yle.fi


2000-luvun paras biisi on selvinnyt

Tokio Hotel

YleX:n kuulijakunta äänesti 2000-luvun parhaaksi kappaleeksi Tokio Hotelin Spring Nichtin.

Kärkikolmikkoon Spring Nichtin lisäksi ylsi toiseksi sijoittunut Helsinkiläinen ska- ja reggaepumppu The Capital Beat kappaleellaan Salty Fish sekä kolmanneksi Jared Leton luotsaaman 30 Seconds To Marsin From Yesterdayn. Vuonna 2001 perustettu Tokio Hotel peittosi muun muassa lukuisia hittisinglejä tehtailleet megabändit Coldplayn, Musen sekä Linkin Parkin.

YleX:n 2000-luvun parhaat biisit äänestyksen 200 parasta kappaletta löydät täältä. Spotify listaan pääset tästä.

Artistit:

Kommentit

hohhoijaa, typeriä ihmisiä näköjään löytyy.

Arvostellaan bändiä ulkonäön perusteella. Kaikkia ei todellakaan voi miellyttää ja musiikkimakunsa kullakin, mutta on se aika typerää tulla tuhlaamaan aikaansa haukkumalla bändiä josta ei nyt syystä x tykkää. Nyt hei se järki esiin sieltä takataskusta.

Kaks ekaa sijaa....hohhoijaa, en ymmärrä mikä tuossa Tokio Hotelissa on niin hienoa. Näyttävät ja kuulostavat aivan tytöiltä, vaikka ovat miehiä jo. Linkin Park rulez: sijat 56 ja 154.

Heh. En o kuullu artikkelissa olleista bändeistä tai biiseistä paitsi Coldplaysta, Musesta ja Linkin Parkista :D

Onkohan tämä ihan tieteellisesti varteenotettava otanta tässä äänestyksessä? ;)

Koko äänestyskin oli jo mennyt ohi kun kuulin koko asiasta :D

Mikä ihme se teitäkin vaivaa. Tokio Hotel on mahtava bändi, ja sen voimme tästäkin päätellä. Jos teitä jäi se noin kalvamaan mieltä kun tuollainen voitti, niin miksette itse äänestäneet? Ei pelkät pikkutytöt saa tuolla lailla äänestettyä yhtä bändiä tuon listan kärkeen.

Oli äänestystulos oikeudenmukainen tai ei, niin eikös ollutkin piristävää työpäivänä kuulla tajuttomasti piisejä vuosien varrelta. Miksei näin laajaa piisivalikoimaa käytetä normaalissa päivälähetyksessä? Tätä on kysytty suorassa lähetyksessäkin pariin otteeseen, mutta minulle ei kelpaa vastaukseksi, että Ylex:n tarkoitus on soittaa tuoretta musiikkia. Tarkoittavatko he tosissaan tuoreella musiikilla sitä, että soittavat viittätoista kappaletta työpäivän aikana uudestaan uudestaan ja uudestaan. Mitä vikaa on siinä, että soitettaisiin tuoreitten piisien _LISÄKSI_ vanhoja piisejä, jottei tarvitse kuolla vitutukseen kun se Mariska laulaa ennen ruokataukoa jo viidettä kertaa hauesta?

Eipä harmita enää yhtään että en muistanut kuunnella listan loppua. Onpas paljon pikkutyttöjä YleX:n kuuntelijoissa kun tuommonen voitti. "Ku se on niin ihana se laulaja vaikka en minä muista millanen se biisi on..."

Jumalauta aikuiset miehet, ryhdistäytykää. Jos teillä ei todella ole muuta elämää kuin tämä lista, otan osaa. Että ihmiset osaakin olla typeriä, ei voi muuta sanoa. Tokio Hotel on hyvä bändi ja tekee hyvää musiikkia, joten hienoa että voittivat. Jos ei tulos miellytä, niin miten olisi että seuraavan kerran uhraisitte minuutin elämästänne listalle äänestämiseen, ettei tarvitse sitten jälkeenpäin itkeä ja marista?

YLEX se kuulostaa tuotteelta.

Räppi ja hinthoppi pärjäs listalla yhtähyvin kuin kantri. Mutta ylex:n soittolistalla 90% on räppiä....Haloo. Musiikkipäällikkö vaihtoon.

Olisikohan sama tulos jos äänetykseen olisi voinut osallistua vain perinteisellä postikortti - metodilla, tuskinpa. Eipä silti, ei ole Ylex:kään sitä mihin Radio Mafia aikalaiset pääsivät "tottumaan". Kertoohan tämä nuorisostamme, aika paljonkin.

On aika paksua väittää, että tämä lista on YleX:n kuuntelijoiden näkemys 2000-luvun parhaista biiseistä, kun voittajaa on äänestetty ympäri maailmaa.. Itse ainakin odotin tämän äänetyksen tuloksia innokkaasti, tosi mälsää, kun lopputulos ei vastaakaan todellisuutta vaan on kyseenalaisin keinoin tehty..

Kätevästi tuosta spotifylistasta voi poistaa kaiken paskan ja jää ihan kuunneltava lista käteen. Kiitän.

Kuvalaudan käyttäjät käyny pilaamassa koko äänestyksen

Ei helvetti mitä paskaa. Pikkulikat äänestäny jotain saksalaista homoa. Hahaha vitsi koko kisa.

Kääntäkääpä tuo spotify-lista aakkosjärjestykseen. Katsokaa minkälainen määrä on sellaisia bändejä, joilta on useampi kappale listalla. Hirveä määrä! Kun nyt vertaa tuohon 90-luvun listaan - jota myös aikoinaan kuuntelin, mutta olin täysin unohtanut mitä siellä on - täytyy sanoa, että nykynuorison turmelus on tosi asia.

Mainostettiinko tätä top-200 listaa tarpeeksi? Itse olen 28v ja kuuntelen ylex:ää aina aamuisin puoli tuntia kun ajelen töihin (satunnaisesti muulloinkin), eikä ole jäänyt mieleen, että kertaakaan olisi mainittu edes koko listaa. Ehkä vain on mennyt ohi? Nyt ei voi asian eteen tehdä enää mitään, ainoastaan kritisoida. En voi kieltää sitä asiaa, että lailla ottaa kupoliin tuo kärki top-20 - muuten ihan asiallisia kappaleita kuitenkin parin sadan joukossa keskimäärin on. Jotenkin silti on yleisvaikutelma, että pliisuksi jäi. Vähän sama, kuin esittelisimme avaruuden olioille maapallomme ympäristöä ja ihmisiä, ja valitsisimme tyypit ja paikat vain Euroopasta. Maailmassa tehdään paljon (populaari)musiikkia, ja YleX on harvoja kanavia, joka sitä kattavasti Suomessa soittaa.

Vaikea sanoa kylmiltään mitä kaikkea merkkiteoksia top-200 listalta puuttuu, mutta hieman jotain raapaisten voin sanoa mitä on liikaa. Nightwishiltä olisi riittänyt 1-2 kappaletta, ja mieluummin jo siltä 2000-vuoden Wishmaster-levyltä kun noita uusia renkutuksia. PMMP:ltä olisi riittänyt rusketusraidat. Sonata Arcticalta Last Drop Falls. Green Daylta, Foo Fightersilta, Cold Playlta, CMX:ltä, HIM:ltä, Uniklubilta, Maija Vilkkumaalta, jne. max. pari kappaletta per artisti. Ari Koivuset ja muut tähdenlennot pois. Kenties jotain ensimmäisiä idols-tyyppejä pari kuvaamaan vuosikymmenen trendimeininkiä. Esim. Kristian Meurmanin tulkinta Lapin kesästä livenä, siinä olisi ollut potkua.

Kyllä suomalaiset ovat yksinkertaistuneet ja tyhmistyneet - hätäisesti huitaistaan ilman kokonaisvaltaista katsetta - sitähän tämä kuvaa. Kai se on tämä nettiaika, kun ei enää jakseta tehdä mitään järkevää, kuten urheilla ja käydä armeijaa, ja kenties vaikka siellä keihästreeneissä antaa YleX:n soida ja nauttia laajasta musiikkivalikoimasta. Jos vain jonkun bändin Facebook-sivulla nostellaan peukkua, niin ei voi muuta odottaa.

Minusta olisi äärimmäisen arvostettavaa, että YleX ei nyt sitten lähde kyseenalaisen tuloksen takia sille linjalle lähipäivinä, että selitellään ja silitellään tätä listaa, että se nyt vain on mitä kansa tahtoo. Voimme varmasti yhteisellä päätöksellä sanoa, että näin ei ole! Pieni vähemmistö on päässyt raiskaamaan viime metreillä kaiken sen hyvän, jota oli lupa loppuhuipentumalta odottaa. Musiikki on hieno asia elämässä, ja itselleni tärkeä keino elää ja säilöä muistoja. Nyt jätämme historiankirjoihin tällaista kuraa katseltavaksi ja kuunneltavaksi. Jos uusintalaskennassa saisimme nuo kärkisotkut siirrettyä edes listan jälkipäähän?

Kritiikistäni huolimatta kuitenkin lämpimät kiitokset YleX:n porukalle listasta ja vaivannäöstänne sen ja kuulijoiden eteen! Mukava sitä (ja teitä) oli kuunnella päivän mittaan. Harmi, että vuosikymmen on vain 10 vuoden välein. Jatkakaa valitsemallanne linjalla!

Vähäks niiku 2000-luvun Scatman John voitti?

Tämä on nyt absoluuttinen totuus ja siinä on se hyvä puoli ettei tuhanteen vuoteen tarvi moista enää järjestää.

2000-luvun paras biisi on siis kappale, josta ei muutama hetki kuulemisen jälkeen ole mitään muistikuvaa...

Muutenkin top 10 kuuleminen tuntui koko päivän jatkuneen listauksen lässäyttämiseltä pannukakuksi. En suinkaan kiistä, etteivätkö mm. Muse tai 30 seconds to Mars olisi tehneet ansiokasta musiikkia, mutta sellainen tuntu vain jäi, että nettiaktiivinen fanijoukko pääsi listalla jylläämään pahemman kerran. Turha siinä on sitten tällaisen 90-luvun nuoren paasata mm. QOTSA:n No-One Knowsin jumalriffeistä, ja ainakin itse vilpittömästi ennen 10 viimeistä kappaletta uskoin tämänkaltaisten uusklassikoiden pääsevän YleX:n tapaisen kanavan listalla terävimpään kärkeen.

Lyön tähän nyt verrokiksi samaisen listan vuodelta 2000 Radio Mafian listattessa 1990-luvun kappaleita, nekin yleisöäänin (koko lista osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Radiomafian_sata_parasta_biisi%C3%A4).

1 Nirvana ”Smells Like Teen Spirit” 1991 - Tokio Hotel: Spring Nicht
2 U2 ”One” 1991 - The Capital Beat: Salty Fish
3 Metallica ”Nothing Else Matters” 1991 - 30 Seconds To Mars: From Yesterday
4 Apulanta ”Anna mulle piiskaa” 1996 - Muse: Knights Of Cydonia
5 Bon Jovi ”Always” 1994 - 30 Seconds To Mars: Kings & Queens
6 Red Hot Chili Peppers ”Under the Bridge” 1991 - PMMP: Joku Raja
7 R.E.M. ”Losing My Religion” 1991 - Darude: Sandstorm
8 Apulanta ”Teit meistä kauniin” 1998 - Stam1na: Kadonneet Kolme Sanaa
9 Metallica ”Enter Sandman” 1991 - Clark Kent: In My Arms
10 Bomfunk MC's ”Freestyler” 1999 - PMMP: Lautturi

90-luvun listalle pääsi kattavampi otos aikakauden klassikkoja. Ehkä tämä myös kertoo tosiaan aikakauden muuttumisesta, kun suuri nettiaktiivinen joukko keskittää äänensä muutaman kortin varaan. Nyt 10 vuotta vanhempana 30 ikävuotta lähestyessä myös 2000-luvun musiikin pystyy jäsentelemään paremmin kuin 90-luvun alkupuolta, joten nyt tuntuu, että 2000-luvun loppupuoli on liian lähellä arvioitaessa tuon aikakauden klassikkoja.

jooo, olipa hyvä että en kuunnellu. Ois menny sekin valvominen ihan turhaan.

Joo! Huono vitsi. Niin Tokio Hotel, kuin kyselykin.

Huono vitsi, mutta jaksaa silti hieman hymyilyttaa..

löööl, tokio hotel... No, makunsa kullakin :D Mutta kiitokset Spotifylinkistä!

Tässä äänestyksessä haisee kyllä palaneen käry!

ei jumalauta... teinit!!

ei jessus, toivottavasti tää on huono vitsi...

Tokio Hotel?? siis OIKEESTI???

Kuka nipisti ja ketä? Kuka vilautti ja mitä? Julkkikset mokailevat jatkuvasti ja me kerromme herkullisimmat palat juuri sinulle.

Käynnissä

  • Sippo Uudet sivut. UUUUUUU!
  • Toni Aina hyvä vaihtoehto, jos ei keksi muuta sanottavaa: aöfjsdhakfdähäkadhäfdga!
  • Olli Kaikkien odotusten vastaisesti Fast & The Furious Five oli kelpo elokuva ja The Rock niin huono näyttelijä, että melkein hyvä.
  • Tytti Sai just kilon porkkanoita Lovexin Theonilta! http://tinyurl.com/6a7kd8q
  • Jussi Pitäisköhän ruveta käyttämään jamaikan aksenttia arkielämässä? Bumbklaaaaat
  • Tapsa Kohta viedään Ainoa spiikkauskoppiin.