutta jos kaverilla on kammo, niin onhan tuo pelottavaa. Viki tulee todella pelkäämään, Mäkkäri sanoi.

Ensimmäisen laskeutumisen jälkeen saatiin odottaa pitkä tovi, kun Viki yritti päättää tullako alas köyttä pitkin vai hissillä.

- Olen oikeasti ihan p**kana. Mua pelottaa ihan saakelisti, Viki manasi.

Kuinka Vikille kävi? Tuliko juontaja alas köyttä pitkin vai hissillä? Katso alta video, jossa Viki joutuu kohtaamaan pahimman pelkonsa.

Ennen laskeutumista juontajat lauloivat Maamme-laulun yhdessä Kasmirin ja Axl Smithin kanssa. Katso video alta.

Viki ja Mäkkäri kertovat Bailumaratonista myös Nenäpäivä show'ssa. Seuraa suoraa lähetystä TV2:lta perjantaina 7.11. klo 19:00 alkaen.

Asiasanat: Bailumaraton

Kommentointi

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä